Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира дали е можно вакво нешто, дали може мој домен и хостинг да биде копија од друг сајт.
Подетално:
Домен/Хостинг А - сајт php/html шо има и датабаза на корисници.

Домен/Хостинг Б - мој домен/хостинг, сакам да биде истиот сајт А, и воедно да фукнционира преку сајт А, значи со нивната датабаза од корисници итн, се да биде исто, иако немам директен пристап до датабаза на сајт А.
Пример : На мој домен www.echoffs.com да биде истиот сајт www.facebook.com , да можеш да се логираш и сите опции да си работат нормално. Знам дека ова е многу нереално и нубско прашање ама да си прашам јас...
Ова знам дека е можно кога на пример додаваш addon домен и си функционира истиот сајт на 2 домени...
За фајловите html, css и слики е најмал проблем, ги имам.

Накратко неможе :)
Може ако имаш некои друг тип на пристап, немора да е база нели (API некое, сервиси и сл), што претпоставувам не е случај. Ако кодот на сајтот ти е зависен од базата а немаш пристап до неа едноставно заборави.

Накратко неможе :)
Може ако имаш некои друг тип на пристап, немора да е база нели (API некое, сервиси и сл), што претпоставувам не е случај. Ако кодот на сајтот ти е зависен од базата а немаш пристап до неа едноставно заборави.
Така и си мислев, само пуста надеж не умира :)
Единствено шо ми иди на памет е со некој гнасен iframe колку да го кријам врвот на сајтот кај шо се тоа срањата логоата итн...

Така и си мислев, само пуста надеж не умира :)
Единствено шо ми иди на памет е со некој гнасен iframe колку да го кријам врвот на сајтот кај шо се тоа срањата логоата итн...

А да пробаш редирект од сајт1 на сајт2?

А да пробаш редирект од сајт1 на сајт2?
Да ама така не добивам ништо, мене ми е работава "моиве" клиенти да не ги гледаат логоата и сето тоа брендирање од другиов сајт.

Ме интересира дали е можно вакво нешто, дали може мој домен и хостинг да биде копија од друг сајт.
Подетално:
Домен/Хостинг А - сајт php/html шо има и датабаза на корисници.

Домен/Хостинг Б - мој домен/хостинг, сакам да биде истиот сајт А, и воедно да фукнционира преку сајт А, значи со нивната датабаза од корисници итн, се да биде исто, иако немам директен пристап до датабаза на сајт А.
Пример : На мој домен www.echoffs.com да биде истиот сајт www.facebook.com , да можеш да се логираш и сите опции да си работат нормално. Знам дека ова е многу нереално и нубско прашање ама да си прашам јас...
Ова знам дека е можно кога на пример додаваш addon домен и си функционира истиот сајт на 2 домени...
За фајловите html, css и слики е најмал проблем, ги имам.

Како мислиш да биде копија од друг сајт? 2 различни домејни од ист хостинг да користат иста база од истиот тој хостинг? Или со други зборови прашуваш дели еден сајт може да го отвара од 2 различни домејни?
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 22:37 ---
Како мислиш да биде копија од друг сајт? 2 различни домејни од ист хостинг да користат иста база од истиот тој хостинг? Или со други зборови прашуваш дели еден сајт може да го отвара од 2 различни домејни?

Ако прашуваш тоа, може. Важно е да имаш паркиран домејн покрај носечкиот домејн.
http://www.youtube.com/watch?v=1H2aqdX6Vsc погледни го видеото има добро објаснувања. првиот дел до 1:45 min можеш да го скокнеш.

Еден сајт да го отвара од 2 различни домени, од два различни хостови, со таа разлика шо вториов сајт во случајов мојов неможам никако да го поврзам ни со апи нити со пристап до нивна датабаза пошто нели немам инфо... Може е изводливо и со curl али не сум многу уходан со тоа ако знае некој нека сподели некоја идеја колку и да била луда :)

Еден сајт да го отвара од 2 различни домени, од два различни хостови, со таа разлика шо вториов сајт во случајов мојов неможам никако да го поврзам ни со апи нити со пристап до нивна датабаза пошто нели немам инфо... Може е изводливо и со curl али не сум многу уходан со тоа ако знае некој нека сподели некоја идеја колку и да била луда :)

Искрено незнам како но мора да постои начин на една база да се направи bridge со друга база која е на друг хостинг.
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 23:00 ---

A извини од што немаш инфо, од другата база?

Не верувам да е невозможно, ама најверојатно е комплицирано. За curl по некоја моја теорија мислам дека би било можно доколку на пример на мојот сајт, www.echoffs.com/login.html на формата за логирање би стоело нешто како
HTML:
<form method="post" action="http://sajtA.com/login.php" name="login" id="login">
и со cURL да ги пренесува податоците - корисничко име и пасворд во случајов до нивната датабаза каде се врши проверка дали внесените податоци се валидни.
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 23:01 ---
Искрено незнам како но мора да постои начин на една база да се направи bridge со друга база која е на друг хостинг.
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 23:00 ---

A извини од што немаш инфо, од другата база?
да на тоа мислев, значи немам пристап до нивната датабаза...ако имав тоа е веќе лесна песна...

Не верувам да е невозможно, ама најверојатно е комплицирано. За curl по некоја моја теорија мислам дека би било можно доколку на пример на мојот сајт, www.echoffs.com/login.html на формата за логирање би стоело нешто како
HTML:
<form method="post" action="http://sajtA.com/login.php" name="login" id="login">
и со cURL да ги пренесува податоците - корисничко име и пасворд во случајов до нивната датабаза каде се врши проверка дали внесените податоци се валидни.
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 23:01 ---

да на тоа мислев, значи немам пристап до нивната датабаза...ако имав тоа е веќе лесна песна...

ехее, откажи се неможеш ништо да направиш. :D

Се откажувам :D
ама шала настрана и би платил за ова ако има некој способен да го изработи...

Само кажи прво дали е легално, мене ми личи на фишинг.
Не е фишинг, станува збор за следново.
Имам андроид апликација шо е гага, али полна со реклами и брендирана е. Ја расклопив колку шо можев, тргнав реклами, логоа итн. Арно ама апликацијава единствено се поврзува до нивниот сервер, а во неа не најдов такви детали за конектирање, штета :D .
Е сеа, јас со оваа модифицирана апликација имам одредена клиентела шо е заинтересирана да плати за тоа, арно ама, ако ги пренасочам до оригиналниот сајт, ќе видат дека е гаге апликацијава и тука ми завршува бизнисот. Го контактирав иначе газдата од сајтот и и рече фино лепо 2000$ месечно или фак оф :)

Го контактирав иначе газдата од сајтот и и рече фино лепо 2000$ месечно или фак оф :)

Вака, теоретски може да се направи, ама нема да има многу фајде бидејќи газдата на сајтот ќе ја банира ИП адресата на серверот каде што ќе го ставиш твојот сајт, брзо ќе укапира дека премногу реквести му доаѓаат од таму.

Вака, теоретски може да се направи, ама нема да има многу фајде бидејќи газдата на сајтот ќе ја банира ИП адресата на серверот каде што ќе го ставиш твојот сајт, брзо ќе укапира дека премногу реквести му доаѓаат од таму.
Не бе, не би имал гајле со месеци, мрза е тој, ептен ретко си ја проверува страната забатален проект му е, дури и да ме банира стварно, повеќе ми се исплаќа да сменам хост/ип одколку да му плаќам 2000$ месечно :vozbud:

design-2.jpg

како да ги правам вака визит картите, ја имам во илустратор после, на нет некој генератор или програм некој треба?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom