Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
мислам дека веруваме али не го показуваме тоа.кога последен пат сте биле у црква?
Одењето во црква не го сметам како мерка за вербата кај еден човек. Треба да одам секој ден да докажувам на светот дека верувам во Господ? Доволно ми е тоа што го чувствувам во себе и одењето таму кога можам, сакам и имам потреба.
па како инаку би го славеле бога ако веруваме?
според мене мислам со молитви а црквите се такви места
а и немора секојдневно барем еднаш во неделата да се оди на литургија.
а како што мислам од помладата генерација повеќе опседната со љубов,секс и такви работи.
може би грешам незнам оправиме..
Христијанството во своите оригинални форми воопшто и не поддржува храмови како градби. То ест цркви.
Нема потреба да го славиме Бога, тој не е претседател на општинската задруга на љубители на вино. Тој е Бог. Не треба да му принесеш жртва за да го славиш. Доволно е да веруваш во него, и да му се доверуваш во себе.
па како инаку би го славеле бога ако веруваме?
според мене мислам со молитви а црквите се такви места
а и немора секојдневно барем еднаш во неделата да се оди на литургија.
а како што мислам од помладата генерација повеќе опседната со љубов,секс и такви работи.
може би грешам незнам оправиме..
Дај ми еден опиплив доказ за тоа, и јас ќе те славам тебе како свети Џез Жика, и ќе те прогласам за патрон мојата WC школка.Faktot deka Bog se objavil vo istorijata na covekot i deka pred 2000 godini dosol na zemjata i umrel pa potoa voskresnal, e nepobiten i ima mnogu dokazi za toa.
So drugi zborovi bi ti rekol 21 vek e i da ne veruvas deka Bog go sozdal svetot, posle tolku fakti... sto da ti kazam.