Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ауууу како не ми дошол тој на мене у ракааа.... да не бил тој Јеховин сведок или некој слично забеган религиозен човек...astrion напиша:Abe eden pobozen tip znaes so mi rece Veruvas li vo gospod-jas mu vikam veruvam
-A mu se pokoruvas li?
-Jas neznaev so da kazam.
Znaci site veruvame ama nikoj ne se pokoruva na bozjite zakoni.
Ti 100% li si sigurna deka ne postoi gospod?Moze li da mi dokazes so fakti pa da obrneme stranicata i nacinot na razmisluvanje?Tonchie напиша:Ауууу како не ми дошол тој на мене у ракааа.... да не бил тој Јеховин сведок или некој слично забеган религиозен човек...
Ма дајјј има ли тој човек два грама едукацјиа и две цифри на резултатот од IQ тестот??? Нема на што да се покоруваш.
ти текнува на муабетот у МАТРИКС филмот, кога Морфеус го прашува Нео дали веруваш во Судбина, и тој одговара НЕ.
-Зошто??
-затоа што не ти дава можност да влијаеш врз сопствениот живот.
Можеби ова е малку офтопик, но имаше еден луд виц од Гарфилд во темата вицови на странски јазици.
Темата е како настанало Христијанството. Сега ме мрзи да преведувам, вицот е лудило.
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=128938&postcount=122
Првиот од овие два.
Mokjta na Isus neli ti e dosta ili sakas uste cudaIlidan напиша:abe mozda postoi mozda ne
nema dokaz deka ne postoi a nema ni deka postoi
Младичу, сакаф да муабетиме ама си идам од темава, тепаме празна слама. Исус е само уште една грешка у преводот. Има моќи човекот, не велам не. Денес такви моќи има Саи Баба во Индија, па никој не крева толкава прашина околу тоа. Сепак и онака има и премногу религии на планетава земја. Јас за малку ќе заглавев во манастир на една мнооогу моќна религија која што ги прави обичните луѓе да бидат слични на Исус.astrion напиша:Ti 100% li si sigurna deka ne postoi gospod?Moze li da mi dokazes so fakti pa da obrneme stranicata i nacinot na razmisluvanje?
Па полни се, те молам кажи ми кој владика вози кола испод класа мерцедес е класа ?metalka напиша:mislam deka ni samite nie ne znaeme dali veruvame vo boga! pa i kako nie ke zneme koga onie koi ni velat da veruvame ne veruvaat vo gospod? na primer popovite, a za vladicite da ne stanuva zbor! mislam deka crkvite denes bi bile polni so pari ako site pari sto gi ostavaat vernicite na hristijanskite praznici navistina zavrsat vo crkvata. ne sakam da navreduvam nikogo, no toa e fakt zar ne?
death_f напиша:ako biblijata veli deka gospod SEKOGAS im misli dobro na lugeto zosto togas dozvoluva da staradaat?