Уште три македонски клуба сомнителни за местење резултати

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Да кажеше тој обвинителот од УЕФА дека се под истрага: Андора - Македонија, Македонија Ѓ.П. - Черно Море и Беласица - Публикум немаше да се сомневам. Ама очигледно Миленко води лични војни против луѓе од одредени тимови.
Да не требаше младинците на Милано да го победат Славен Белупо? Па Вардар со Анортозис...нашиве со скрпен тим, двете ги загубија по 1:0. За Работнички не спомнаа кои се тие два натпревари, ама тотално е без врска ова обвинување. А па тој Миленко го носи под рака со човекон од УЕФА во МВР:tapp:

Очигледно не сме сфатиле како некој натпревар има индикации дека е наместен. Ако некој послаб тим победи некој појак, тогаш ние одма реагираме дека е наместен. Или па ако заврши 1-2 или 2-1. Нема врска тоа. Изненадувања имало и стално ќе има.
Затоа, никој не очекувал дека Милано ќе го победи Славен Белупо па сега кога изгуби Милано да викаат дека е наместена. Не е поразот на Милано сомнителен.
За да стане некој натпревар сомнителен, треба за тој натпревар да има голема исплата на пари. Тогаш е сомнително. Кога играше Милано, имаше уште 20тина парови од УЕФА лига. Не ли е сомнително доколку на сите тие парови во светските кладилници има уплата од да речеме 100.000 евра, а само за Милано - Славен има уплата од 500.000 евра???
Така се пали црвеното светло на УЕФА.
Да играат Вардар и Манчестер, Вардар ќе изгуби, и тоа е најнормално, па сепак и тој натрпревар може да е сомнителен иако е завршен со очекуван исход. Битни се финансиските показатели од натпреварот.
Ние уште се палиме на оној муабет „абе кец у два заврши, гарант е местена“. Ако никој не добил пари за тој „кец у два“, нема истрага, нема ништо сомнително.

Имаше погоре во еден пост, дека Рома - Гент била местена затоа што завршила 2-1 и 7+. Добил некој 100 милиони евра за тој тип??? Имало нереална уплата на таа утакмица??? Што е сомнително тука?
Тетекс - Победа беше 2-1 во неделата??? И таа е наместена?
Македонија - Шпанија местена беше?
Јас ја уплатив сингл Динамо - Ренова 2-1 и Ренова - Динамо 1-2. Првата ја фатив (малку пари, за 100 денари).
Според тоа што го кажувате, испаѓа дека и оваа е апла местена ама УЕФА не ја спомна оваа утакмица. Наместо 100 денари, да уплатев 100.000 евра, тогаш ќе беше сомнително.

Очигледно не сме сфатиле како некој натпревар има индикации дека е наместен. Ако некој послаб тим победи некој појак, тогаш ние одма реагираме дека е наместен. Или па ако заврши 1-2 или 2-1. Нема врска тоа. Изненадувања имало и стално ќе има.
Затоа, никој не очекувал дека Милано ќе го победи Славен Белупо па сега кога изгуби Милано да викаат дека е наместена. Не е поразот на Милано сомнителен.
За да стане некој натпревар сомнителен, треба за тој натпревар да има голема исплата на пари. Тогаш е сомнително. Кога играше Милано, имаше уште 20тина парови од УЕФА лига. Не ли е сомнително доколку на сите тие парови во светските кладилници има уплата од да речеме 100.000 евра, а само за Милано - Славен има уплата од 500.000 евра???
Да играат Вардар и Манчестер, Вардар ќе изгуби, и тоа е најнормално, па сепак и тој натрпревар може да е сомнителен иако е завршен со очекуван исход. Битни се финансиските показатели од натпреварот.
Ние уште се палиме на оној муабет „абе кец у два заврши, гарант е местена“. Ако никој не добил пари за тој „кец у два“, нема истрага, нема ништо сомнително.

Имаше погоре во еден пост, дека Рома - Гент била местена затоа што завршила 2-1 и 7+. Добил некој 100 милиони евра за тој тип??? Имало нереална уплата на таа утакмица??? Што е сомнително тука?
Јас ја уплатив сингл Динамо - Ренова 2-1 и Ренова - Динамо 1-2. Првата ја фатив (малку пари, за 100 денари).
Според тоа што го кажувате, испаѓа дека и оваа е апла местена ама УЕФА не ја спомна оваа утакмица. Наместо 100 денари, да уплатев 100.000 евра, тогаш ќе беше сомнително.

шо прајш кога ќе начекаш гуска??? ЈА КУБИШ!!!
е па шо се буните тогаш сите??? лавината почна, уефа си најде плодна почва (полна со предавници и луѓе со ниски морални вредности) и сеа ќе се прај дека работи, ќе ги исказни сите наши екипи кои играле во европа... и толку...
фактот е дека победа не е единствената која местела (уше не е докажано во целост) и само ме интересира како МАКЕДОНСКИ СПОРТ сега ќе реагира на истрагата против "фудбалската гордост на македонија"...

шо прајш кога ќе начекаш гуска??? ЈА КУБИШ!!!
е па шо се буните тогаш сите??? лавината почна, уефа си најде плодна почва (полна со предавници и луѓе со ниски морални вредности) и сеа ќе се прај дека работи, ќе ги исказни сите наши екипи кои играле во европа... и толку...
фактот е дека победа не е единствената која местела (уше не е докажано во целост) и само ме интересира како МАКЕДОНСКИ СПОРТ сега ќе реагира на истрагата против "фудбалската гордост на македонија"...

Истрага се води против многу клубови, меѓу кои и три од Македонија. Ќе видиме како ќе заврши.
Доколку се докаже дека Вардар местел (претпоставувам дека со "фудбалската гордост на Македонија"... асоцираш на Вардар) тогаш јас би му дал 16 години суспензија, а не 8 години.
И нема за тоа да ги обвинувам Македонски Спорт или Миленко и не знам кој.
Сум ги гледал скоро сите меѓународни натпревари на Вардар и нема да им простам ако сум плаќал карта за театар.
Ти во секој пост ги спомнуваш Македонски Спорт како тие да се некој голем фактор. Па нив не ги чита ниту 1 % од жителите на Македонија.
Во случаите за Вардар и Работнички има барем некаква олеснителна околност. Сомнителните натпревари се одиграни со други раководства во клубовите. Ги нема сега тие луѓе во Вардар и во Работнички. Само Победа си остана верна на Ацуле и ако не се лажам уште тој е во Победа и покрај суспензијата.

Многу е тешко да се докаже местенка ако нема сведоци. За Победа-Пјуник се најдоа сведоци. Точно дека кај нас најлесно е да обезбедиш сведок. Во нашето соседство потенцијалните сведоци ги откриваат на време и ги наоѓаат легнати на паркинзи пред автомобили. Имаше неколку такви случаи во Бугарија, Романија и Србија.

Па ајде сите македонски клубови нека се казнат и нека нема фудбал во државава. Само наоѓаат нешто :tapp:

Со вакви луге што го водаат нашиот фудбал не одиме никаде само пропагаме...

И ко че ги казна ПОБЕДА, ВАРДАР, РАБОТНИЧКИ...дури тогаш че живни фудбало во МАКЕДОНИЈА со Башкими, Фљамуртари....

Исто ти е ко со дрогава бе...врват шлепери и бродови, а паѓаат коли со 2 кила!!! Секаде се мести...само се казнуваат најмалите!!!
На ШПАНСКИОТ КРАЛСКИ КЛУБ кој му е спознор и чие име носат на дресовите?!?!?!?!?!:vozbud:

Znaci spored tebe brate namesten natprevar e samo onaj na koj ima golemi isplati..Vaka ispaga deka Makedonskite fudbalski funkcioneri se najbogati vo Evropa,stom stavaat p0 50 -100 000e na poraz na svojot tim,i toa vo nekolku kladilnici sirum evropa i svetot..No zosto togas ne se gonat i protivnicite..Ajde da receme deka Pobeda- Pjunik,pobeda sama namestila da izgubi..No sto se slucuva so Milano - Slaven,bidejki somnitelen e natprevarot vo kumanovo 0:4..znaci milano tolku mojkni,pa primile 4 gola vo prvoto,a posle se popravile i ne dozvolile da primat uste nekoj gol (ili ne sakale da im dadat Hrvatite)..znaci treba da se gonat dvete ekipi...
A sto e so natprevarite kade sto kladilnicite ostvaruvaat ogromen profit ..posleden primer ke go zemam koloto za vikend vo Portugalija,koga site 3 ekipi od vrvot Sporting,Porto i Benfika izigraa nereseno,i toa na poluvreme gubea vo site tri navrati...A pogpduvame koj e sponzor na ligata - Bwin?! Slucajno neli...
Znaci so ova Uefa samo pokazuva deka namesto da gi suzbiva kladilnicite taa de fakto gi stiti,stom vodi postapki samo koga tie se vo zaguba...

Znaci spored tebe brate namesten natprevar e samo onaj na koj ima golemi isplati..Vaka ispaga deka Makedonskite fudbalski funkcioneri se najbogati vo Evropa,stom stavaat p0 50 -100 000e na poraz na svojot tim,i toa vo nekolku kladilnici sirum evropa i svetot..No zosto togas ne se gonat i protivnicite..Ajde da receme deka Pobeda- Pjunik,pobeda sama namestila da izgubi..No sto se slucuva so Milano - Slaven,bidejki somnitelen e natprevarot vo kumanovo 0:4..znaci milano tolku mojkni,pa primile 4 gola vo prvoto,a posle se popravile i ne dozvolile da primat uste nekoj gol (ili ne sakale da im dadat Hrvatite)..znaci treba da se gonat dvete ekipi...
A sto e so natprevarite kade sto kladilnicite ostvaruvaat ogromen profit ..posleden primer ke go zemam koloto za vikend vo Portugalija,koga site 3 ekipi od vrvot Sporting,Porto i Benfika izigraa nereseno,i toa na poluvreme gubea vo site tri navrati...A pogpduvame koj e sponzor na ligata - Bwin?! Slucajno neli...
Znaci so ova Uefa samo pokazuva deka namesto da gi suzbiva kladilnicite taa de fakto gi stiti,stom vodi postapki samo koga tie se vo zaguba...

Наместен натпревар може да биде од било кои причини. Може јас и ти да се договориме нашите клубови да одиграат како што сакаме, па после тоа јас да частам вечера за цела екипа. Вардар - Победа не ја редеа пред 3-4 години??? Скоро цела втора лига не игра 3 за 3???
УЕФА ја боли уво за тоа. Таа си го штити своето натпреварување.
УЕФА има некаква цел да ја спречи финансиската добивка од местените натпревари. Со други зборови, како што кажа и ти, спречуваат ситуации кога кладилниците се во зијан. Како и да е, парите се толку навлезени во фудбалот што тешко може некој да ги контролира. УЕФА нема шанси ниту да се доближи до некој голем клуб, па ќе не казнуваат нас помалите, за да ги заплашат другите. Џабе им е. Кладењето зема поголем замав, УЕФА само ќе гледа, а можеби и ќе си лапа дел од колачот, а ние ќе ломотиме по цел ден за некаква правда :smir:

Ednostavno mora da se rascisti so fudbalskata MAFIJA ili barem da se pokusa da se rascistat nekoi raboti. Vaka ocigledno ne ide.

Досието "Македонија"
*Слога Југомагнат - Стеауа 1:2
*Омонија - Слога Југомагнат 4:0
*Македонија Ѓ.П - Черно Море 0:4
Вардар - Елбасан 0:0
*Вардар - Анортозиз 0:1
Башкими - Жепче 0:0
Башкими - Макаби П.Т 0:5
*Широки Б. - Работнички 1:2
Хамбургер - Победа 4:1 (0:1)
Одензе - Работнички 3:0
*Милано - Славен Б. 0:4
Славен Б. - Милано 8:2
-----------------------------
Андора - Македонија 1:0
*Холандија (21) - Македонија (21) 4:0
*Турција (19) - Македонија (19) 2:2
*Тоа се случаите за кои УЕФА веќе има докази

GLEDAM NA A1 STORIJA IMALO DEKA SAMPIONATOT NA MAKEDONIJA VO FUDBAL BIL MNOGU POPULAREN HAHAHAAH:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

СКАНДАЛОЗНО - КОЈ ДРУГ АКО НЕ "МАКЕДОНСКИ СПОРТ" ВИ ЈА ОТКРИВА ВИСТИНАТА ЗА ХАЈКАТА НА НИОН ПРОТИВ КЛУБОВИТЕ И ФУДБАЛСКИТЕ РАБОТНИЦИ ВО ЗЕМЈАВА
Сами се кодошат, сами се издаваат...
*Во УЕФА на 07.07.2009 е пристигнат факс од скопската фирма "ХИТ Интернационал" со "гнасна" содржина против Милано и ФФМ, дознавме дека Брацо ги "цинкарел" Рафет и Ѕинго на таен состанок во главен град на една централноевропска земја
По скандалите околу "местенките" и акцијата на УЕФА против фудбалската мафија следуваа еден куп невистини, нагаѓања и погрешни претпоставки. Сите се прашуваа како ги фаќаат само нашите иако на сите страни се местат фудбалските натпревари. Некои собра сила и ја осудија УЕФА која во целиот овој случај сак да си ги заштити своите натпреварувања и своите пари. Обвинителот Герхард Капл беше во посета на МВР го донесе досието и најави дека има истрага за уште неколку средби а вчера ние ве информиравме за сите натпревари кои се под лупата на УЕФА. За сите оние кои не знат би нагласиле само дека истрагат не значи дека натпреварот сигурно бил наместен. Затоа постои терминот истрага кој по одредено време се менува во обвинение (ако има докази) или застарено дело (ако за случајот не се најдат сведоци).
За да некои работи бидат појасни за читателите, за фудбалските работници па и другите медиуми следува оваа сторија во која "Македонски Спорт" ја објавува вистината околу досието "Македонија". Околу тоа кој кого мести!? Да се расчистат сметките и да се каже уште еднаш стоп на лагите на ФФМ и Харалмпие Хаџи Ристески кои лажно тврдеа дека "неговата" Победа заработи казна поради пријава и сведочења на новинари.
Вистината гласи дека нашите фудбалски работници кои се во клубовите, федерациите и во фудбалските структури си ги знат едно меѓу други сите гнасотии и бруки кои ги правеле во минатото. Сите местенки, сите црнини и сите малверзации по кои доаѓале до финансиски добивки со местењето на натпреварите. Поминува времето па така и луѓето од пријатели стануват непријатели но во нивниот мозок остануваат тајните кои сега добиваат нови димензии.
УЕФА на 07.07.2009 година почнува да биде "бомбардирана" од серија факсови со низа скандали и обвиненија за наместени натпревари. Истите се инсталирани од Македонија. Од наши блиски извори стигнавме до доказ. На тој 07.07.2009 доаѓа аларм во УЕФА дека Милано ќе го намести натпреварот со Славен Белупо. Некој ја информира УЕФА за случувањат со Бајруш Сејдиу и нагласува дека првиот човек на Милано ќе добие затворска казна од 15 до 20 години. Дека целиот тој случај е со знаење на фудбалското раководство на ФФМ кое дава лиценца на клубот за да истиот го намести натпреварот и заработи пари.
Кој го тоа направи!? Тие што го праќале факсот оставиле трага. Скопскат фирма "Хит Интернационал" од својот факс праќа писмо до УЕФА со "грозна" содржина. Писмото е адресирано до внатрешната контрола во УЕФА која преку свои канали воведува истрага и добива потврдна информација дека ФФМ не ги почитува правилат и му дава на клубот од Куманово лиценца за настап во Европскат лига. Тука лежи клучот за причините поради кои УЕФА ја дистанцира ФФМ и нејзиното раководство кои и пред тоа во случајот Победа на некопликупати ги прекршија правилата на игра. Затоа претставници на ФФМ не беа на приемот на обвинителот Капл во МВР. Затоа што има посебна истрага и против работењето на ФФМ!!!
Кои се "Хит Интернационал"!? Тие се луѓе блиски до Рафет Муминовиќ. Во истото писмо УЕФА добива нов документ за "местенката", Холандија - Македонија за фудбалери до 21 година во 2005 година. За тој меч сега УЕФА има најмногу материјали. Тој меч е во досието уште од одигрувањето и сеуште е приоритет на внатрешната контрола за негово расчистување. Тој натпревар требало да го загубиме со повеќе од 3 гола разлика а крајниот скор беше 4:0 за "лалињата".
Во тој допис не е споменат Слободан Брацо Вујчиќ!!! Спонзорот на пола прволигаши во Македонија живее во страв по казните кои беа изречени кон Победа Прилеп. Брацо влегува во мисија да ја спасува Победа но и тој но и ФФМ не можат ништо. Но Брацо влегува во соло игра. И тој почнува да "кодоши и цинкари" други негови поранешни блиски пријатели. Се обидува да спасува нешто. Дознавме дека тој имал таен состанок со внатрешната контрола на УЕФА во хотел до аеродром во главен град на една централноевропска престолнина. Барал тајност!!! Барал никој да не знае за неговат мисија и се нудел да најде докази за други дела. Неофицијално дознаваме дека тој пред УЕФА давал информации против Рафет Муминовиќ и против Љубисав Иванов - Ѕинго. Дознавме дека се понудил да најде факти за местење на натпреварите од евро-куповите кои ги играле Силекс и Слога Југомагнат. Што сакал со овој потег славниот Браца!?
Ова се факти и докази. Ова е вистината за вистинското лице на оние кои со години дрмаат во македонскиот фудбал. Постојат и многу други страшни работи и цифри кои се вратат околу македонските клубови во нечесните игри на евро-сцената. Сега треба јавноста да знае зошто УЕФА е толку бесна на нашиот фудбал. Затоа што нашите клубови кои играт на евро-сцената добиваат парични бонуси од УЕФА а клубовите со своите нечесни игри го рушат имиџот на интитуцијата од Нион. УЕФА не се бори против фудбалскат мафија во Македонија туку се бори да се заштити самата себеси. Во таквиот обид добива удар од одредени медиуми во земјава кои незнаеќи ја вистинат и истрагата осудуваат некој кој бара "фер-плеј". А сите во земјава кои сме во и околу фудбалот многу добро знаеме кој се работи или работеле во нашите клубови. Не е се така "бело" и ништо не е случајно. УЕФА и нејзините органи тоа многу добро го знаат а го знаат сега и во нашето МВР каде имаат документација на илјадници страници со факти и докази.
Ова е дел од вистината која треба да се знае и новат потврда дека некои од медиумите и новинарите не се кодошите. Времето ќе покаже дека некои медиуми можеби ќе го спаста фудбалот од ова и ќе потврдат дека ФФМ цело време лаже и дека јавноста цело време ја дезинформираше со приказни за мали деца.
И. Д. Ивановски

Дали УЕФА го "лови" Брацо!?
Во времето кога Слободан Брацо Вујчиќ е во Победа клубот од Прилеп е казнет за местење од УЕФА со забрана за настап на евро-сцената од 8 сезони. Пред неколку дена Герхард Капл обвинителот на УЕФА ги отвори картите и најави нови средби кои се под истрага на внатрешнат контрола.
Вардар - Анортозиз од пред 3 сезони кога Брацо Вујчиќ е спонзор на "црвено-црните" и сега Работнички - Одензе и замислете повторно Брацо. Дали УЕФА преку нашите клубови го "лови" претставникот на УФА Медија. Тој е единствената допирна точка со овие три случаи. Згора на тоа бил во тајна мисија и на преговори со УЕФА.

Македонија не е единствена
Кога станува збор за зборот истрага тоа само по себе кажува се. Кога има истрага не се обелоденуваат многу работи за да се стигне до посакуванат цел - до доказите.
За сите оние кои ја жалат Македонија како единствена земја која е на удар од УЕФА само уште една вест. Нашите клубови заедно со екипите од БиХ и Албанија се под посебна лупа на УЕФА.
Клубовите од трите земји како со нетрпение да ги чекат натпреварите од евро куповите. На нивните натпревари се вртат милионски суми. Затоа што само кога настапуват на евро сценат клубовите од овие земји ги има во понудат на обложувалниците. Другите можат да "местат" кога сакаат затоа што ги има постојано и кога играт во домашните шампионати. Затоа УЕФА сега има посебна контрола и врз шампионатите на земјите кои се под нивната капа.

страната во оригинал http://www.sport.com.mk/WBStorage/Files/2008-03.pdf

И УЕФА ако толку добро работи, место после се ова да го скине Куралампие од власт, тие си го ладат со македонските екипи и една по една ги газат. Тоа е, Куралампие му го пуши на Платини, впрочем и тој му даде глас на него така да не верувам дека ќе го сменат педеров!

Maкедонски спорт појма немаат, вестиве ги дознаваат по еден месец :kesa:
за новиве случаи други знаеја уште во јули

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom