Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе испадне ко филмот со шварценегер уше малце.Сега за сега само кучињата се дозволени да се клонираат, тоа ќе го направите во Сеул за 150.000 долари од примерок.
Не ми е досадно па некој да рече воскреснувам теми..
Се заинтересирав на оваа тема за клонирањето и ги читам мислењата од пред три години. Ме интересира денес... какво е мислењето на светот. Ме интересира дали воопшто постои човечки клон таму негде, дали денес живее и каков е тој.
Кога помислувам дека тоа сушствество е создадено во лабораторија, што значи не е создадено од Бог се ужаснувам... некако како да не се работи за човечко суштество.
Ме интересира што е клонот? Дали тој има чувства... дали размислува, чувствува, гледа на светот како и сите ние. Дали тој има душа?
Не сум наишла досега на некој докуметарец или книга во врска со ова така да не сум многу информирана на оваа тема ама живо ме заинтересира![]()
zosto bi nemal cuvstva? klonot e identicna kopija samo i e covek kako i site drugi. Pamtis leo koga mu ja ukrade zade na lukas?![]()
Ее добро што ме потсети на серијата. Но да гледаме реално сепак..
Не знам но ете не ми го прифаќа умот тоа дека клонот би имал чувства, би имал душа.
Како можи да има душа нешто што е создадено во епрувета, сепак.. не знам..
јас не би можела да го сфатам како човечко суштество. Би си мислела дека само има изглед на човек но душата му е нешто сосема различно, непознато.. мислам сигурно би постоеле разлики кои ќе го издвојуваат од сите луѓе. Сигурно би имал нешто..![]()
Si cula za vestacko oploduvanje? I toa e "nesto" napraveno vo epruveta.
Сум чула но ова е друго.. клонот нема ни мајка ни татко.. Од мајката која ќе го носи плодот тој не зема никаква сличност.. клонот не припаѓа никому
За ова со животниве се согласувам. Не е фер без нивна дозвола да им правиме така.Принципиелно не, затоа што ќе си ебе матер gene pool-от што го викаат. Можеби во име на прогресот, да се направат уште 10 Demis Hassabis-и да речеме и уште од некои други. Иако јас мислам дека човек од раѓање си носи интелигенција, треба да се испита оваа работа. Тоа може да се види кај близнаците. Иначе ни кај животни не....нема потреба, треба да ги оставиме на раат да коегзистираат со нас на планетава. Нема потреба да се јаде месо, да влечат плугови и сл. така да не сум ни за клонирање таму.