Документарци

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
once brothers спортски документарец за Дражен Петрович и Владе Дивац и како им се изнемува односот со војната во сфрј

Гарантирам за овие документарци
Planet Earth серијалите :cuc: не знам за подобро објаснување и подобри кадри што ја опишуваат земјата и животот на неа...
Само што сакав да пишам за овој...
11 епизоди од по 50ина минути. Секоја секунда е посебен wallpaper, неверојатно кој осет и техника на вработените во BBC.
Краток трајлер од првата епизода која штотуку ја гледав (кој малку од малку може да го доближи искуството). Неверојатен спој на видео, звучни ефекти и нарација, совршено искомбинирана со (на некои места) благ хумор.

На BBC им нема рамен во документарците. Често ги следам серијалите Horizon и Panorama, ама нешто најјако што сум видел од нив е мини-серијалот Human Planet. Составен е од седум епизоди, од која секоја се фокусира на одреден сегмент од планетата и тоа: Oceans, Deserts, Arctic, Jungles, Mountains, Grasslands, Rivers и на крај Cities. Документарците се нешто слично на Planet Earth со таа разлика што овде во центарот се луѓето кои функционираат заедно со природата. Прекрасен документарец, едноставно маестрално прикажана врската помеѓу човекот и планетата Земја. Човек не може да остане рамнодушен од приказните на луѓето, колку и да звучи клише. Плус, кадрите, пејсажите се како позадина за компјутер. Што значи, обавезна препорака од мене.

Овие не ги видов а спаѓаат во категоријата must see - Weird Nature BBC :)
Има 6 епизоди:
Part 1: Marvelous Motions; Part 2: Bizarre Breeding; Part 3: Fantastic Feeding;
Part 4: Devious Defenses; Part 5: Puzzling Partners; Part 6: Peculiar Potions.

Ете ќе го заборавев и...
Interviews with scientists and authors, animated bits, and a storyline involving a deaf photographer are used in this docudrama to illustrate the link between quantum mechanics, neurobiology, human consciousness and day-to-day reality.

Исто така и:
Discover the Alchemy, Tantra, and Kabbalah hidden in the Mysteries of Adam and Eve. Temptation. The serpent. The expulsion from Paradise. Archetypal stories that have moved millions of human beings: but who has understood their real meaning? Theories abound, but humanity remains suffering in the wilderness. Now, the Esoteric Doctrine upon which all the world s great religions are grounded is revealed. Behold the Great Arcanum: the tremendous secret fiercely protected for centuries. Behold the true heart of all great religions and mystical traditions: the Path of the Razor's Edge, the exact science to awaken the Consciousness and free the soul from suffering. The road to return to Eden is revealed; it is time for man and woman to rectify their mistakes and return to their true home. This video presents: the Universal Experience of Suffering and its Universal Remedy; the Secret Teachings of Jesus and Moses; The Tree of Life: Kabbalah; The Tree of Knowledge: Alchemy / Daath / Tantra; The Duality of the Serpent: Kundalini and Kundabuffer.

Оваа документарка ја стајв на youtube пред некој 5-6 месеци и до сеа има 55 000 + прегледи

Дефинитивно ова мора секој да го гледа, да имам власт би наредил во секое школо да го пуштаат и да има предмет за Никола Тесла.
Значи Тесла тврдел дека имал контакт со вонземјани(од Венера и Марс),,истотака тврдел и го докажал тоа дека од површината на земјата до нејзиниот горен слој Јоносферата има 2 милијарди волти разлика,која може да се користи како струја(енергија)само со еден конвектор и антена,Меѓутоа ако е така на кого моќниците би ја продавале струјата и нафтата ?Тој сметал дека високата технологија треба да биде бесплатна.Еден ден челниците од Џенерал Моторс му дале автомобил на кој му го извадиле моторот и ги монтирале моторите на Тесла на сите четири тркала,тој со себе носел некои цевки и една антена на автомобилот околу 2 метри(и некоја жица што се влечела по колата како заземјување вајда),и без ни капка гориво поминал растојание од Детроит до Ванкувер,Меѓутоа тајната на тој конвектор не ја открил,Да се дозволело тоа да се оствари сеа сите ќе имавме енергија само со антена и конвектор Најголемиот ум што некогаш живеел според многумина Мора некој документарец да изгледате-Што рече некој погоре Тесла треба да се учи како Лектира во школо

не видов дали веќе има али еве една МК емисија за според мене најголемиот човек на сите времиња Никола Тесла вреди да се погледне
http://goo.gl/v0gtU со човек кој што е доста упатен на оваа тема

дефинитивно вреди МК емисија со човек што е доста упатен на оваа тема за Никола Тесла најголемиот ум што некогаш постоел според мене
http://goo.gl/OqibK

Значи Тесла тврдел дека имал контакт со вонземјани(од Венера и Марс),,истотака тврдел и го докажал тоа дека од површината на земјата до нејзиниот горен слој Јоносферата има 2 милијарди волти разлика,која може да се користи како струја(енергија)само со еден конвектор и антена,Меѓутоа ако е така на кого моќниците би ја продавале струјата и нафтата ?Тој сметал дека високата технологија треба да биде бесплатна.Еден ден челниците од Џенерал Моторс му дале автомобил на кој му го извадиле моторот и ги монтирале моторите на Тесла на сите четири тркала,тој со себе носел некои цевки и една антена на автомобилот околу 2 метри(и некоја жица што се влечела по колата како заземјување вајда),и без ни капка гориво поминал растојание од Детроит до Ванкувер,Меѓутоа тајната на тој конвектор не ја открил,Да се дозволело тоа да се оствари сеа сите ќе имавме енергија само со антена и конвектор Најголемиот ум што некогаш живеел според многумина Мора некој документарец да изгледате-Што рече некој погоре Тесла треба да се учи како Лектира во школо
Колата била на космичка енергија, ја тестирал со внук му од србија, и почнале да разговаараат дури кога излегле на отворен пат, бидејки мислел дека го прислушкуваат и немал во никој поверение, иначе колата одела 120милји на час и имала 80кс, после тестот цевките од конверторот ги уништил...за него и неговите патенти има многу да се кажува.

топло го препорачувам прекрасниот документарец на Грегори Колберт, „Пепел и снег“

Ве молам предлог адреса за документарци - торент или онлајн, субтитлуван на српски барем, оти ја немам таа флуентност на англискиот, пола разбирам пола трчам на гугл транслејт, нема логика.

http://www.imdb.com/title/tt1513168/
Јас го гледам ова и сум прилично задоволен, има опфатено интересни теми како на пример постои ли Креатор, Црни дупки, патување низ времето и така натака.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom