Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
za sostavi ne sum znael nikogas da pisuvam pa bi ve zamolil dokolku nekoj ima poslobodno vreme da mi napisi eden sostav na tema "zelbata i ljubovta se krilja za golemi dela" vi blagodaram od napred

sakam da se zapisam programiranje, treta godina sum sredno i nisto neznam...duri sega pocnuvame so ucenje pascal(n) na koe nivo treba da se bide, mislam bi mozel da se snajdes i so ne tolku siroki znaenja od programiranje? inace matematika mi odi dobro t.e mn dobro.....znaci defeinitivno odam na pmf samo ne znam na koj smer, najmnogu sakam programiranje ama.....

Јас најдив информации на wikipedia и нешто што знаев од мене , ако може некој да најде некоја страна на интернет или пак знае каде математиката се применува на пр во физиката , хемијата. :) Благодарам однапред ! ;)

Јас најдив информации на wikipedia и нешто што знаев од мене , ако може некој да најде некоја страна на интернет или пак знае каде математиката се применува на пр во физиката , хемијата. :) Благодарам однапред ! ;)
СЕКАДЕ :)

Не верувам дека меатматиката се применува во науките. ОК може би малку во астрологијата и религијата, ама не и во другите рационални науки.

Математиката е основа на се..... (речиси)
електроника, информатика.....економија.....

Е за ова кога бев средно добив два различни одговри од моите професорки по физика и математика. Едната викаше дека математиката им служи на другите науки, а другата дека математиката е основа на се`. Јас се согласувам со двете делумно.

Само јас се прашувам дали авотрот на темава бара интернет страни за да увиди каде се користи математиката или сака дискусија околу тоа?

математиката не толку имаме примена на неа колку што ни е потребна (поготово инженерите) да развијат способности како логично размислување, интелектуалните способности, трпеливост во решавање проблеми, смисла за истражување,
писмено комуницирање, разрешување на проблеми, способност за анализа и синтеза, критичка способност,
способност за учење, работни навики, прецизност..
А сето тоа е многу потребно за сите видови на по амбициозни работи.

Restate my assumptions:
One: Mathematics is the language of nature.
Two: Everything around us can be represented and understood through numbers.
Three: If you graph the numbers of any system, patterns emerge.

Therefore, there are patterns everywhere in nature.
Evidence: The cycling of disease epidemics; the wax and wane of caribou populations; sun spot cycles; the rise and fall of the Nile .....

Не верувам дека меатматиката се применува во науките. ОК може би малку во астрологијата и религијата, ама не и во другите рационални науки.
астрологијата и религијата баш не се науки според мене
a математиката се користи во сите науки во смисол на математичкиот аспект од истата

Да полагам АНГЛИСКИ ИЛИ МАТЕМАТИКА за факултетот Царина и шпедиција????

Едно прашање... планирам да се запишам на див фалкутет во Скопје ( фискултурна )... Има голема желба после да продолжам како трењер на некој клуб. Прашањето ми е дали знае некој како идат работите за упис,бодови и сл ?

Предавањата на факултетот за Информатика во СКопје се вршат на англиски јазик????? :eek:
--- надополнето: Dec 2, 2011 1:32 PM ---
И кажувајте тема по Информатика за проектна задача за матура
(нешто како функционира,споредба некоја или некоја примена )
фала однапред

Ми треба материјал за Ликовна уметност (2 година, средно) на теми:
- Спектарни тонови
- Линија
- Елементи
Доколку имате било што поврзано со ова, пишете ми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom