Косово ќе гради термоцентрала вредна 3,5 млрд евра

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
2.000 мегавати - тоа е цела Нуклеарка.
Това е наполно нормален комплекс.Например наjголемиja комплекс на Балкана е около 2500 мегавата.

Битно е на чива територија ќе се гради и кој ќе брои пари. Тоа е битно.
На териториja на косово,па парите нема да ги брои Косово,а или ке бидат заем или ке биде дадено правото на изградба на частна фирма.

Това е наполно нормален комплекс.Например наjголемиja комплекс на Балкана е около 2500 мегавата.

На териториja на косово,па парите нема да ги брои Косово,а или ке бидат заем или ке биде дадено правото на изградба на частна фирма.

Косово според ОН е дел од Србија така да без наше учество и одобрение нема шанси да се гради. ( бар според мене )

Косово според ОН е дел од Србија така да без наше учество и одобрение нема шанси да се гради. ( бар според мене )
Ке поживееме и ке видиме шо ке стане.Можно е и много брзо този проект да изчезне во времето.

Да ама гледаме колку ОН има авторитет во светов и колку важат човековите права и слободи како и пошитувањето на меѓународното право и принципи во светов во пракса.

Како ќе им забраниш? Санкции не може да им се воведат а воено не смее Србија да интервенира!

Нормално дека ќе градат ако сакаат енергетски да се што понезависни!

Ќе го исцрпат сиот јаглен за 30-40 години, а вие како што планирате да си го вратите во следната светска војна, тоа пред 50 години нема да се случи.

Така да кој и да инвестира ќе изгради, ќе заработи и ќе го затвори...

Јаглен има на Косово, а струја нема доволно со затварањето на Козлодуј, во цел регион. Па нормално е дека инвеститорите ќе се истепаат за концесија.

Само ние нешто чекаме. Уште стратегии правиме. Во меѓувреме увозот на струја за некого е толку профитабилен (монопол на увозот). Но измената на законот за енергетика е еден од условите за почеток на преговри со ЕУ, па може и нешто ќе се промени. Кога не знаеме сами...:toe:

Јаглен има на Косово, а струја нема доволно со затварањето на Козлодуј, во цел регион. Па нормално е дека инвеститорите ќе се истепаат за концесија.

Само ние нешто чекаме. Уште стратегии правиме. Во меѓувреме увозот на струја за некого е толку профитабилен (монопол на увозот). Но измената на законот за енергетика е еден од условите за почеток на преговри со ЕУ, па може и нешто ќе се промени. Кога не знаеме сами...:toe:

Убаво прашуваш но и уште поубаво одговор даваш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom