Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
Како еден темплејт да го направам компактибилен со Joomla?

Како да инсталирам форум на WEB страна?

Се прашувам дали некој знае да ми казе како да инсталирам форум на мојата страна!? Фала ви :helou: :zver:

Не знам детално тоа, но cjb.net нудат форум да си напраиш...само не ти даваат (порано барем не даваа) базата да си ја снимаш... што е малце зезнато ако сакаш да прекинеш со cjb и да се префрлиш на друго место...

Ако имаш платен хостинг ондак со самиот хостинг имаш скрипти за форум, кој треба само да ги инсталираш, обично има phpBB forum, ако сакаш vBulletin ќе си купиш. :)

Има едно readme.txt коа ќе симнеш скрипта за форум (била да е phpBB, vBulletin...) води се по него, нема да згрешиш.

jas instalirav forum,no seuste e vo izrabotka.Racno izrabotuvame templejt.Vo petok ke bide pusten forumot so .com.mk domen.

Правам страна користејки ХТМЛ и ЦСС. Е сега сакам во определен <div> да можам да ставам нови содржини, нешто како коментари, ама тоа да го правам само јас. имам некоја идеа преку посебен txt фајл. дали е можно содржината од еден txt фајл да биде содржина на <div>?

p.c. екстерниот txt фајл да го пишувам со тагови, пошто неверувам дека може поинаку.

HELP плис

bad_boy напиша:
Правам страна користејки ХТМЛ и ЦСС. Е сега сакам во определен <div> да можам да ставам нови содржини, нешто како коментари, ама тоа да го правам само јас. имам некоја идеа преку посебен txt фајл. дали е можно содржината од еден txt фајл да биде содржина на <div>?

p.c. екстерниот txt фајл да го пишувам со тагови, пошто неверувам дека може поинаку.

HELP плис

Пробај да подобјасниш уште малку, дај пример.. ако добро те сфатив, сакаш во <div> да вклучиш текст кој ќе го менуваш. Во тој случај ти треба нешто како PHP/ASP, што ќе ти генерира код. Значи, HTML за статички страни, PHP/ASP/JSP/Coldfusion.. за динамички.

Nemoze na primer nekoj text da e = na textot vo drug fajl?

<iframe> - лошо, лошо, ептен лошо.. ама единствен начин ако не сакаш да се помачиш да научиш некој од тие јазиците, и текстот сакаш рачно да го менуваш. Ама пак ќе речам - ептен лошо.

znaci ako rabotis na drimeware vo dolniot del pisuva link selektiraja slikata i pritisni #linkot pr index4 i tolku

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom