Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
Со JQuery додаток пример $("div").corner("20px");

А да да...користам и јас помалку JQuery ама не знам уште шо можности има. А со ова би се заоблиле сите ќошиња, така? А како би било да речеме сакам само горе-лево и долу-десно?

Убаво ти објаснија дека во ХТМЛ се прави страна што е статична и што нема да имаш потреба да го менуваш тоа секојдневно.
Ако сакаш користи ЦМС (најдоброто решение ти е ова), ако не земи со ХТМЛ-от заебавај се, линкај страни пастирај, шекни си се слободно!

Како да додаваш?
Што сакаш да додадеш?
Можеш на пример за секоја нова вест што сакаш да ја додадеш да направиш уште еден фајл вест.хтмл, пејст целиот како првичната страна и менувај па линкај. Значи пак ова ти е заебавање кога можеш да си го решиш проблемот со некое ЦМС како Џумла и Друпал.

Поздрав.

Дручарче не ми требаат готови скрипти како џумла и друпал

А да да...користам и јас помалку JQuery ама не знам уште шо можности има. А со ова би се заоблиле сите ќошиња, така? А како би било да речеме сакам само горе-лево и долу-десно?

Вака

Имам едно проблемче :( За контакт формата користам JQuery slide-in plugin. Со клик на копче се отвора формата (slide down) и после по притискање на submit формата се затвора (slide up). Е сега...вака беше кога работеше пред 2-3 дена. Денеска нешто не сака. Кога кликам за да се отвори се отвора и одма инстантно се затвора. Решение?

најдов темп го едитирам на дримвивер и како да додадам линк се рапоти за хтмл темп доле знам има Link: у дримвивер али од кај да ги најдам тие линкови како да ги направам на страната па псоле овде да ги додадам?

Го користи некој активно веб сервисот за курсната листа од НБРМ? Да ми каже дали му работи деновиве како што треба. Откако НБРМ го сменија доменот , кај мене не работи веб сервисот

И кај мене исто па се координирам според рекла казала сајтови :toe:

Превземање на веб сајт

Да прашам јас не знам и дали точно се изразив во насловот али ке ме свати некој мислам...Сигурен сум дека има програмче само не ми текнува како се вика, сакам да ја преземам целата база на сајтот за да не идам на секој производ download да му правам еве пример сакам да ги симнам сите фонтови од dafont.com па да не идам на секое посебно туку да ги симнам сите наеднаш може некој да помогне за ова?

Пробај со Teleport Pro. Овој програм ти ги симнува сите хтмл страни со се слики, текст. Не сум сигурен дали ке ти ги симне и фонтовите..

најдов темп го едитирам на дримвивер и како да додадам линк се рапоти за хтмл темп доле знам има Link: у дримвивер али од кај да ги најдам тие линкови како да ги направам на страната па псоле овде да ги додадам?

Ти најдобро да си почнеш од почеток: Notepad и основи на HTML, а после другот само ќе си дојде. Ако имаш конкретно прашање образложи го убаво за да може нкој да ти одговори.

Ти најдобро да си почнеш од почеток: Notepad и основи на HTML, а после другот само ќе си дојде. Ако имаш конкретно прашање образложи го убаво за да може нкој да ти одговори.
прашав нешто друго а не прашав од кај да почнам прашав од каде да ги најдам тие линкови за да гиставам на дримвивер пример линк за мени Contact како да направам од каде линк за да го ставам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom