Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
како да направам roll-over button? (html) (koga ke sum so pokazuvacot nad dugmeto da se smenit slikata))

Во CSS кодот ќе креираш уште една класа за копчето со додавка „:hover“ и во него ќе вметнеш што сакаш за како да ти покажува кога ќе отидеш со курсурот врз копчето.

.rollover {
background-color: #FFF4E5;
border-color: #F9D9B0;
color: #8F6C3F;
}
.rollover:hover {
color: #FFF;
}

И ондак то.

a mojs ti dr klasa da ja naprajs?? (kaj so trebit da se stajt koja slika pr slika.jpg napisi ovdesl. nz mnogu csso_O

Момци пред некој ден се обракам кај дипло шо ми глуми нешо дизајнер www.tabu.com.mk и вика за дизајнов треба да платиш 16к -.-
вика мн работа треба за инсталација ова она.Барам попослем на нет и глеам од кај го симнал а тоа да е купен од нет за цена од 50 евра каде што од 2008 до 2011 веке е на фрее довнлод.па како сериозен темплејд ви нудам можност да си го напраите вашата веб страна побуава !
Пример:http://www.bestofjoomla.com/component/option,com_bestoftemplate/task,detail/Itemid,46/id,2417/
довнлоад линк
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://templatesice.com/joomla-templates/gavickpro/icki-sports-joomla-templates-from-gavickpro.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Поздрав ! :)

Фала за темплејтот. Ти во која програма ги правиш сајтојте?

Јас уште да речам рекреативно пишувам (хтмл) сајтој. Колку да научам првин малку хтмл па после да продолжам со dreamweaver или некоја друга позериозна програма.;)

Имам блог и сакам под секој пост да излегуваат Facebook Like, Twitter Tweet и Google +1 копчиња, НО ВО ИСТ РЕД.
Не ми успева, цело време се местат едно под друго. Благодарам однапред ;)

Имам блог и сакам под секој пост да излегуваат Facebook Like, Twitter Tweet и Google +1 копчиња, НО ВО ИСТ РЕД.
Не ми успева, цело време се местат едно под друго. Благодарам однапред ;)

Со CSS може да ги средиш.
HTML:
#spodeli {
width: 400px; //смени си ги бројките според твоите потреби
margin: 10px auto;
padding: 0;
position: relative;}
#spodeli li {
list-style: none;
position: absolute;
display: block;
}

И после кај што сакаш да ти ги прикашув =>
HTML:
<ul id="spodeli">
<li>КОДОТ ОД ФБ</li>
 <li>КОДОТ ОД ТВИТЕР</li>
 <li>,,,,,</li>
  </ul>

Ми требит помош момци за веб сајт!
Сакам да напрам хтмл веб сјт за новости (вести). И притоа да има администрација и да мозам да објавувам новости. КАКО ВО ЈООМЛА ШО Е, АМА ХТМЛ ДА МИ БИДИТ ИЛИ АСПХ (или така нешо).
Фала!

Каква помош конкретно ти треба ? ХТМЛ воопшто не е лесно и не е изводливо да се направи. Зашто не користиш џумла или вордпрес?

Абе за веб страна кај шо ќе имет вести. Сваќаш?
А нејчум јоомлаоти мн е спора :(

Абе за веб страна кај шо ќе имет вести. Сваќаш?
А нејчум јоомлаоти мн е спора :(
Ама каква помош ти треба? Да ти ја направиме ние или што? Со кодот нешто неможеш да се снајдеш или што е ? Викаш ти треба помош океј и мене ми требаат пари дај да се договориме за цена и да ја правиме, тоа ли треба? :)

Вордпресот ти е ондак подобар и побрз и далеку пооптимизиран од џумлата. А, ти за да направиш нешто побрзо од џумлата и те како ќе треба да отвараш новчаникот или пак да испотиш столчето сам. :)

Ама каква помош ти треба? Да ти ја направиме ние или што? Со кодот нешто неможеш да се снајдеш или што е ? Викаш ти треба помош океј и мене ми требаат пари дај да се договориме за цена и да ја правиме, тоа ли треба? :)

Вордпресот ти е ондак подобар и побрз и далеку пооптимизиран од џумлата. А, ти за да направиш нешто побрзо од џумлата и те како ќе треба да отвараш новчаникот или пак да испотиш столчето сам. :)

Ахам, фала брат.
Оти имет некои веб сајтови што се градени со asp(како a1.com.mk)
И ја сакам да го напрам така, ама како, со што програма?!

Ахам, фала брат.
--- надополнето: Aug 21, 2011 12:11 PM ---

--- надополнето: Aug 21, 2011 12:12 PM ---
a1.com.mk е тапа :) Wordpress ти е најбоље, и плус за aspx ти треба Microsoft Windows сервер, а тие се поскапи и понестабилни... така да плаќаш повеќе за ништо.

Ахам, фала брат.
За да направиш ти сам таква страна треба да учиш со месеци... Земи си wordpress, одлично е :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom