SMTP сервер

• Креатор на темата Креатор на темата Dejan]
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 ноември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
11
Веб-сајт
www.macedonium.org
Имате ли искуство со воие работи. сакам дома да кренам ваков сервер и преку него да испраќам мејлови (во големи количини), дали тоа е можно, искуства, препораки за некои готови софтвери за таква работа... Барав нешто на Интернет но некако не можев да се снајдам со СМТП серверот на IIS ...

Dejan];2645827 напиша:
Имате ли искуство со воие работи. сакам дома да кренам ваков сервер и преку него да испраќам мејлови (во големи количини), дали тоа е можно, искуства, препораки за некои готови софтвери за таква работа... Барав нешто на Интернет но некако не можев да се снајдам со СМТП серверот на IIS ...
Znaci sakas da bides Spamer :)

1.Treba da registriras ime
2.Ti treba dns,staticka adresa
4.Softwer, firewall, Dobra masina
5.Za nekoe vreme ke te stavat na Crna lista (ako spamiras) to znaci deka ke nemozes da prakas mejlovi

:) сето ова е во добротворни цели :) така да не сум спамер... е ова не ми беше јасно со ДНС и домените

Ти треба, статичка адреса, се со цел да "останеш" на нет со истата локација за да може да ти пристапи некој, или ти треба dns (domain name server), пример доколку имаш динамична адреса која се менува, постојат програми кои што ти ја покриваат динамичната адреса со некое име, и на тој начин сите ти пристапуваат со тоа име, додека адресата продолжува да се менува во позадина (ако имаш adsl) и програмата си прави апдејт. Еве едно програмче.

Dejan];2648906 напиша:
:) сето ова е во добротворни цели :) така да не сум спамер... е ова не ми беше јасно со ДНС и домените

Спамот не подразбира „доброволни цели“ ...

Пази да не те поткажи некој провајдер од нашиве па после и пријава да те почастат од чисто доброволна природа ... :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom