Progressive Rock

Купив карта за Mogwai, ама братучедите од север ја блокираа границата упм, да не оди некој пешки :D?

Конечно еден добар албум од Швеѓиве по бламажата на Опет:D.

Road of Salvation и новиот албум Road Salt Two ми вратија надеж во Швеѓаниве. И покрај тоа што Road of Salvation е метал бенд, мене новиот албум повеќе ме влечи на прог рок од метал, затоа и ја постирам информацијата тука.

Разбрав дека биле на 7 ми во Белград, да го имав преслушано албумов претходно ќе одев да ги гледам.:mad::oops:

мене па последниот албум на Pain of Salvation ич не ме бендиса, си ги сакам старите PoS коа беа метал, вакви не. а беа и у софија, али ќе чекам да се врнат на металот па да ги глеам :)

мене па последниот албум на Pain of Salvation ич не ме бендиса, си ги сакам старите PoS коа беа метал, вакви не. а беа и у софија, али ќе чекам да се врнат на металот па да ги глеам :)

Мене секогаш ми беа во сенка на Опет кога го тераа метал фазонот и никогаш не му дадов некоја поголема шанса, ама новиов албум ми звучи како некој прог рок од 70' со блуз елементи и ми е супер.

Russian Circles, пост рок/метал трио од Чикаго, направија албумче на место, Empros баш ми добро легна овие денови, вреди да се чуе.

Russian Circles, пост рок/метал трио од Чикаго, направија албумче на место, Empros баш ми добро легна овие денови, вреди да се чуе.
:cuc: Бравос бреинтикет одличен албум сабајлево го слушав

Финалната трака е #$%*&%786

Каде можам да најдам други песни/албуми од групава, зошто слушнав неколку песни на youtube од групава ама не можам никаде да ги најдам нивните албуми?
Не знам, јас ја сметнав песната како дел од некоја копилација на блогов. http://aftersabbath.blogspot.com/

Го имам слушано само Geneva од нив и ептен ми се свиѓа, малце ме потсеќа на овој... Треба да симнам и другово од нив, за овој последниот што го зборите не можев да најдам торент..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom