Имам проблем со звучниот драјвер!

• Креатор на темата Креатор на темата Carce
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 јуни 2009
Мислења
29
Поени од реакции
5
Имам проблем со звучниот драјвер не ми го регистрира комп.пробав со разни драјвери не сака.Инаку порано работеше со драјверот од CD со комп. што ги даваат ама сега не сака.Мислев да не е до звучната која е прилепена на матичната,ама незнам дали драјверот работи без звучна(т.е. да го регистрира во комп. ама да не вади звук)
Помагајте како знаете :)
поздрав до сите

И ако може некој да ми напише кај него во Run/regedit/HKEY_LOCAL_MACHINE/HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Realtek во сите тие таму што се Audio и Installer
ФАЛА ОДНАПРЕД :)

Имам проблем со звучниот драјвер не ми го регистрира комп.пробав со разни драјвери не сака.Инаку порано работеше со драјверот од CD со комп. што ги даваат ама сега не сака.Мислев да не е до звучната која е прилепена на матичната,ама незнам дали драјверот работи без звучна(т.е. да го регистрира во комп. ама да не вади звук)
поздрав до сите

И ако може некој да ми напише кај него во Run/regedit/HKEY_LOCAL_MACHINE/HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Realtek во сите тие таму што се Audio и Installer

SP2 или SP3 користиш ?

поздрав до сите

Realtek ......викаш ...а!

Епааааа... тој не трпи пиши бриши драјвери......
Најверојатно ќе одиш на формат ..па јово наново се ќе инсталираш!

поздрав до сите

Симни си Driver Sweeper, преку него избриши ги REALTEK драјверите, најди ги на интернет најновите и стај ги пак.

Каква матична имаш?
Побарај драјвери за матичната, од таму ќе го имаш најточниот драјвер за звук.

Ако се работи за Realtek HD Audio може да се случи прво да се инсталираат едни драјвери од Microsoft заедно со матичната, UAA Bus Driver for High Definition Audio. Тие може да прават проблеми после при инсталирање на звучните драјвери.

Пробај избриши ги од Device Manager, рестартирај го компјутерот, направи им disable пак од Device Manager затоа што ќе ти бара да ги инсталира пак (некогаш може и сами да се инсталираат) и тогаш инсталирај ги драјверите од Realtek.

"Device Manager -> System Devices -> Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio"

Ако се работи за Realtek HD Audio може да се случи прво да се инсталираат едни драјвери од Microsoft заедно со матичната, UAA Bus Driver for High Definition Audio. Тие може да прават проблеми после при инсталирање на звучните драјвери.

Пробај избриши ги од Device Manager, рестартирај го компјутерот, направи им disable пак од Device Manager затоа што ќе ти бара да ги инсталира пак (некогаш може и сами да се инсталираат) и тогаш инсталирај ги драјверите од Realtek.

"Device Manager -> System Devices -> Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio"

Финтата е што неможе да се избришат :) Кога се избира опцијата Uninstal излегува порака дека компјутерот мора да се рестартира за бришењето да се комплетира, но по подигнувањето на Windows-от пак е исто. А кога пак ја избираш опцијата за Update - ништо не се случува. Испробано е и со програми за бришење на драјверите како и бришење преку Safe Mode - и тоа не покажало резултати. Најдобро е кога веќе се има звучна Реалтек, да се инсталира виндоус со сп2 за да драјверите работат нормално.

Направи им disable, ќе ти побара да го рестартираш, избриши ги откако ќе се покрене Windows-от и после ќе може.

Ми треба помош неможам да најдам драјвери за звучната карта intel 82801AA AC'97 audio contorler компјутерот има преку 7 8 год пентум 3 е и неможам да го најдам цд то со драјвери сеа му инсталирав xp ама нема звук :toe:

Ми треба помош неможам да најдам драјвери за звучната карта intel 82801AA AC'97 audio contorler компјутерот има преку 7 8 год пентум 3 е и неможам да го најдам цд то со драјвери сеа му инсталирав xp ама нема звук :toe:

Пробај со ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom