Патарини...

• Креатор на темата Креатор на темата KelpForest
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 јуни 2009
Мислења
79
Поени од реакции
0
здраво,

планирам летово да се пуштам до Унгарија, па имам две прашања...

1. Колку пари се патарините во Србија, значи по автопатот од граница преку Ниш и Белград до унгарска граница...

2. Зошто знаеме дека во Унгарија не се плаќа патарина како кај нас туку се плаќа на граница ако знае колку пари е таа фиксна цена што се наплаќа би било супер...

се работи за обична кола..

фала однапред

поздрав

po posrana rabota od patarina zdravje
сори за латиницава
али како и да е среќен пат:smir:

Во Србија ти се една е 740 динари друга е 1200 динари рачунај си во денари колку е.А за Унгарија не знам не сум бил.

Во Србија патарините се многу скапи веќе во Унгарија мислам дека нема, или се купува винета ја лепиш на кола се наоѓаат на секои пумпи и веројатно на граница.

здраво,

1. Колку пари се патарините во Србија, значи по автопатот од граница преку Ниш и Белград до унгарска граница...

2. Зошто знаеме дека во Унгарија не се плаќа патарина како кај нас туку се плаќа на граница ако знае колку пари е таа фиксна цена што се наплаќа би било супер...

фала однапред

поздрав

До Бегиша јеботе ти је 19 евра :pos2::pos2::pos2: што и није тако скупо с обзиром да шибаш по аутопутем 300 км.

А за у Маџарска плаќаш винета, ти лепат на шофершајбна и гајле немаш. За Романија вињетата за една недела е 7 евра, што значи и за Маџарска би било слично.

А који чеш курац у Маџарску ? :pos2::pos2: Боли тебе курац што Маџарска нема море:pos2::pos2:

До Бегиша јеботе ти је 19 евра :pos2::pos2::pos2: што и није тако скупо с обзиром да шибаш по аутопутем 300 км.

А за у Маџарска плаќаш винета, ти лепат на шофершајбна и гајле немаш. За Романија вињетата за една недела е 7 евра, што значи и за Маџарска би било слично.

А који чеш курац у Маџарску ? :pos2::pos2: Боли тебе курац што Маџарска нема море:pos2::pos2:
хахаха...идемо на Балатон :) ...се шалам..на OZORA фестивал ќе се иде...боље е тоа од море :)

Пробај со македонска финта дајму прво 2 евра да видиме дали ќе те пуштит :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

За Унгарија плаќаш 8 Евра и ти важи мислам 4 дена вињетата.

здраво,

фала однапред

поздрав

За недела дена ке поминувам преку србија па ако уште те интересира ке ти кажам точно колку се патарините.

За недела дена ке поминувам преку србија па ако уште те интересира ке ти кажам точно колку се патарините.
да да супер...ја ќе тргам 10 август така да име време...фала многу..

да да супер...ја ќе тргам 10 август така да име време...фала многу..

http://www.oeamtc.at/netautor/downl.../Mautgrafik_Serbien_Montenegro_Mazedonien.pdf

Еве ти карта во која пишува на кој дел колку се плаќа во тамошна валута. Значи 2170 Динари плаќаш од Унгарска граница до Ниш и обратно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom