БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Ти си Македонец, одроден и ништо повеќе.

Јас морам да прашам (а те цитирам и прашувам тебе, зошто за разлика од добар дел од идиотите на темава - знам дека си способен да дадеш издржан одговор, кој личи на здраворазумно мислење...) - по кое правило се гледа кој е одроден, кој е предавник, кој е татар, кој е неосвестен македонец итн итн... Зошто сето ова ми беше залепено (заедно со муабетот како моите се продале за да се Бугари, исто и јас после нив) и malheureusement, до една од лепенките ја доживеав како исфрустрирано, не претерано интелигентно, примално плукање... Вака, кога гледам дека се општоприфатени поими, би сакала расветлување.... Очигледно, мојата македонштина и мојот Македонски јазик, како и генералниот световид, ми се разликуваат од општоприфатените (бар овдека...)

А шо можи друго да биди Бугарин со потекло од Македонија освен одроден Македонец?

А Македонец со потекло од Бугарија е одроден Бугарин? Најс уан.

Ние никогаш не сме биле едно со Татарите!!! Ние сме им дале јазик и се друго, но ист народ никогаш. Тие се дојденци Татари, а ние сме Македонци!!! Огромна разлика:tapp:

spam spam eggs bacon and spam

(не ми влага линкот од видеото, најди го на листата, трето надолу, епизода од М П е... Ќе видиш како ти звучат мислењата:))
M.P.!!!

Ами ти сам го рече шо може да биде бе дечко .:helou:
Аjде не прави това,което прават грците врз вас.Сами велихте дека хората треба да имат право на самоопределуване.Во твоja случаj клин клин избива.

Во ред де, јас не му го одземам правото да се определува како Бугарин, шо се однесува до мене можи и вонземјанин да биди. Ама ајде ти објасни ми ја мене бугарската ретардирана теза, како то ги прај другите Македонци Бугари? Ако јас се определвам како Еским, како то ги прај сите Македонци Ескими?

И ајде сега свиј го опашот и клај со го фчмар оти не можиш на ова да одговориш.

Ние никогаш не сме биле едно со Татарите!!! Ние сме им дале јазик и се друго, но ист народ никогаш. Тие се дојденци Татари, а ние сме Македонци!!! Огромна разлика:tapp:
Ама децата во децката градина имат повеке обноски.

Во ред де, јас не му го одземам правото да се определува како Бугарин, шо се однесува до мене можи и вонземјанин да биди. Ама ајде ти објасни ми ја мене бугарската ретардирана теза, како то ги прај другите Македонци Бугари? Ако јас се определвам како Еским, како то ги прај сите Македонци Ескими?

И ајде сега свиј го опашот и клај со го фчмар оти не можиш на ова да одговориш.
Ти да си видел да правам такви заклучоци,кога има един македонски бугарин,сите македонци са бугари?Да си видел такво нешто от мене?
Офтамолог ти треба,a?

А Македонец со потекло од Бугарија е одроден Бугарин? Најс уан.

Има таков? Ако е етнички Бугарин и се определува како Македонец, да одроден е.

уствари шо скаш ти сестро да докажиш? или општо ти се расправа?

Ама децата во децката градина имат повеке обноски.

E ne e vinovno devoicheto sto majka i i bashta i sa propileli prvite sedem godini..
To purvo teh treba da psuva ,pa posle u4itelite vo shkoloto ,koi ne sa si svrshili rabotata:smir:

Има таков? Ако е етнички Бугарин и се определува како Македонец, да одроден е.

уствари шо скаш ти сестро да докажиш? или општо ти се расправа?

Аха, јасно.
Не бе, ништо не докажувам, се ми е докажано по темиве...:))
Само забавно ми е да ги анализирам ставовите кои се заземаат по Македонско-Бугарското прашање..

Ти да си видел да правам такви заклучоци,кога има един македонски бугарин,сите македонци са бугари?Да си видел такво нешто от мене?
Офтамолог ти треба,a?

Значи не се согласуваш со ретардираната фалсификувана пропагаторска бугарска историја?

И си разговарал ти со некој професор твој по историја, зошто толку плитки заклучоци има во историјата шо ти ја предавал?

Аха, јасно.
Не бе, ништо не докажувам, се ми е докажано по темиве...:))
Само забавно ми е да ги анализирам ставовите кои се заземаат по Македонско-Бугарското прашање..

Ама ти ко да не си одавде по муабетов :helou:

@Фми
А ти не ме закачај сум ти рекла милион пати. Не сум виновна што сте лопови и што посегате по нашата историја. На моменти ласка што сите сакаат да бидат Македонци, ама на моменти како текстов ме излудува вашата малограѓанска провокација

Ја не знам модераториве што толку ги толерираат бугариве тука, нека ги банираат сите и да не се замараме воопшто со нив. Јас баш го посетив форумот на бугарскиот ВМРО БНД, и тоа какви се не срања имаше напишано за Македонија. Глеам сега отвориле нова тема за македонскиот филм Трето полувреме, и во неа пишуваат како македонците пак ја фалсификуваат историјата. На тој натпревар кој се играл помеѓу екипите на Левски и на Македонија од Скопје, во Скопје 1942 г., се случил бунт на македонската публика против бугарската полиција. Имено судијата го прекинал мечот затоа што Левски губел со 2:0 од Македонија, што не било дозволиво за бугарите. Па така публиката почнала да скандира Македонија, Македонија по што бугарските полицајци почнале да тепаат со пендреци. Јас го постирав ова на бугарскиот форум и во ист момент постот веднаш ми беше избришан и бев баниран. Па затоа предлагам да се банираат сите бугари на форумов, па нели мора да постои одреден реципроцитет. А за тоа дека ние сме биле бугари, и дека во 1945 г. не создал ТИТО е најголема глупост. Доказ за тоа е настанот кој што се случил на 29 март 1942 година, кога Македонците на таа утакмица јасно си кажале што милслат за Бугарите. Еве и линк до записот http://star.forum.com.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=580 . И на сите оние бугарофилчиња кои што пишуваат на форумов, и на кои фамилиите им се осеќале како бугари, би им препорачал да си одат да си пишуваат на бугарски форуми со братјата си блгари. Затоа што и мојата фамилија е чиста македонска, па никогаш не се декларирале ниту како срби ниту како бугари.

Значи не се согласуваш со ретардираната фалсификувана пропагаторска бугарска историја?

И си разговарал ти со некој професор твој по историја, зошто толку плитки заклучоци има во историјата шо ти ја предавал?
Като си си платил този университет NBU поне изкористи библиотеката,много интересни книги има и сам ке си отговориш на сите прашаниja.Па ако сакаш да идеме заедно да прашаме ,сакаш?Пиши на приватна да се уговориме за ден и час.Убава вечер.

Ама ти ко да не си одавде по муабетов :helou:

@Фми
А ти не ме закачај сум ти рекла милион пати. Не сум виновна што сте лопови и што посегате по нашата историја. На моменти ласка што сите сакаат да бидат Македонци, ама на моменти како текстов ме излудува вашата малограѓанска провокација

Не не, ја не су одавде. Ја не знам...
Болдов владее:)) Посебно кога доаѓа од момата што не знае две реченици да склепа без да го употребува зборот „татар“ како примарен сврзник:)

Не не, ја не су одавде. Ја не знам...
Болдов владее:)) Посебно кога доаѓа од момата што не знае две реченици да склепа без да го употребува зборот „татар“ како примарен сврзник:)

Не збори !!!!! Ама ти ќе мора да прочиташ некоја книга во твојот живот, срамота е вака да тропаш по форумов и да се правиш некоја образована типка а образованието ти е исто ко на синот на Амди Бајрам!!! Темата е БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”, а ти треба да провериш кои се всушност Бугарите и ќе ти се разјасни за што пишувам јас цело време. Немој вака не аргументирано да ми објаснуваш колку сум јас писмена, тргни од себе :tapp:

Јас морам да прашам (а те цитирам и прашувам тебе, зошто за разлика од добар дел од идиотите на темава - знам дека си способен да дадеш издржан одговор, кој личи на здраворазумно мислење...) - по кое правило се гледа кој е одроден, кој е предавник, кој е татар, кој е неосвестен македонец итн итн...
Зошто сето ова ми беше залепено (заедно со муабетот како моите се продале за да се Бугари, исто и јас после нив) и malheureusement, до една од лепенките ја доживеав како исфрустрирано, не претерано интелигентно, примално плукање... Вака, кога гледам дека се општоприфатени поими, би сакала расветлување.... Очигледно, мојата македонштина и мојот Македонски јазик, како и генералниот световид, ми се разликуваат од општоприфатените (бар овдека...)

Како што можеш да приметиш самата, а како што јас имам прилика веќе неколку години да се занимавам со нивните случаи, се работи за 2-3 Македонци по потекло кои се ставаат во функција на Бугарските негатори на Македонците, се разбира за соодветно стипендирање на нивниот престој во БГ, а тие за тоа време ни глумат “Бугари“ на форумов и не убедуваат дека сме биле и ние Бугари, во некој претходен живот. ( Неможат директно да ни кажат вие сте Бугари, поради правилата на форумов, па велат - пред 1945 немало Македонци ).

До тој степен да избегнуваат и да пишуваат дури на македонски и тераат на бугарски, па од време на време се забораваат и имаме прилика да се увериме за што станува збор - наши македонци, одродени или продаени подобро, кои што доаѓаат да не негираат и да ни ја пропагираат бугарската историска “вистина“.

Татарското потекло на Бугарите(оние правите кои се населиле овде од регионот на Волга) од каде што го наметнуваат името Болгари (Според реката Волга-Волгарија) на христијанското славјанско население кое живеело на територијата на денешна Бугарија.
Иако повеќе немаат допирни точки со вистинските Болг-ари, ние во знак на револт што ни доаѓаат со ефтина пропаганда ги одбиваме нарекувајќи ги според вистинското значење на името кое ни го натураат.

http://www.tatar-history.narod.ru/histori_tatar_main.htm

http://culture.tatar.ru/rus/index/museum/all/bolgar.htm

Предавник нема потреба да објаснувам..или има? Се знае кој би бил предавник, доколку ги предава нашите интереси, нашите вредности и сл.

Неосвестени Македонци се оние кои се дефетистички анационално настроени и подложни на пропаганда.

Според мене нема зашто ти да се поистоветуваш со оние кои доаѓаат на форумов да прават “зулуми“, ниту некој има право да те поистоветува си истите.

Поради некои недоветни коментари, мислам дека не вреди да си земаш при срце.

Она што “натрапнициве“ го создаваат на форумов, се стереотипите кои после се рефлектираат врз мислењето на Македонците за Бугарите, оние кои немаат ништо допирно со шовинистите и стипендистите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom