Progressive Rock

Може да си стаам некои пофаворити од пофаворите бендови?

Имам уште еден тон прилично за жал, не доволно познати бендови али друг пут.

П.С. А дали се прогресив или не се, според некои поделби или според вас - не ми е гајле, искрено. :D

Не знам каде да го ставам новиот албум на Tangerine Dream - Machu Picchu, нека шиба еве во прогресив, инаку може да се вклопи и во амбиент темата.

Не знам каде да го ставам новиот албум на Tangerine Dream - Machu Picchu, нека шиба еве во прогресив, инаку може да се вклопи и во амбиент темата.

Ваквите моменти ги класифицираат прогресив ради поранешни албуми, истово го гледам со анатема иако се амбиентален рок.
Вакви артисти имаат прогресив елементи во музиката, ама па и соред мене не делува дека можеш во една спеицифна категорија да ги ставиш ради разноликост.

Ваквите моменти ги класифицираат прогресив ради поранешни албуми, истово го гледам со анатема иако се амбиентален рок.
Вакви артисти имаат прогресив елементи во музиката, ама па и соред мене не делува дека можеш во една спеицифна категорија да ги ставиш ради разноликост.

Новиот на Анатема Weather System е многу добар албум, има се во него од прогресив, алтернатива до пост рок.

Новиот на Анатема Weather System е многу добар албум, има се во него од прогресив, алтернатива до пост рок.
Anathema со овој принцип почнаа од Natural Disaster.
Секој нов албум им е приказна за себе.

Anathema со овој принцип почнаа од Natural Disaster.
Секој нов албум им е приказна за себе.
Не ги следам кој знае колку Анатама, тој претходниот албум од 2010 ми беше уште подобар од овој.

Незнам кај да ги постнам, ама мислам дека на некој на кој му се свиѓа прогресивче и Meshuggah истовремено, ќе му фатат уво.

Ритмички заебано бендче со одличен тон. :)

Никој не спомна вчера. :( Роденден на еден од најголемите прогресивци Јан Андерсон.

Понов прогресив, интересен бенд.

Chts3.png

:pos::pos:

Да не биде само ова, еве ви краутрок :)

Нов албум на Big Big Train - English Electric кој излезе на 3 Септември и е доста фален по прог рок круговите.
Моментално се спремам да го сметнам после фудбалот, ако сака некој линк по ПП.

Нов албум на Big Big Train - English Electric кој излезе на 3 Септември и е доста фален по прог рок круговите.
Моментално се спремам да го сметнам после фудбалот, ако сака некој линк по ПП.

Не е навистина лош, но лично не преферирам толку симфониски прог.
Мислам дека би го нашле интересен сите фанови на Yes, PFM, Genesis, VDGG и слично..

Денеска од бендов на официјалната страна од фб го постираа видеово. Го изгледав спотот, песната нема да ја коментирам во топ 5 песни ми е што сум ги чул воопшто. А видеото е страшно навистина страшно!

Само да ви изразам благодарност на сите учесниции што на оваа тема која е една од моите најомилени ако не и најомилена придонесовте со видеа и коментари. Доста работи преслушав, на некои се потсетив, со некои и прв пат се сретнав и научив многу нови нешта. Се арни луѓе сте ми тука, лошо не можам да кажам. На секои неколку дена си капе по еден пост, таман толку колку што е потребно. А јас оваа мора да ја ставам, една од најдобрите симфонии на 21 век
Ај и уште една
Не застанувајте со постови, со задоволство ве читам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom