Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
Maлце е комплицирано па еве слика.
У Adobe Bridge идам тука:
gallery2.jpg

A у Web Photo Gallery ми го дава следново:
gallery1.jpg

Па знае ли некој што е проблемот?
Ако не тогаш добро би дошол некој предлог за тоа како лесно да си направам галерија која потоа би ја вметнал во мојата web страна.

ke moze li nekoj da mi kaze kade mozam besplatno da si napravam strana kade ke uploadiram HTML kod?

Koristish template od Photoshop, od Styles odberi Simple i ke mozish da si go napravish kako sakash taka

Not_Found напиша:
Maлце е комплицирано па еве слика.

A у Web Photo Gallery ми го дава следново:
gallery1.jpg

Па знае ли некој што е проблемот?
Ако не тогаш добро би дошол некој предлог за тоа како лесно да си направам галерија која потоа би ја вметнал во мојата web страна.

Здраво на сите ....сакам тие што работат на фотошоп да помагаат ха ..
значи ваков е порблемот направив сајт на кој има места на кој треба да се кликне и да се префрли на другата страница е тоа никако неможам да го направам...
значи пробав многу варијанти много од нив кога ќе стане се ок ја качувам на интернет и оп неможе да се пренасочи на другите страници кога ќе кликнам
каде грешам?
молам за помош се мачам 3 дена :-)

makedonec напиша:
значи ваков е порблемот направив сајт на кој има места на кој треба да се кликне и да се префрли на другата страница е тоа никако неможам да го направам...
имам много опити значи много од нив кога ќе стане се ок ја качувам на интернет и оп неможе да се пренацочи на другите страници кога ќе кликнам
каде грешам?
Ти сигурно дома на компјутер линковаш C:/MyDocuments/WebStrani/druga.html
Е сега, кога ќе линковаш или пишувај го само root-от, значи moja_webstrana/nekoj_folder/nekoj_dokument.html или пак цел линк со се корен, значи http://mojot_web_sajt.com/nekj_folder/nekoj_dokument.html.
Мој совет, работи во dreamweaver таму автоматски се средува патеката на линкот.

дај прати го кодот... претпоставувам користиш локални линкови од компјутер.....

Дај кодот ...

значи и може и тоа да е грешката во насочувањето ..да точно така значи најголемиот проблем е што не сум работел преку фотошоп за насочување и ми е малку тешко ги меморира по некој друг начин и ми е тешко да ги променам од Notepad сега ќе пробам со dreamweaver
па ќе пишам

фала за сега

dreamweaver

абе... нема збор тука...dreamweaver и готово ... тој сам си ги средува сите тие проблеми... а и лесно е .. не е премногу тешко :)

Можеби глупо ќе звучам. Ама ако ај :) Сакам да прашам дали можи да се направи страна со помош на Фотошоп?:kesa: :)

Преку Фотошоп можеш само да го направиш изгледот на страната.

Martin$ напиша:
Можеби глупо ќе звучам. Ама ако ај :) Сакам да прашам дали можи да се направи страна со помош на Фотошоп?:kesa: :)
Спушти си NVU тоа е за правење web страни WYSIWYG.

fala mnogu. Tito то и мислев. Значи можно е :) А ако ја направам, после ќеможи ли бесплатно да ја ‘‘закачам‘‘ на интернет т.е. дали ќе стигнат мегабајтите :)

можност +

makedonec напиша:
значи пробав многу варијанти много од нив кога ќе стане се ок ја качувам на интернет и оп неможе да се пренасочи на другите страници кога ќе кликнам
каде грешам?

освен погоре наведените , можно е и грешката да е во името на file-овите. локално можи да се работи со file-ови што се именувани со, на пр., македонска поддршка, а серверите не дозволуваат нелатинични називи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom