I
Intex
Гостин
Дали можеш у овој период од годината да извршиш префрлување на друг факултет?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Најпаметно е да учиш редовно, на пример секој ден после предавање да се разгледа и научи материјалот што е предаден. После тоа, недела дена пред колоквиумска убаво се седнува и не би требало да имаш проблем.сакав да прашам на кој начин спремате (5 предмети на пример) за колоквиумска сесија, за колку време и на кој начин ги учите предметите?
Iskreno da ti kazam jas nekogas citam posle predavanja, a nekogas i ne, ama zatoa 3-4 nedeli pred kolokviumska se fakam so citanje i ucenje....jas si iam svoj metod na ucenje, prvin citam, edna po edna tema, ako e podeleno po temi, i se sto sum si pocrtala vo knigata i smetam deka e vazno go zapisuvam vo tetratka, i potoa toa napisano go citam 2-3 pati i taka mi e najlesno mene...ne mozam samo so citanje da naucamсакав да прашам на кој начин спремате (5 предмети на пример) за колоквиумска сесија, за колку време и на кој начин ги учите предметите?
Едно за економистите, дефиниција или кратко објаснување (може и со пример) ..
- Што претставува потрошувачки вишок ?
Ми треба одговор на едно прашање? Дали во Скопје има и други читални освен онаа во градската библиотека Браќа Миладинови која работи 24 часа? Благодарам однапред за одговорот.