Европско првенство 2010 (Австрија)

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа што од секогаш го мразев,вадење во последна минута и играње зихерашки тоа сега го прави Хрватска:tapp::tapp:
Порано со по 6-7 разлика се до финале растураа,а сега баш исти се ко Французите ќе се вадат во последна минута,а што е најтрагично таквите екипи доста пати земале титули............
Сепак нема никакви шанси да не навивам за Хрватска :)

Полска е сигурен полуфиналист и за првото место ќе се бори со Франција.Но најмногу ме изнанервира Данска против одличната Норвешка.Норвежаниве на 59.30 промашија а Данциве на 60.00 дадоа пенал.Со ова Данска и се зголемија шнасите за полуфинале и задутре со Хрватска ќе влезе доста мотивирана и ако Хрвативе не подобрат ништо,а истовремено Исланд ќе ја победи Норвешка,Хрватска останува без пласман во најдобрите 4.Ова е најлошиот епилог што може да им се случи.Дај боже да не е така:toe:

Србин сум, ама ме разочараа тотално моиве. Се што се градеше во последните 2-3 години додека беше Цветковиќ се сруши со самото доаѓање на Хасанефендиќ, срамота:tapp:.
Цветковиќ успеа да ги одведе на ЕП и овие одма од федерација се договорија да замине и на негово место го ставија Сеад кој не направи апсолутно ништо.
Откога испаднаа веќе немам лезет да гледам и не гледам:kesa:

Полска е сигурен полуфиналист и за првото место ќе се бори со Франција.Но најмногу ме изнанервира Данска против одличната Норвешка.Норвежаниве на 59.30 промашија а Данциве на 60.00 дадоа пенал.Со ова Данска и се зголемија шнасите за полуфинале и задутре со Хрватска ќе влезе доста мотивирана и ако Хрвативе не подобрат ништо,а истовремено Исланд ќе ја победи Норвешка,Хрватска останува без пласман во најдобрите 4.Ова е најлошиот епилог што може да им се случи.Дај боже да не е така:toe:

Аххх, за болдираното многу тешко. Не верувам дека ке си дозволи Норвешка уште еден пораз, не против Исланд. Верувам дека ке ги победат.
Само не ми е јасно се водиле 4 разлика на полувреме и како може да се ги стигнале, не се чувале разлика аиии :( ме разочараа и они.

Денеска сум разочаран 100%. :( идам да спијам.
:kesa:

Кажав и претходно,Франција е најголем фаворит на првенството.Влезе многу тромо во него,во првата фаза не и одеше во никој случај глатко,ама веќе во втората фаза се разработи машинеријата на триколорите.
Победа над Германија,денес и над Словенија,со брилијантна игра во второ полувреме и во напад и одбрана,едноставно застрашувачки делувасоставот чиј кормилар е Клод Онеста.Бековската линија е феноменална,најчесто без класичен десен бек,со Фернандез на таа позиција,Карабатич и Нарцис,а и две фантастични крила,Гигу и Абало,
на кои им останува многу простор поради позбиената противничка одбранбена линија,па постигнуваат многу голови.За Омејер не треба ни да се зборува,ги доведува до очај противниците и на овој шампионат.
Мислам дека французите допрва ќе го покажат својот огромен капацитет,кој оваа генерација несомнено го поседува.Се освен шампионски трофеј,за нив би било равно на неуспех.
Скандинавското дерби одиграно денес беше многу неизвесно и квалитетно.Израмнето до самиот крај,сепак во финишот одлучија индивидуалните потези на Хвит и Могенсен.

Уф денеска какви натпревари Полска-Фаранција,Хрватска-Данска и Норвешка Исланд.:vozbud::vozbud:Се надевам на добар епилог на крај за Хрватса.

Norway-Island 8:10...

Хрватскиов коментатор: Молимо Норвежане да се концетрирају...

:pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Значи колку беа судииве за Исланд, ццц... До кога вака :nerv:

Да ти е*** исланѓаните ради вас
вечерва ќе губам нерви.........

Браво за Хрватите
баш ми е мило што победија
второто полувреме само го гледав,многу добра игра у одбрана
Алилович Ѕвер !! Какви топки фати.
Ме изненади тој десниот бек,8-9 гола даде,Дувњак колку што гледав скоро ништо не изигра,"големиот талент"
и тоа,се на се добра игра,заслужена победа :)

Се радувам по којзнае кој пат за мојата втора татковина, Хрватска. Арно им напраја на Данците ама ги мразам упм. :pos2:

Mene malce ne mi e jasno, kako ustvari Polska ispadna vtora u grupata? Imaat isto bodovi so Spanija (7) so toa sto Spanija ima podobra gol razlika i ja pobedi Polska na megusebniot duel, taka da ne sfakam kako sea Polska ispaga pred Spanija i zaso oni idat dalje a Spancive ne???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom