Повреди на колена, совети, прашања..

• Креатор на темата Креатор на темата ФорцаМилан
  • Време на започнување Време на започнување
Може, ако му ги дадеш на телото потребните елементите за тој процес да се случи. Суплемените се супер, би додал уште некој ако можеш да си дозволиш?

Пуцај. (y) Истрошив пари на глупости за паѓање на косата а и не е некој проблем, 2 години бев на Мерц као демек ги зајакнува косата ноктите коските итн, али и немаше некој ефект којзнае што, за вакви работи не штедам пари. 26 години сум чудно ми е вакви работи да ми се дешаваат уште сега али изгледа возраста нема врска.

@Roy Fokker не сум некој билдер и спортиста али пак сум активен физички. 3-4 пати неделно во теретана по саат време тепам, плус дома имам и орбитрек го вртам по пола саат. Е сега не пазам на исхраната баш, затоа и прашав овде за некои суплементи. Последните 2-3 месеци од празниците сум катастрофа, али сега планирам да исфрлам се шо не е хранливо.

Пуцај. (y) Истрошив пари на глупости за паѓање на косата а и не е некој проблем, 2 години бев на Мерц као демек ги зајакнува косата ноктите коските итн, али и немаше некој ефект којзнае што, за вакви работи не штедам пари. 26 години сум чудно ми е вакви работи да ми се дешаваат уште сега али изгледа возраста нема врска.

@Roy Fokker не сум некој билдер и спортиста али пак сум активен физички. 3-4 пати неделно во теретана по саат време тепам, плус дома имам и орбитрек го вртам по пола саат. Е сега не пазам на исхраната баш, затоа и прашав овде за некои суплементи. Последните 2-3 месеци од празниците сум катастрофа, али сега планирам да исфрлам се шо не е хранливо.
ако немаш отоци, укочување , болки - коленото е сосема во ред и немаш никаква потреба од било што , само ти добро загревај се пред оптеретување немаш гајле нека не те ставаат вакви ситници во недоумица :)

Гледам има различни производители на онаа црвената коњска маст и има ли разлика или сите се исти? Ако има разлика дали знаете која е најефикасна?

Планирам да правам артроскопија на колено во Градска кај д-р Настов. Некој дали има искуство со него како докгор за овој тип операција, како прошол и слично?

Zdravo, samo sto primiv inekcija vo koleno (reviscon mono) pred 8dena. Dali nekoj imal slicno iskustvo, bidejki bolkite mi se pogolemi od prethodno. Nemam otok ili slicno samo cudna tapa bolka. Fala

имам постојана болка во задниот дел на колената, што може да биде?

дали има некој пробано од таблетите movens od dr Viton

movens-585x585.jpg

Последно уредено:
Здраво, имам проблем со левото колено. Ме боли кога се качувам и симнувам по скали. Тежината неможам да ја издржам на таа нога. Подолго време кога седам, тешко ми е, и болно да ја исправам и да направам чекор. Боли кога го свиткувам и исправам коленото и тоа од надворешна страна. Оток немам голем, само малку подуено на надворешната страна на коленото но скоро и неприметливо е. Одев на физикална терапија една недела, но немам некое големо подобрување.
Што би можело да биде? Инаку правев РТГ и се си е таман со коските, па се мислам дали има потреба да направам МР?
Благодарам, поздрав.

Здраво, имам проблем со левото колено. Ме боли кога се качувам и симнувам по скали. Тежината неможам да ја издржам на таа нога. Подолго време кога седам, тешко ми е, и болно да ја исправам и да направам чекор. Боли кога го свиткувам и исправам коленото и тоа од надворешна страна. Оток немам голем, само малку подуено на надворешната страна на коленото но скоро и неприметливо е. Одев на физикална терапија една недела, но немам некое големо подобрување.
Што би можело да биде? Инаку правев РТГ и се си е таман со коските, па се мислам дали има потреба да направам МР?
Благодарам, поздрав.
... менискус ! или ( покачена урична киселина во серум? лабораторија направено ли?)

Благодарам, поздрав.
а како дојде до повредата ?

vaka sega da prasam
vejke dve godini imam bolki vo desnoto koleno ..mnogu mnogu bolnicite nemise simpaticni ..i zatoa si sedev doma ama sega izgleda mora da gi posetam..
znaci ima periodi koga nemam voopsto nikakva bolka ima periodi koga ke kleknam i nema sansi da se ispravam ..znaci samo desnoto koleno.. ako stojam ispravena ne me boli .ko ke kleknam ne me boli ..samo ko ke stanuvam..ako nekoj ima isti prpblem neka mi pisi ..

... менискус ! или ( покачена урична киселина во серум? лабораторија направено ли?)
Направив некои испитувања и се беше во ред, направив рентген и тоа беше ок. Одев 20 дена на физикална и имам некои мали подобрувања, е сега чекам да одам на МР да видам таму што ќе излезе па ќе мислиме што ќе правам...[DOUBLEPOST=1536009382][/DOUBLEPOST]
а како дојде до повредата ?
Ниту јас не сум свесна зошто ме боли. Немав никаква повреда. Едно утро кога станав цела нога здрвена неможам да ја виткам ии од тогаш маки....

Направив некои испитувања и се беше во ред, направив рентген и тоа беше ок. Одев 20 дена на физикална и имам некои мали подобрувања, е сега чекам да одам на МР да видам таму што ќе излезе па ќе мислиме што ќе правам...[DOUBLEPOST=1536009382][/DOUBLEPOST]
Ниту јас не сум свесна зошто ме боли. Немав никаква повреда. Едно утро кога станав цела нога здрвена неможам да ја виткам ии од тогаш маки....

можеби најдобро е да посетиш спортски физиотерапевт да види дали имаш некое изместување да поднамести што можи......мене при едно извртување тетивите беа подизместени и не можев да слегувам по скали па ми ги среди еден, ме чинеше тогаш околу 800 денари ама немам мака од тогаш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom