Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
не мора да правиш проверка дали текстот има повеќе од 500 карактери. Ако има ќе го скрати, ако нема никому ништо =)

PHP:
echo mb_substr($string, 0, 500) . "<a href='http://ogledalo.mk/post.php?id=".$row['textId']."' class='btn btn-default btn-xs pull-right' style='margin-top:6%'>Прочитај повеќе </a>";

Здраво, дали има некој што се разбира во мултимедија, дава приватни часови(ми треба за факултет). Што треба ке си платам. Фала однапред

Здраво. Само што ја инсталирав оваа тема http://the7.dream-demo.com/ во Wordpress и почнав да ја едитирам преку Wamp server. Проблемот е тоа што сликите кои без проблем ги аплоадира кога сум во Dashboard не ги прикажува кога ке кликнам View Site.
На пример кога го едитирам Header-от ја аплоадира сликата и кликам Save options се е во ред, ама потоа кога ке отидам на View site, ми ја отвара страната, ама кај Header-от сликата не ја прикажува само бела позадина си стои, а бојата на позадината ја менува без проблем, само сликите не ми ги прикажува.
Чепкав нешто во фолдер sharing>permissions ама почетник сум со веб дизајнов и не успеав да го решам проблемот. Секој совет е добрeдојден.

Најдобра страна за учење на JavaScript ?
На codeacademy го поминав курсот за HTML i Css ама ова за Јава не ми прајт ќејф некако ми е безвеза.

Java или ЈаvaScript ?

Не е доволно само да го поминиш курсот, треба да го искористиш тоа што си го научил.
Добри видео туторијали имап на TutsPlus и Learnable.

Java или ЈаvaScript ?

Не е доволно само да го поминиш курсот, треба да го искористиш тоа што си го научил.
Добри видео туторијали имап на TutsPlus и Learnable.
JavaScript.
Тие курсевите ги користам само да опипам, да видам шо како, иначе имам и книги спремано и туторијали.

Батали книги и туторијали. Почни да работиш некој помал проект, па кога ќе заглавиш тогаш барај напомош книги и туторијали :)

Здраво. Само што ја инсталирав оваа тема http://the7.dream-demo.com/ во Wordpress и почнав да ја едитирам преку Wamp server. Проблемот е тоа што сликите кои без проблем ги аплоадира кога сум во Dashboard не ги прикажува кога ке кликнам View Site.
На пример кога го едитирам Header-от ја аплоадира сликата и кликам Save options се е во ред, ама потоа кога ке отидам на View site, ми ја отвара страната, ама кај Header-от сликата не ја прикажува само бела позадина си стои, а бојата на позадината ја менува без проблем, само сликите не ми ги прикажува.
Чепкав нешто во фолдер sharing>permissions ама почетник сум со веб дизајнов и не успеав да го решам проблемот. Секој совет е добрeдојден.
А да пробаш да исчистш кеш на броузерот?

Едно прашање дали некој е запознаен со изработка на сајт во кој поставуваш некаков гугл оптимизатор за да секој клик и слично ти го брои и за тоа ти дава некоја ситна заработка во зависност од посетеноста на сајтот?
Ме интересира како се одвива таа работа односно дали има некој дел каде треба да се регистрираш и гоогл да ти одобрат каде ќе им дадеш информации и слично.
Ако знае некој да ме упати на некое место каде би можел да се информирам за оваа фала однапрт позз

Едно прашање дали некој е запознаен со изработка на сајт во кој поставуваш некаков гугл оптимизатор за да секој клик и слично ти го брои и за тоа ти дава некоја ситна заработка во зависност од посетеноста на сајтот?
Ме интересира како се одвива таа работа односно дали има некој дел каде треба да се регистрираш и гоогл да ти одобрат каде ќе им дадеш информации и слично.
Ако знае некој да ме упати на некое место каде би можел да се информирам за оваа фала однапрт позз
Google Adsense. Откако ќе постигнеш доволен број на стални посети, гугл ти плаќа од посета веќе. Ситно но плаќа. CPI - cost per impression

Дечки ај помош имам отворено службен маил кој не стасува и ми го враќа како спам обично е најобичен текст со неколку линка од мојот сајт ама не стасува никаде како да го решам проблемот секаде стасува како спам или не стига воопшто.

Дечки ај помош имам отворено службен маил кој не стасува и ми го враќа како спам обично е најобичен текст со неколку линка од мојот сајт ама не стасува никаде како да го решам проблемот секаде стасува како спам или не стига воопшто.
Не ги праќај линкојте. Обично можи да покажуваат до сомнителни сајтови.

Не ги праќај линкојте. Обично можи да покажуваат до сомнителни сајтови.
Како да го оправам за да стасува со се линковите значи тоа се каталози за производи и една платформа за енергетски менаџмент ?

Како да го оправам за да стасува со се линковите значи тоа се каталози за производи и една платформа за енергетски менаџмент ?
Ако не испраќаш до премногу адреси, отвори си бесплатен Mailchimp акаунт и терај од таму.

Сакам да си ставам drop down menu на страната што си ја правам на dreamweaver cs6 ама некако не ми успева, не знам што правам погрешно.
Имам даунлодирано jquery и тоа ми е вметнато на страната, од google си најдов и си даунлодирав едноставно drop down мени вметнав тоа се што требаше од фолдерот од менито во html-от на dreamweaver и пак не ми успева.. листата што уствари треба да ми ја покаже на drop down менито ми ја покажува како дел од хоризонталното навигационо мени. Некој да знае да ми објасни кај грешам или некој добар линк од туторијал? :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom