Брачни прстени, дијамантски?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Jebes dijamantski prsten, ako ljubovta ne e vistinska i skapocena. Sto ke mi e prsten sto sjae, ako ljubovta e lazna. Podobro da mi kupi obicno zlatno prstence i da me saka, otkolku da me kiti so zlato i dijamanti, a da ne me saka. Vrednosta na prstenot ne e merilo za ljubovta koja ja custvuva za mene. I onaka se ke otide vo grob eden den:icon_lol:

Uzivaj vo zivotot dodeka si ziv!:wub:

man-rings-diamond.jpg

diamonds_rings.jpg

wed-rings.jpg

diamondthreeringssmall.jpg

Ок, не мислам веќе да се расправам на оваа тема на форумов, видов и слушнав доволно.
Можам само едно да ви поскам на сите вас, а тоа е да бидете многу сакани да сакате и да не се оптоварувате со разноразни глупости (како што е ДИЈАМНТСКИОТ ПРСТЕН) и да гледате да ви биде убаво во животот.Поздрав и секое добро.

Da be stvarno nema smisla, otidovme mnogu daleku ali sepak sekoj si go brani svojot stav neli!

koja zena ne saka dijamant????mislam HELLO!!!

Vistina e deka prstenot kako prsten ne e merilo za taa ljubov,tuku e samo vid na simbol. Prstenot go simbolizira brakot,ne e toa od sega...od damnina e toa,tradicija.

Ангелче ама не прајме муабет за бурмите.. туку за венчалните прстени дали да се дијамантски или не? и дали воопшто има потеба од купување на веренички прстени .. и ако има дали само да девојката да и се купува или на двајцата :)

Mene dovolno mie so plasticen prsten od avtomat =D AHiAhA.
Od srce daeno ama :D

Devilish Angel напиша:
Ангелче ама не прајме муабет за бурмите.. туку за венчалните прстени дали да се дијамантски или не? и дали воопшто има потеба од купување на веренички прстени .. и ако има дали само да девојката да и се купува или на двајцата :)

Абе како шо му се прај ќефот на младите така да си прат! Ако му се сака дијамантски арно,ако му се убај и пластични нека си носат,како шо им е ќефот така! Тоа викав дека венчалните прстени се симбол на брак,на некој што е веќе во брак и на некој што допрва ќе е во брак. Тоа носењето нели не е задолжително,па на младите е оставена таа одлука. А дали има потреба од прстени,сами нека си одлучат. И јас викам дека кога веќе барем таа работа не е со правило или со некоја норма ограничена,секој по ќефот нека си оди.
Јас лично би сакала да носам,макар што не значи дека нема да се мажам ако тој прстен или не е дијамантски или воопшто пред очи не ми се појавил. :star:

Sandra напиша:
Mene dovolno mie so plasticen prsten od avtomat =D AHiAhA.
Od srce daeno ama :D

Sandric zlato ... sea za kratko ke dobiesh mnooogu ubav prsten sho nee plasticen... taka da mozesh slobodno da pocnesh da si planirash belo za nosenje :)

Ja dobiv i verenicki i vencalen prsten,moram da kazam deka verenickiot ne go nosam taka da mozese i bez nego.
Vencalniot go nosam i e obicna burma bez dijamanti i drugi zaebancii,mnogu mi znaci i go nosam.
Nikogas ne sum sakala pokloni od deckovci,posebno ne zlato.
Mnogu poveke me raduvase edna edinstvena ruza,mnogu po romanticno izgleda.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom