Mind Reader !

• Креатор на темата Креатор на темата BusHav
  • Време на започнување Време на започнување
abe lugje uste se cudam voa e nemoguce

ako najde nekoj sto e fintata neka kaze

deka ima kako so znam do sea ( pred da se registriram ) ne sum videl vakvo nesto

BraT напиша:
abe lugje uste se cudam voa e nemoguce

ako najde nekoj sto e fintata neka kaze

Druze..fintata e vo toa sto...ke ja baras linijata na broevite dijagonalno kaj sto go ima istiot znak....i sekogas koj dvocifren broj da zamislis sekogas ke ti ispadne bas na toj znak...:)))

ај малце математика друже..
опули се во спротивната дијагонала..

и забележи дека 90 само има различен знак, гледајќи на спротивна дијагонала ако биде матрицата 10*10 , а 0 го има знакот кој че падне ..
зошто ти е прашањето..
поделени се броевите на 10 видови редици односно броевите од втората десетка СЕКОГАШ нивната разлика че биди 9.... зошто..
пр. 10 = 10 -1 ....9
11= 11-2 .....9
бидејчи кога бројот се зголемува се зголемува за 1 како следбеник што пак се одразува обратно на разликата така да 11+1= 12, што всушност 12 е сега (11+1)-(2+1)....што следува дека - пред заграда..
12-2-1=12-3=9.... така оди за третата десетка 18 па 27 па 36.. забележи ги овие знаци секогаш имаат ист знак со 0

МАТЕМАТИКА И ЛОГИКА...

ama ne mi e jasno kako on znae jas koj brojki sum gi zamislil?
ako me razbiras. kako znae dali krst ke ispadne ili topka a sekoas pogode

voa ili nesto so mene ne e vo red ili nema objasnenie :X

Vlad II Draculea напиша:
ај малце математика друже..
опули се во спротивната дијагонала..

и забележи дека 90 само има различен знак, гледајќи на спротивна дијагонала ако биде матрицата 10*10 , а 0 го има знакот кој че падне ..
зошто ти е прашањето..
поделени се броевите на 10 видови редици односно броевите од втората десетка СЕКОГАШ нивната разлика че биди 9.... зошто..
пр. 10 = 10 -1 ....9
11= 11-2 .....9
бидејчи кога бројот се зголемува се зголемува за 1 како следбеник што пак се одразува обратно на разликата така да 11+1= 12, што всушност 12 е сега (11+1)-(2+1)....што следува дека - пред заграда..
12-2-1=12-3=9.... така оди за третата десетка 18 па 27 па 36.. забележи ги овие знаци секогаш имаат ист знак со 0

МАТЕМАТИКА И ЛОГИКА...
BraT напиша:
ama ne mi e jasno kako on znae jas koj brojki sum gi zamislil?
ako me razbiras. kako znae dali krst ke ispadne ili topka a sekoas pogode

voa ili nesto so mene ne e vo red ili nema objasnenie :X
стој вака... лошо ти објаснав,,

прочитај шо ти напишав и мисли.
НЕМА ВРСКА КОЈ БРОЈКИ.. КОЈ САКАШ ЗАМИСЛИ ГИ СЛИКЧЕТО ЧЕ бИДИ ТО ШО Е ВО НУЛАТА...

dobro razjasnimi se toa so nulata. sea sfana
ama pred da doznaam mamata... ke poludeese jas lol

edno drugarce mi vika ne gledaj u topkata i ke zgrese lol

Вака ,многу попросто да објаснам-секој двоцифрен број кога ќе му ги собереш двете цифри (пр.бројот е 28 па му ги собираш двете цифри 2+8=10) и кога од тој двоцифрен број (28) ќе го извадиш збирот на цифрите (10 што значи 28-10=18) добиваш број што се дели со 9 (тоа е 18:3 = 9) Ова важи за секој постоечки двоцифрен број.Кој и да го замислиш кога ќе ги направиш тие математички операции (собирање на двете цифри и вадење на збирот од тие две цифри од двоцифрениот број ) ќе добиеш број што се дели со 9.

Значи сите бројки што се делат со 9 имаат ист знак ( исто сликиче) така да ти кој број и да го замислиш мора тоа сликиче да се појави. Simple as that :wink:

Темава веќе постоеше во малку поинаква варијанта. Ги споив двете теми.

Mene prvoto mi go pogodi ali ja pak ne ja ukapirav dorata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom