Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Ако полагам завршен испит,на кои факултети можам да се запишам после тоа..Знам дека може на тие послабите..А на приватно некако дали може..Конкретно сакам медицина да се пишам.

Инфо за иата/амадеус сертификати дали се посетува курс колку време трае шо пари е кој ги држи итн. некој од туризмот би требало да знае..

Вала

Ако полагам завршен испит,на кои факултети можам да се запишам после тоа..Знам дека може на тие послабите..А на приватно некако дали може..Конкретно сакам медицина да се пишам.
Со завршен можеш само на приватните да се запишеш, на државните само со државна матура.
А за медицина на државен треба да ги полагаш биологија и хемија како интерни предмети, за приватно медицина во Македонија немам слушнато.

По колку ученици стандардно учествуваат на републичкиот натпревар по Македонски (средни училишта), и до кое место се даваат стипендии... некој што знае или па бил ??

Dali nekoj mozi da mi kazi sto treba da se pravi ako se izgubi indeks?
Jas sum na privaten fakultet, nemislam deka ke napravat problem, no sepak dali znaete koj se posledicite?

Ne gi citav site postovi i ne najdiv nekoj da postavi prasanje dali ke mi smeta za nataki ako gi zemam treta i cetvrta naednas i dali ke mozam odma da odam na fakutlet posle da ne cekam pak 1 godina :D fala odnapred

Здраво. Учам во гимназијата Панче Арсовски и сум 1ва година... уште малце е крајот од првото тромесечје од второ полугодие, сакам да знам дали можам да се префрлам сега во друго средно училиште?

Здраво. Учам во гимназијата Панче Арсовски и сум 1ва година... уште малце е крајот од првото тромесечје од второ полугодие, сакам да знам дали можам да се префрлам сега во друго средно училиште?

Леле на 6 теми имаш пишано.Имате вие директор,секретар,педагог,психолог нешо во школото?Трк до таму прашај -ќе ти кажат.

колку е платата на професор кој предава во средно ( гимназија )?

колку е платата на професор кој предава во средно ( гимназија )?
па мислам дека е 16 000 некаде плус имат додаток од неколку илјади за хранарина,превоз и сл. Значи за малце нема 20 000 :):)
--- надополнето: 1 април 2012 во 12:30 ---
Dali nekoj mozi da mi kazi sto treba da se pravi ako se izgubi indeks?
Jas sum na privaten fakultet, nemislam deka ke napravat problem, no sepak dali znaete koj se posledicite?
Кај мене на држен "Факултет за безбедност" за губење на индекс се плаќа 2500 за повторно губење 5000 и да за проблеми секако ќе имаш, треба оценките повторно да ги собираш па може некој ќе ти каже да го пријавиш предметот од ново....Добро ти е да не го изгубиш :)

Ve molam ako nekoj ima prasanja po mobilna proteika za sredno zabotehnicko uciliste ,kako interen predmet za drzavnata matura da mi pisi :)

Некој да ми даде листа од смеровите на Педагошки факултет - Битола ?
Отворив веб страната али такво нешто не гледам. Или нема или сум премногу глуп..

Се прашувам дали некој од тука знае дали има кај нас факултет на кој може да се изучуваат анимации, како на пример оние во САД(CalArts, VFS, School of Visual Arts итн), В. Британија(Bournemouth, Hertforshire, Teeside), Данска(Viden Djurs, Grenå 3D, The Animation Workshop), Франција(Supinfocom, Gobelins), Германија(Digital Film Design-Animation), Индија(Maya Academy of Advanced Cinematics), дали Европски има, или пак ФОН, па дури и некои од државните на кој би можело да се изучува анимација, или пак, да го барам "чарето" во странство?

Благодарам однапред. :)
(Можеби ова прашење било поставено поназад, но ме мрзи сега да ги пребарувам страните.)

Некој да ми даде листа од смеровите на Педагошки факултет - Битола ?
Отворив веб страната али такво нешто не гледам. Или нема или сум премногу глуп..
Еве јас што најдов:
Педагошкиот Факултет ги нуди следните студиски програми за Додипломски студии
- Студиска програма за наставник за одделенска настава
- Студиска програма за воспитувачи
- Македонски и Англиски јазик
- Македонски и Француски јазик
- Македонски и Германски јазик- Библиотекарство

линк
Ve molam ako nekoj ima prasanja po mobilna proteika za sredno zabotehnicko uciliste ,kako interen predmet za drzavnata matura da mi pisi :)
Интерните прашања ги прави твојата или некој друг професор од твоето школо, незнам како некој член од сосем трет град би можел да ти помогне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom