Барам Илинденски орден

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Еден мој другар барат, да бидам поконцизен.
Орденот од дедо му шо му бил во наследство од негов дедо, е украден, па другар ми барат да купит ист таков. Еве и слика како изгледат:

Orden_Ilinden.jpg

edit

П.С. Молба до модераторот, нека остане темава засебна и да не се спојува, барем додека да најдам ваков орден.

medalot e нов тип...

како може да биде од дедо на дедо му?

Орденот се изработува со дозвола и специјална нарачка од претседателот на РМ. Направена е серија ордени и само Тој ги доделува како одликувања. Ја знам фирмата која ги изработува и НЕМА :nenene: право да работи за поединци. И би бил мн скап, чисто злато и сребро е. Другар ти сигурно имал оригинал стар Илинденски орден кој е според мене поубав и секако повреден. :helou:

medalot e нов тип...

како може да биде од дедо на дедо му?

На сликава е НОВ орден, а не нов тип. И стариот тип бил на лик ист на овој.

Орденот се изработува со дозвола и специјална нарачка од претседателот на РМ. Направена е серија ордени и само Тој ги доделува како одликувања. Ја знам фирмата која ги изработува и НЕМА :nenene: право да работи за поединци. И би бил мн скап, чисто злато и сребро е. Другар ти сигурно имал оригинал стар Илинденски орден кој е според мене поубав и секако повреден. :helou:

Слика од стариот Илинденски орден не можевме да најдиме, а на лик е ист како овој. Орденот шо е загинат (украден) и шо бараме ист таков, е даден на пра-пра-дедо му од другар ми како одликување, затоа што бил комита на 17 години. Пра-пра-дедо му е одликуван 1951, а овој орден на сликата е од 1953 редизајн. Ние бараме од тие старите.

На сликава е НОВ орден, а не нов тип. И стариот тип бил на лик ист на овој.

Слика од стариот Илинденски орден не можевме да најдиме, а на лик е ист како овој. Орденот шо е загинат (украден) и шо бараме ист таков, е даден на пра-пра-дедо му од другар ми како одликување, затоа што бил комита на 17 години. Пра-пра-дедо му е одликуван 1951, а овој орден на сликата е од 1953 редизајн. Ние бараме од тие старите.

стварно штета ако го украле..барај го

- по огласници за почеток.
- препродавачи на старини и антиквитети (позади тера нова, автопазар, кеј)
- црн паазар..шверцери копачи и дилери...

крај краева и да не го најдеш дедо ти неговиот придонес и учество никој не може да ти го одземе

Македонцки, еве слика од документот со кој се издава признание на пра-пра-дедо му на другарот. Името само го скрив, и со црвено го обележав цртежот од орденот.

9gbiaa.jpg

Македонцки, еве слика од документот со кој се издава признание на пра-пра-дедо му на другарот. Името само го скрив, и со црвено го обележав цртежот од орденот.

9gbiaa.jpg

само дебела махагони рамка со позлата за ова....

Кој бара медали ..се знае како да се дојде до нив..
Пушката брат,не тастатурата пушката...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom