Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
divine напиша:Нека сум ограничена ама верувам ... на другото мака ми е да реплицирам искрено кажано ...
Добро бе Виктор,дали сите тука се приморани да го делат твоето мислење?!?Или ова ко "Постојат само две мислења-моето и она погрешното"?Па дај остави ги луѓето,што има погрешно ако веруваат?Секој си има право на свој избор и убедувања,и само ако твојот став е да не веруваш во Господ,тоа не значи дека сите што не го делат твоето мислење се ограничени!Vikto[R]ebel напиша:Епа не веруваш... Религијата носи догми на кои мора да се покориш ако веруваш. Догми= ограничен памет на луѓе од пред 2000 и кусур години.
Вие верувате затоа што се плашите од нешто што е горе... Тоа зборува за ограниченоста, не саката да осознаете што навистина се наоѓа/не се наоѓа „горе“. Не ве разбирам луѓе... 49% одговориле дека веруваат во Господ!?
Што е ова среден век? Наука, а не религија!
Не веруваме дека светот е создаден за седум, туку за шест. Не веруваме дека се тоа денови туку јомови. Јом е оригиналниот збор кој значи: ограничен астрономски или неограничен временски период од настанокот на светот.Vikto[R]ebel напиша:Прашање до сите што веруваат во Господ:
Дали верувате дека Господ го создал светот за седум дена?
Ако е да, вие се многу повеќе од ограничени. Ако е не, размислете во што точно верувате.
А како ти ке ми докажеш дека не постои?CopyOfDeath напиша:Брее толку многу верници ниеден не ми докажал дека господ постои ама ај нема везе...
не е до нив едноставно сеуште се во заблуда не се сигурни дали веруваат во
Господ Бог...
или пак во
Господ Исус ...
ЈАс верувам во себе
Vikto[R]ebel напиша:Епа не веруваш... Религијата носи догми на кои мора да се покориш ако веруваш. Догми= ограничен памет на луѓе од пред 2000 и кусур години.
Вие верувате затоа што се плашите од нешто што е горе... Тоа зборува за ограниченоста, не саката да осознаете што навистина се наоѓа/не се наоѓа „горе“. Не ве разбирам луѓе... 49% одговориле дека веруваат во Господ!?
Што е ова среден век? Наука, а не религија!
А зошто тоа не би биле и буквални 24 часовни 6 дена?Крстителот напиша:Не веруваме дека светот е создаден за седум, туку за шест. Не веруваме дека се тоа денови туку јомови. Јом е оригиналниот збор кој значи: ограничен астрономски или неограничен временски период од настанокот на светот.
Дефинитивно не се работи за период 24 цаса. Туку за неодреден долг временски период. Некаде во псалмите пишува>>Еден ден за него е како 1000 год.<<trilobite напиша:А зошто тоа не би биле и буквални 24 часовни 6 дена?
И не е само тоа тоа значењето на yom;може да значи и година,неодредено време а може и период од 24 часа.
Освен во 7от што кажува нешто многу интересно- Дека тој "ден" се уште не е завршен. Всушност ние живееме во тој "ДЕН".trilobite напиша:Фразите "утро" и"вечер" се спомнати во сите 6 дена на создавањето!
1Мојсеева 1:1-31;2:1-4
Крстителот напиша:јас верувам дека целиот универзум можел да биде создаден и за милионити дел од секунда
За утрото и вечерта. Како изгледале тие во првите денови кога уште не било создадено Сонцето? Дали се употребени како метафора за означување на почеток и крај на еден период, за разлика од седмиот ден за кој не е кажано: ’И би вечер и би утро, ден седми’
Kiko напиша:Некаде во псалмите пишува>>Еден ден за него е како 1000 год.<<