Проблем со Page File, или нешто друго (помош)(winxp)

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
628
Локација
Југославија
f4370g.jpg

Еве една слика кадешто мислам дека се наоѓа проблемот...

Проблемот е кога играм било каква игра (дали е Супер Марио, или Crysis) се укочува после некој период и цел компјутер не реагира. Знаете некогаш кога стискате повеќе копчиња на тестатурата, па испушта некакви звуци... Епа сега не испушта, како да е закочен во времето! Ни звук ни ништо... После рестарт све си е нормално.

Има некој нешто лек или слично...
Note : вирус не е, зошто тазе ми е Windows-от.

f4370g.jpg

Еве една слика кадешто мислам дека се наоѓа проблемот...

Проблемот е кога играм било каква игра (дали е Супер Марио, или Crysis) се укочува после некој период и цел компјутер не реагира. Знаете некогаш кога стискате повеќе копчиња на тестатурата, па испушта некакви звуци... Епа сега не испушта, како да е закочен во времето! Ни звук ни ништо... После рестарт све си е нормално.

Има некој нешто лек или слично...
Note : вирус не е, зошто тазе ми е Windows-от.

Да пробаш со некои ситници како бришење на темп фајлови (c:\windows\temp\*.tmp, or on XP C:\Documents and Settings\username\Local Settings\Temp)
Исто дали ти се дефрагментирани хард дисковите?
Драјвери имаш симнато според матичната и графичката?
Доколку велиш дека е нова копија, знали нема вируси, во тој случај можеби имаш некој хардверски проблем со рам меморија односно хард диск. Мене ми се закочуваше порано поради лоши сектори во рам меморија...
Има многу начини од што и како да почнеш, ако немаш многу податоци пробај на друга партиција да инсталираш.

Да пробаш со некои ситници како бришење на темп фајлови (c:\windows\temp\*.tmp, or on XP C:\Documents and Settings\username\Local Settings\Temp)
Исто дали ти се дефрагментирани хард дисковите?
Драјвери имаш симнато според матичната и графичката?
Доколку велиш дека е нова копија, знали нема вируси, во тој случај можеби имаш некој хардверски проблем со рам меморија односно хард диск. Мене ми се закочуваше порано поради лоши сектори во рам меморија...
Има многу начини од што и како да почнеш, ако немаш многу податоци пробај на друга партиција да инсталираш.

Неможе да е рамот, затоа што навистина користам многу (навистина многу) апликации што зимаат скоро 70% од рамот, а играта 100% помалку.
Инаку ќе видам ова со темпот да избришам, па ќе пишам.

Океј решив проблем. Земав правосмукалка, брцнав у процесорот (кулерот) и земав рамот да го чистам. Сега добро е :)

Во ред, паметно од твоја страна што го пиша одговорот. :)
:locked:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom