Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
Најголем дел од вебхостинг фирмите ја користат WHMCS, ClientExec или пак си имаат направено своја.
Сите чинат пари, и таа некој да ти ја искуца. Мислиш некој ќе ти напише ваква скрипта за помалку од 100 евра? Пффф.
Башка што сакаш да работиш со вебхостинг -> да заработуваш -> очекувај многу вложување постојано.
Слушај ме што ти кажувам, имам искуство во работиве :)

Здраво, имам проблем со галерија...
конкретно, галеријата е со css стил средена... поедноставна, поделена на два дела, главен дел кај сто се прикажува сликата и ролбар под неа со останатите слики...
Кога ќе го позиционирам покажувачот на сликата која се прикажува се појавува како мало мени за напред, назад, пауза.... кога ќе го тргнам покажувачот исчезнува....
проблемот е што во google chrome не работи така... постојано е прикажано тоа мало мени... ЧАРЕ???

имам проблем со joomla односно со инсталација на joomla на wamp server. дали е од тоа што на пц имам windows 7 или некаде грешам. кога ке идам во wamp server и ке изберам localhost ми отвора mozilla и ми дава празна страна. што да направам за да инсталирам joomla на wamp server?

Ту бре кај отидоа сите дизајнери?:mist:
Никој нема да помогне ли?
Ај за ова малце помош....Како да декодирам футер?Вака ми го дава кодот....

Или скриптата која ја користиш е со заштитени афторски права и има некои цаки, т.е. не е добро нулирана. Или поставеноста на <div> таговите и стиловите не ти е во ред, едно од тие 2 ќе да е...

--- надополнето ---

Здраво, имам проблем со галерија...
конкретно, галеријата е со css стил средена... поедноставна, поделена на два дела, главен дел кај сто се прикажува сликата и ролбар под неа со останатите слики...
Кога ќе го позиционирам покажувачот на сликата која се прикажува се појавува како мало мени за напред, назад, пауза.... кога ќе го тргнам покажувачот исчезнува....
проблемот е што во google chrome не работи така... постојано е прикажано тоа мало мени... ЧАРЕ???

Се зависи од тоа какви стандарди користи прелистувачот и какви стандарди ти користиш во твојот css код. Мораш да пробаш со некој понов код ако ти е превземен, или пак да пробаш да ги преориентираш твоите стилови со посовремени команди на пример CSS3 ...

--- надополнето ---

имам проблем со joomla односно со инсталација на joomla на wamp server. дали е од тоа што на пц имам windows 7 или некаде грешам. кога ке идам во wamp server и ке изберам localhost ми отвора mozilla и ми дава празна страна. што да направам за да инсталирам joomla на wamp server?

Пробај со XAMPP, Отвори 1 датабаза, и убутај пекиџот у [Drive]:\xampplite\htdocs и види што ќе направиш, стај ерор тука а ко ти дава некој, не заборавај да отвориш порти ако си преку рутер за нелокална употреба.

Никој не знајт бе? :(

За да напривиш ваква табела за конкретен тим, ја зачувуваш сликата шо си ја дал . Ја отвараш во фотошоп ко шаблон, ги бришеш информациите за клубот од Охрид и ги внесуваш податоците за саканиот тим. После само го аплицираш логото и ги менуваш боите на дресот. Ако не знаеш фотошоп, замоли некој другар сигурно ќе ти помогне.

А за да стаиш на википедија си праиш таму сметка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom