Progressive Rock

-Четвртиот дел од Заратустра од Музео Розенбах , Италијански Прог Рок , жал ми е шо незнам талијански , али музиката надополнува...
Иначе, најдов dobar blog со downloadable колекции прог рок , и цели прог рок албуми...изволте...:)

The Day After The Sabbath

-Четвртиот дел од Заратустра од Музео Розенбах , Италијански Прог Рок , жал ми е шо незнам талијански , али музиката надополнува...
Иначе, најдов dobar blog со downloadable колекции прог рок , и цели прог рок албуми...изволте...:)

The Day After The Sabbath
супер албум е тоа, ја ептен ги сакам тие италијански прог рок групи, неверојатен прог е тоа, гиганти у прог како Premiata Forneria Marconi, Banco Del Mutuo Soccorso, le Orme,Il Balletto di Bronzo, Nuova Era, Biglietto per l'Inferno ... све квалитет

O.S.I - (office of strategic influence) ги слушам доста во последно време.
Одличен проект (како што дознав групава функционира на принцип соработка со повеќе музичари).
Ако сте љубител на прогресив и не сте чуле, топло препорачувам :)

Посебно песнава...

супер албум е тоа, ја ептен ги сакам тие италијански прог рок групи, неверојатен прог е тоа, гиганти у прог како Premiata Forneria Marconi, Banco Del Mutuo Soccorso, le Orme,Il Balletto di Bronzo, Nuova Era, Biglietto per l'Inferno ... све квалитет

Не ги знам овие шо ги набројуваш , али осеќам дека ќе ми бидат во плеј листа наредниве месеци :)

Иан Андерсон (Jethro Tull) е како Џими Хендрикс со гитара, само што во овој случај се работи за флејта.

Пазете го ова. Најдобриот свирач на флејта во светот. И никад не земал лекции по свирење. Сам се научил од искуството што го имал со гитарата.

Иан Андерсон (Jethro Tull) е како Џими Хендрикс со гитара, само што во овој случај се работи за флејта.

Пазете го ова. Најдобриот свирач на флејта во светот. И никад не земал лекции по свирење. Сам се научил од искуството што го имал со гитарата.

ad89.jpg

Pink Floyd, Rush, Genesis, Yes, Porcupine Tree ... ова врти најчесто од прогресив.

Деновиве пак си се вратив на Pink Floyd, и заклучив дека досега мислев дека се најдобриот бенд на сите времиња, ама сум грешел, се најдобриот бенд во историјата. Почит за батките.

Мило ми е што наидов на добра музика на темава, ќе се пoтрудам да ја слушам во наредниов период.

Во претходниот пост ја ставив 2112, но не забележав дека некој претходно ја споменал. Затоа еве нешто друго од мене.

Rush-Tom Sawyer

--- надополнето ---

Rush-Spirit of the Radio

--- надополнето ---

Никој досега ги нема споменато Styx во темева па еве и нешто од нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom