Aтом, ас не се плачам. Пари и работа имам доволно. Ако отбираш нешто от програмски езици може да те зема на работа во мојата фирма. Не е лоша платата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Aтом, ас не се плачам. Пари и работа имам доволно. Ако отбираш нешто от програмски езици може да те зема на работа во мојата фирма. Не е лоша платата.
ftopic:
Ќе треба и виза да ми извадиш за да излезам од гетото ама можам јас и со мојата да работам,Европејска е исто!
Благодарам на поканата ама работам веќе...
Абе наште доста невести са по*ебале во српско втора светска војна. За една кора леп са е****. Да не си ми брачед.![]()
баба ми е Бугарка родум од Софија,мајка ми е родена во Софија
Да бе Пич!Baba tu bugarka, maika ti rodena vo Sofia
Aide be,ne moga da povervam![]()
Mi e interesno togava i oni li sa bili kato Eva..Да бе Пич!
Че е верно!
Според твоjaта дефинициja и теза нема американска нациja.Иди сега и го кажи това на Буш,Клинтан или Обама.Според тебе не би требало да има днес хора,които да се пишат Jгословени,ама ИМА.Нациите са создадени во един момент и днес исто се создават.Нациите не идат от водата или небето.“Бугар“ - на балканот никогаш не бил термин кој означувал етничка припадност.
Сега тоа е политички термин кој означува нација - од името на државата. Порано претставувал конфесионална припадност.
А пред тоа... племенска припадност... кон... татарските орди.
Меѓутоа Болгар под Урал накај Кавказ означувал етничка припадност.
Имам еден прилично дебел и подолг клин за вас, па повелете, набивајте се:
Македонската емиграција!
![]()
ММ чудесно,верваш во чиста 100% раса?Јас ќе ти кажам која е лагата, бугарите се турко-монголи значи жута раса на народ, азијати, а 70 % од денешните жители на бугарија се белокожи луѓе и не можат да бидат значи азијати ил ибугари. Ете тоа е најголермата лага кога некој ќе рече дека е бугар.
Од мојата фамилија никој не се продавал за една червена,од патриотска фамилија сум јас...Mi e interesno togava i oni li sa bili kato Eva..
I teh li gi e volnuvalo 4ervenite?
I sled kato e nemalo cherveni-sto togaz ?![]()
Според твоjaта дефинициja и теза нема американска нациja.Иди сега и го кажи това на Буш,Клинтан или Обама.Според тебе не би требало да има днес хора,които да се пишат Jгословени,ама ИМА.Нациите са создадени во един момент и днес исто се создават.Нациите не идат от водата или небето.
След 9 век има бугарска нациja и народ, а не турко-монголско племе бугари.
Клин клин избиваш драги братот.Това дека днес една ГР ти оспорва идентитета,то сега ти треба да си избиеш комплекса.Е не си наjдол црква кадето да се прекрстиш.
ММ чудесно,верваш во чиста 100% раса?
За тебе не може един етнос да доjде и да претопи друг??? :helou:
Уште поинтересно дека 49% гените ни са от траки.На вас ви пречи збора бугар,а не народа,не нешто друго.Поне еднаж имаjте добрест да го признаете.Но както вие не сакате да си смените името,ние исто не сакаме да си го смениме,заштото го носиме со гордост :helou:
Нема никакав проблем един народ да е создаден от неколко етноса, а уште помалко име проблем да носи името само на единиja етнос.
Проблема е во збора, не во нешто друго за вас.Уви во нас нема криза на идентитета за разлика от други балкански држави на запад от нас.:smir:
И молам малце повеке администраторите на форума да контролират такви теми,заштото навредите ком едни или ком други са недопустими!Като мерим да мерим со един аршин!
Според твоjaта дефинициja и теза нема американска нациja.
Ком тебе е това?Ти си администратор?ФМИ....ДА НЕ БЛАДАШ СЛУЧАЈНО.....
...А администраторите.....добри си се.... во споредба со оние вашите, тек тие какви работи допуштаат на вашите форуми...или не ти се слуша за тоа.....јебига..домашен терен....
И 49% ТРАКИМојата дефиниција се однесува само на Бугарите, не е универзална и не е применлива во други простори и времиња.
Бугарите се асимилирани Македонци, Турци, Татари, Цигани и што уште не што се нашло по патот.
Од мојата фамилија никој не се продавал за една червена,од патриотска фамилија сум јас...
Не можеш да ме испровоцираш...