Општ граѓански (навивачки) марш

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.976
Сите Македонски навивачки групи сте добредојдени и поканети во недела во 14ч на мирен, протестен марш по улиците на центарот на Скопје под мотото:
КАЖИ НЕ ЗА УНИШТУВАЊЕТО НА ШУМИТЕ !!!
СТОП ЗА ДРВОКРАДЦИТЕ, ДА ЈА СПАСИМЕ ОКОЛИНАТА !!!
Наместо вистински секири ве повикуваме на изработка на макети од истите(хартиени, гумени, пластични)....
Најдобрата СЕКИРА ќе биде наградена :))
Настанот за разлика во оној во Нерези ќе биде мирен, но улогите ќе бидат еднострани а секирите невистински.
Почеток на Маршутата ќе биде Почетокот на Улица Македонија, веднаш до хотел Бристол т.е пред Канцеларијата на организацијата "Насади Дрво" во недела во 14ч. Маршутата продолжува по Даме Груев позади собрание - на раскрсницата лево пред собрание према рекорд - потоа десно по Италјанската амбасада - потоа продолжуваме пред влада по илинденска - крајна дестинација Фонтана Парк..
Ова е начин да го покажеме својот револт на саркастичен и мирен начин.
Најавено е присуство од повеќе навивачки групи, со цел да е покаже единство и разбирање за нашите заеднички проблеми..
Маршот ќе биде зачинет со многу забава и интересна програма.
ГИ МОЛИМЕ НАВИВАЧИТЕ ДА ДОАЃААТ БЕЗ НАВИВАЧКИ РЕКВИЗИТИ СО ШТО БИ СЕ ИЗБЕГНАЛ КОНФЛИКТ МЕЃУ ИСТИТЕ!
Пароли се дозволени.
Ги молиме сите оние кои имаат љубов кој некој клуб, сите оние кои се сметаат себеси за верни навивачи да ја препратат оваа порака со цел да се зголеми бројката, повторуваме дека ова е и граѓански протест и поканети се сите граѓани кои сочуствуваат со нашите проблеми.
Мислам дека сите ја разбравте пораката!!
За повеќе инфромации контактирајте не на нашиот маил!
www.komiti.org
Поздрав

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/event.php?eid=139496322867&ref=mf

http://komiti.org/forum/viewtopic.php?f=10&t=651

А луѓе кои не се членови на навивачки групи а сакаат да ве поддржат може да дојдат ??? :raz:

А луѓе кои не се членови на навивачки групи а сакаат да ве поддржат може да дојдат ??? :raz:

Да да секако...маршот пред се е граѓански а после навивачки...

5450_1130892351419_1200566360_30359426_5550016_n.jpg

уште вчера вечерта наслушнав нешто...таму сме со компанијата...

Уште еден апел утре сите да дојдеме на протест. Без разлика дали си навивач или не - битно си МАКЕДОНЕЦ !

од групите од скопје официјално има подршка од:
-Лавови Ѓорче
-Пирати Автокоманда
-Ф.А
-С.П.Б
а надвор од скопје:
-Ајдуци Струмица
-Војводи Тетово.

Po povod utresniot miren protesten mars vo Skopje,gi povikuvame pretstavnicite na F.A. , C.P.B. , Pirati i Lavovi da bidat prisutni na vecerasniot sostanok sto ke se odrzi vo gradskiot park vo 19:00 so cel da se donese zavrsen zaklucok i organizacija za utresniot nastan.Site ostanati zainteresirani od drugite gradovi vo drzavata mozat da prisustvuvaat na istiot so pocetok od 14:00 na Ul.Makedonija.Bez navijacki obelezja i drugi rekviziti koi sto mozat samo da ja narusat atmosferata koja sto mora da bide na zavidno nivo i bez nikakvi incidenti,vo sprotivno site tie sto ke probaat na bilo kakov nacin negativno da vlijaat na istata manifestacija,ke snosat rigorozni kazni !!!

Зашо бе мирен протест? Зашо не го напраиме немирен? :pos2:

па пошо ке бидеме сите навивачки групи ке биде весело сред село ако почне нешо...ТРЕБА ДА ПОКАЖЕМЕ ДЕКА СМЕ ЗАЕДНО...МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ ! ! ! и да мирно би требало и без обележја...идете на кој му се иде ИАКО не е невивач..

Бидејќи постојат индиции дека некои луѓе свесно ќе сакаат да го саботираат настанот и на истиот да му придадат сосема поинаква димензија, најискрено ве замолувам:
- НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ ДА БИДЕТЕ ИСПРОВОЦИРАНИ. Можно е да има уфрлено луѓе од разни интересни свери на кои не им одговара навивачките групи да направат културен и цивилизиран марш без инциденти. ;
- ДА НЕ ДОАЃАТЕ ВО АЛКОХОЛИЗИРАНА СОСТОЈБА. Бидете свесни, бидејќи полицијата и особено новинарите едвај чекаат да се случи некој немил настан кои би му фрлил црна дамка на собирот;
- ДА НЕ ДОЗВОЛИМЕ ДА БИДЕМЕ НАИВНИ. Бидете паметни и покажете ја својата висока свест, бидејќи пораката која треба да се испрати е дека сме цивилизирани, социјализирани, нормални луѓе.
- СЕКОЈА ГРУПА ДА ОДРЕДИ ПО НЕКОЛКУ ЧЛЕНОВИ РЕДАРИ. Истите нека бидат одбрани пропорционално со бројноста.Барем 5% од присутните треба да се редари, односно 1 од 20, 10 од 200, 25 од 500. Редарите ќе се движат странично од групата пропорционално со групата која им е матична.На тој начин ќе си ги распознаваат членовите. Истите ќе бидат задолжени за спречување на реакција од евентуална провокација. Не наседнувајте на провокации!!! Дури и да има некој да провоцира на било кој начин
НЕ ПРОБУВАЈТЕ ДА РЕШАВАТЕ СЛУЧАИ САМОСТОЈНО!!!Има кој да ги реши

- СЕКОЈА ГРУПА ТРЕБА ДА СИ ОДБЕРЕ ПО ЕДЕН ПРЕСТАВНИК. Истиот тој треба да го има афторитетот кај групата што ја застапува. Гласот треба да му се слуша, зборот треба да му е последен. Преставникот на секоја група има поголеми одговорности. Истиот е коорганизатор на настанот, и ќе биде потпишан во заедничкиот меморандум кои е пожелно да го потпишат сите навивачки групи.
- ПАРОЛИТЕ КОИ ЕВЕНТУАЛНО ПЛАНИРАТЕ ДА ГИ ПОНЕСЕТЕ (хамер или платно) ТРЕБА ДА БИДАТ ВО ДУХОТ НА МОТОТО НА НАСТАНОТ, или на некој ироничен или саркастичен начин поврзани.НИКАКО ПРОВОКАТИВНИ ИЛИ НИТУ ДА ПОВИКУВААТ НА ВЕРСКА, НАЦИОНАЛНА ОМРАЗА. НИКАКО НАПАДНИ. ПОКАЖЕТЕ ЈА СВОЈАТА КРЕАТИВНОСТ ПИШУВАЈКИ ИНТЕЛИГЕНТНИ ТЕКСТОВИ. Ние не сме иредентисти, фашисти ниту расисти. Ние сме патриоти кои ја сакаат својата земја но не ги мразат другите. Ова треба да произлезе на крај како заклучок.
- ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ДО СИТЕ!!! НЕ НОСЕТЕ ОБЕЛЕЖЈА НА КЛУБОВИ...ПРИСУТНИ СМЕ ЗА ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА НАВИВАЧИТЕ!!!ОБЛЕЧЕТЕ СЕ И ОДНЕСУВАЈТЕ СЕ ДОСТОИНСТВЕНО!!!
- ДОКОЛКУ УСПЕЕМЕ А ВЕРУВАМ НАЈДЛАБОКО ДЕКА МОЖЕМЕ! Пораката што ќе ја испратиме ќе биде многу моќна. МОЖЕМЕ ДА СЕ ОБЕДИНИМЕ КОГА Е ВО ПРАШАЊЕ МАКЕДОНСКИОТ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС!!! Можеме да се обединиме без посредници, дирекно, способни сме за тоа, кога има волја и желба за тоа.

ВО НЕДЕЛА ОЧЕКУВАМ СИТЕ ДА БИДЕТЕ ГОЛЕМИ, ДА СЕ НАДМИНЕТЕ САМИТЕ СЕБЕСИ И СИТЕ ПРЕДРАСУДИ, НЕПРИЈАТЕЛСТВА, РИВАЛСТВА И СЛИЧНО. ВО НЕДЕЛА СМЕ СИТЕ ЕДНО, ВО НЕДЕЛА СМЕ НАВИВАЧИ, ВО НЕДЕЛА СМЕ МАКЕДОНЦИ!!!

Подршка за настанот веќе добивме од Здружението на Граѓани "Насади ја својата иднина". Го најавија своето присуство на настанот, и изразуваат благодарност што се грижиме за природата
grin.gif
Лично Борис Трајанов нашиот најпознат оперски пејач ја изразува неговата благодарност и наредните неколку денови ќе потпишеме меморандум за соработка на релација КОМИТИ-ЗАСАДИ ЈА СВОЈАТА ИДНИНА!!! Најавивме дека на денот на дрвото (септември мислам е) активно ќе се потрудиме да земеме учество на настанот. Контактите на навивачката група Комити ќе бидат достапни за сите.
Покрај нив присуство најави комплетниот состав на Фудбалскиот клуб Вардар бидејќи им е одложен мечот со Ренова во Тетово. Предлог да го искористите вашето влијание да ги повикате вашите матични клубови. И така и така Работнички и Пелистер играат во Скопје во 16ч. Металург незнам. Комплетниот состав на Слога е поканет исто така.

СВЕСТ, ДОСТОИНСТВО, ПАТРИОТИЗАМ !!!

Потпишан меморандум за соработка меѓу навивачките групи

Навивачката група Комити, го оцени како успешен мирниот протест кој штотуку заврши, а се одржа низ центарот на Скопје.
"Протестот се одржа и заврши според планот, немаше инциденти. Бројката на присутните не беше многу голема, но сепак задоволителна." - сметаат Комитите, кои воедно беа организатори на протестниот марш по улиците на центарот на Скопје под мотото: КАЖИ НЕ ЗА УНИШТУВАЊЕТО НА ШУМИТЕ !!!
СТОП ЗА ДРВОКРАДЦИТЕ, ДА ЈА СПАСИМЕ ОКОЛИНАТА !!! - чија цел беше да се покаже револтот, по повод неодамнешните инциденти во скопската населба Нерези, на саркастичен и мирен начин.
На неколку наврати во текот на маршот атмосферата кулминираше со песната: "Излези момче....".
На крајот од маршот присутните навивачки групи потпишаа и меморандум за соработка.

Пофалба за масовниот и мирен протест. Да се надеваме дека иако на овој протест не излегле многу граѓани, ќе има влијание врз заштитата на шумите. Уште еднаш честитки за успешниот протест.

Бев на протестот и мислам дека можевме да бидеме повеќе но тоа е сега! Барем покажавме дека можеме да бидеме на едно место и достоинствено да покажеме што е национален интерес и пред се да покажеме дека не сме хулигани и дивјаци!

Поздрав до сите од Автокоманда и очекувам вака сложни да бидеме кога игра било која репрезентација на Македонија!
Срцето ми се наполни кога ја пеевме Излези момче низ улиците на Скопје!

МАКЕДОНИЈА ПРЕД СЕ!!!
УЛТРАС 4ЕВЕР!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom