Prej dva dena vozejki so kola na pravec avtokomanda madzari pominav na zuto kaj semaforite alkaloid,posle nekoe vreme posle benzinska makpetrol gledam policajci na retrovizor kako mi blindiraat so svetla I rotacioni mi pustil.si zastanav I mi doaga policaec. Mi veli sum pominal na crveno. se cudam sea sto mu e na ovoj. Me kazni 300 evra.ne potpisav normalno oti ne e vistina. Sto Da pravam Sega?! Da Platam 150e ili da cekam na sud. I dali ima kazneni poeni za toa.I kade treba da se plati? Poim nemam. 15 godini vozam prekrsaj ne sum napravil.nemam poim. Pomognete za sovet.
KingA Прво и основно за делото за кое те теретат
НЕ СЕ ПРЕДВИДЕНИ КАЗНЕНИ ПОЕНИ, тоа уште во старт да расчистиме, казнени поени следуваат за ситните прекршоци. Со тоа што не си потпишал ти автоматски не признаваш вина, не се согласуваш со записникот, и за тоа МВР испрака барање до Основен Суд Скопје 1-оддел за прекршоци(ако си од ск) со што се бара да бидеш казнет за делото од ЧЛ.44 ст.1 казниво по чл 5.(но тоа го прават по истекот на тие 8 дена, кога имаш шанса да си платиш пола казна, и со тоа се запира постапката) Тие ќе те повикаат на сослушување, шансите да се извлечеш се мали НО ако сметаш дека си во право оди на суд, се зависи од твоите примања, твојот статус дали имаш деца или немаш, дали возилото е твое или на татко ти и сл. сопред тоа тие ќе донесат одлука. Имаше ли сведок со тебе во возилото? И ако веќе се решиш да платиш, погледни го ливчето второ кое ти го дале, првото е записник, второто е постапка за порамнување-платен налог, пари се уплаќаат на буџетска сметка. За се што ти треба помош ти стојам на располагање-ЗАТОАШТО СУМ ГНЕВЕН НА ОВОЈ СИСТЕМ со кој од нас бараат астрономски суми на пари се што можам како правник ќе ти помогнам. Инаку во моментов ја водам истата постапка како твојот случај пред суд(околностите се малку по различни, но обвинението е истото), во прв степен го загубив спорот, сега поднесувам жалба до апелација(не очекувам различна одлука и од тие таму, но ќе одолговлекувам)
Оди до МВР,ќе ти кажат,мада што ги ебаваш..
Cruese не го учи така "што ги ебаваш", ако некој е гневен на овој систем, тоа сум јас

јас не би ги ебавал ич, ама за жал со тоа му правиш само лошо. Верувај дека нема да го остават на мира, ако не плати ќе го повикаат на суд, ако не отиде ВЕДНАШ ќе одлучат во брза постапка по случајот, затоашто новиот закон им го овозможува тоа, без сослушување да одлучат, ќе одлучат да плати 300 евра, плус 1000 ден. судски трошоци, ако не ја плаќа ќе покренат постапка за присилна наплата(која не застарува) ако има плата ќе му кратат по 1/3 додека не си ги земат парите, ако нема пари ќе расте долгот и ког ќе се вработи ќе работи со месеци да го врати. Борете се против овие аждаи проклети и проколнати ама на разумен начин, а разумен човек е оној кој знае да го препознае моментот кога треба да отстапи!