Progressive Rock

^ симнав го новиот на Discipline, али уште не сум го чул. Претходниот Unfolded Like Staircase им беше солиден.

Happy Birthday Bert Ruiter

620_1.jpg

се извинувам за мислење под мислење, ама морав да го споделам ова.

Инструментален бенд, кој што сабајлево после цел месец чекање конечно го досимнав. Од сабајле ги скапав слушајќи. Имаат три албума. Цепат прогресив до коска, малку повеќе удараат и накај фјужн џез:) Одлични се.

Цел албум на Soft Machine - Third на линкот подолу. Според многу критичари еден од најдобрите прог рок албуми снимани некогаш. Атмосферата низ целиот албум е суреална и мене ми е исто така еден од најдрагите албуми.

Вчера и денеска се навлеков одново на Os Mutantes генијален бенд од Бразил активен во текот на 60 ти 70 ти кој свират психоделија, малку прогресив со некаква бразилска комбинација. Чисто само спомнувам зошто ги нема на темава ако некој ги пропуштил да ги слушне во што не верувам.

Бендов го чув сеа првпат, (го гледав Moneyball, каде што имаат една песна) симнав еден албум и ЕП и ми делуваат сосема ок...

п.с. извинензи што по втор-трет пат убацувам пост-рок бенд во темава :)

Овде ми изгледа најприкладно за постирање на феноменалниот соло албум на Robert Wyatt - Rock Bottom од 1974.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom