Неделникот на Геро ја започна анти-Македонската кампања

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Odgovor i nemas bidejki se pronajde vo fasizmot .Normalno koga nemas odgovor mozes slobodno da dades i po nekoja kvalifikacija.Dobro e se e kazano .

Ти ни самиот не разбираш што напиша, па се тешиш дека си постигнал некоја поента.

Пред се' изгледа поради “анти-комунистичката“ нишка во дефиницијата која ја даде, каде што ти самиот се препозна.

Доктрината на Фашизмот е напишана од кој друг ако не Социјалист - Бенито Мусолини.
Економската програма на фашизмот се нарекува - Социјализам.

Едно мало книжуле:
http://www.scribd.com/doc/5480580/-

Значи доаѓаме до заклучок дека денес дефинираната “екстремна десна идеологија“ произлегува од левата идеологија - Социјализмот.

Како и Нацизмот така и Фашизмот.

Освен Википедија, добро е да се прочитаат и други извори, ако нема што да се крие.

Пак го тргнавте фокусот од Героски ?

Секоја чест.

Ne si ja iskaj muvata od tvojata blagonadeznost
Матрицата која ја има во сдсм не е смената многу време.
Зарди сопственото анационално делување и под притисок на разоткривање на нивните нагонски желби на власт до која треба да се стигне па макар и нацијата настрадала во смисла на нејзино национално разобличување, секогаш сдсм е спремен да залепи етикети на други субјекти во манир на сопственото понашање.....значи ако не си со нив си бугараш, ако не си подржувач на транзициски лопови си популист, ако си патриот си фашист.
Кога ќе размислам таа матрица е наследена и од нивните ``роидтели `` комунистите кои после 45 им ставија на тацна на бугарите плеада македонски дејци кои поради нивните понагласени национални епитети беа бележани како бугарофили. примерите со шарло. венко, па наназат и со александров па и сарафов се онај пример каде поради идеолошки стеги дел од т.н. десница многу лесно е фрлена во прегратки на бугаризмот и врховизмот.
Дел од напредните и се ``ликвидираат и деградираат`` овај пат со умисли на наводно барање на помош од америка и припојување на вардарска кон грција ..случај ``Ченто``, идеолошки коминтерновец Брашнаров и Шатев, Рацин со испробување на минофрлачи ``несреќна случка``, наум веслиевски-офчарот..во лудница завршува.

цела среќа што моштите на Гоце,Димитров се согласе да ги донесе во Скопје, инаку да не се чудевте дека и него ќе им го сервираа на бугарите.

Копилината излезени од тој систем сега плачат за демократија , а притоа сфаќајќи ја истата како можност да преку саботирање на македонскиот национален код најдат можност за нови пост трназициски можности за љупење на народот.

секоја партија е здружение на грагани кое има за цел да ја преземе власта на избори.....анационален елемент љубчо ФАКТ....етикети лепи ДПМНЕ раазмисли НИКОГАШ НЕМАЛО ВОЛКУ РАЗДОР ВО МАКЕДОНИЈА и не може една партија да е виновна...и дај објасни зошто ДПМНЕ применува левичарска политика како субвенции трети шетврти деца клонови........да бидеме објективни арогантноста на владава претера наместо бура на идеи каде ке победи најдобрата дојде едноумие...и секој кој не се сложува со политиката на ДПМНЕ е ПРЕДАВНИК

како тоа европа курва а ние само не и го опнавме....да не сме импотентни:vozbud:

за љубчо е потполно јасно предавник..јас тоа не го порекнувам.
раздорот е нормален кога има организирани политички структури кои сакат да виткаме лкичма. ако и тие што мислам дека ги бранат ја свиткаат кичмата и за нив слеудва предавници.
член сум на вмро дпмне ама плукам по груевски ако смени име, шо ке ми е вмро дпмне без Македонија????
во однос на мојот став со другата страна на анационални транзициски лопови со нив е докажано безброј пати и нема резон да ги набројувам повторно.
едноставно сдсм ниту била народна нит национална партија...нивното постоење е само политичко крило на раната транзициска олигархија.

кога на форумов ќе прочитам член на сдсм дека ја осудува анационалната политика на раководството на сдсм??? тогаш ќе поверувам дека можеби има патриоти тамо.

Temata :
Неделникот на Геро ја започна анти-Македонската кампања

Zadrzete se na nea. Jasno!

Муабетот за линч дојде бидејќи државата не ги превзема своите обврски. Ако во закон пишува дека некој не смее да повикува на расна, верска и национална нетрпеливост и навредување, како им се дозволува на различни геровци да се.ат на се со предзнак македонско? Зарем тука законот не треба да се почитува?
Ама после веднаш ќе се вадат со слобода на говор. Затоа предходно пуштив линк во кои европски земји не е дозволено да се негира холокаустот. Разбираш. НЕ Е ДОЗВОЛЕНО. Нема позиција - ама јас мислам дека не се убиени 6 милиони Евреи. Ако го кажеш тоа - одиш во затвор. А кај нас секој може да каже дека не постојат Македонци и уште потоа некој да го брани од позиција - СЛОБОДА НА ГОВОР.

Е.ате таква СЛОБОДА НА ГОВОР

Kade povikuva Gerovski na rasna, verska ili nacionalna netrpelivost?

1. Јас не практицирам власт.

2. Не според мене, туку според законот на РМ. Најавата што идеше на А1 не рекламираше наслов во дневникот, туку ја повторуваше фразата „Кокино е обична лага“. Што е класична пропаганда со цел да се удри врз самодовербата на народот.

3. Незнам за другите по каков мраз идат, ама јас идам по тенок мраз одамна, така да си внимавам. Мене не ме интересира кој е на власт, мене пред се ме интересира Македонија. И ако не сте сватиле ова што го правам е повеќе критика на власта, а не поддршка. Поддршка за оваа па и за секоја влада ќе има оној пат, кога ќе застане против ваквите пропаганди. 18 години не клукаат со пропаганди и никој не превзема ништо, епа веќе линијата се повлекува.

Naslovot e: "Laze li nekoj deka Kokino e drevna opservatorija?"

za koi aneksizboris?

za tuzbata vo hag?

za pismoto do karamanslis???

a za potpisuvanje na peticii poveli

Црвенковски потпишал петиција на Караманлис
Името на македонскиот претседател стои зад 39. реден број. Тој се потпишал како лидер на Социјал демократскиот сојуз на Македонија, партија која доаѓа од како што стои, Скопје, ФИРОМ

0DB563B6E7BA9B48B2C977605FF6083D.jpg
Претседателот Бранко Црвенковски се потпишал на петиција на отворање на Теолошка школа на Халкидики. На интернет страницата www.greece.org/themis/halki2/groups.html уште во 2003 година Црвенковски, како лидер на СДСМ, се потпишал на иницијативата на сегашниот грчки премиер за отворање на затворената школа, која не функционира од 1971 година. Школата ја затворила турската влада, па Караманлис како дел од Нова демократија, која тогаш била во опозиција ја покренал иницијативата за обновување на школата. Името на македонскиот претседател стои зад 39. реден број. Тој се потпишал како лидер на Социјал демократскиот сојуз на Македонија, партија која доаѓа, од како што стои во документот - Скопје, ФИРОМ. Се зборува дека професорот Ванчо Узунов го поттикнал тогашниот претседател на СДСМ, а сега шеф на државата да го стави и своето име на овој список.
Името на Црвенковски се уште се наоѓа на оваа страница. И после пет години се уште може да се види дека сегашниот претседател на државата се потпишал на петиција на Караманлис, за отворање на грчка црковна школа. Спорот на Македонија со Грција датира многу години претходно. Но и покрај тоа претседателот на СДСМ се решил на таков чекор.

A9478CA772F6C84EBC36824C20B5CD1A.JPG
Сега Црвенковски е против изградба на македонска црква на плоштадот во Скопје.Овој пат тој не поддржува иницијатива, која доаѓа од Македонците и која ќе им служи на македонските верници.

Ti ne mi odgovori i nekni... Sto k*r faktor e Branko da potpisuva peticii za otvoranje ili zatvoranje crkvi na Halkidiki vo Grcija?

А што споменува милиот г-дин Героски? Дека Македонците се на дното на светот и дека за да тргнат напред треба да го сменат името што е можно побргу.
Тип кој во Елефтеротипија си ја нарекува сопствената земја ФИРОМ
http://geroski.mk/pirovata-pobeda-na-atinjanite-edna-godina-potoa/#more-730

Да не е херој случајно?

И АЈ ВЕЌЕ КАЖИ ЈАСНО ГИ ПОДДРЖУВАШ ЛИ НЕГОВИТЕ СТАВОВИ

Rabotata e sto na krajot ke se sluci toa, ke mora da go napravat sto pobrzo i toa, po se izgleda bas ovaa garnitura koja e na vlast. Za na kraj da ispadne, em se iskaravme za imeto, em ne blokiraa od site strani, izvozot ni padna, na sred svetska ekonomska kriza.

Ako go napravea toa pred 5-6 meseci, ke vlezea barem stranski investicii i nemase tolku da ne dotepa celata ovaa finansiska kriza. A sega, em bez pari ke ispadne, em so smenato ime! E to ke bidi.

„ како првин неписмениот новинар кој ја украде таа статија од кајгана, не разбра дека не се работи за халкидики , туку за халки место во Турција. турците ја затвориле теолошката школа тамо раководена од грчката православна црква. грците повикуваат интернационална подршка за да ја стават под притисок турција, отвараат петиција за да теолошката школа се отвори повторна...на таа петиција Црвенковски се потпишува нит го терал некој нит му било некаква должност...него од ќејф и подршка и разбирање за маките на ГПЦ....сега јасно е
?

Докажување? Ехее, Новинарот што го пишал насловот нема д од докажување. Добро би било да седне, засука ракави и докаже свој став. Но тој негира. А насловот да се потсетиме е"Кокино само обична лага".

Ne e toj naslovot. Po 3 pat na temava povtoruvam. Naslovot e: "Laze li nekoj deka Kokino e drevna opservatorija" podnaslov : " Kavga megju astronomite"

Не бе лурц тоа е само слобода на изразување...бог да чува, од каде таква помисла.... :)

Pa e sloboda na izrazuvanje. I toa ne e stav na Gerovski tuku stav na nekoj astronom tamu.. Najdete go nego lincuvajte go.

Kade povikuva Gerovski na rasna, verska ili nacionalna netrpelivost?

Мала поправка - има и поим ГОВОР НА ОМРАЗА. Ако Геро не шири говор на омраза против Македонците, тогаш добро, почитувај си го и читај си го. За мене тој е отпишан.

Добро, но јас не поистоветувам културен споменик, историска оставштина, археолошки, антрополошки наод и слични белези на овие простори и овие народи со партија на власт или опозиција. Претходно спомнав, тие ќе си одат, ова останува.

А човекот многупати се има изјаснето контра постојаните напори да се открие закопаната историја и белези на овие простори. Не ме занима реков за тоа дали ги критикува властите, власта не е еднаква на Кокино, Плаошник. Таа само помага со средства и снаги истото да се открие, разработи и стави пред јавноста. Да се критикува без основа во најмала рака е неумесно, а постојаната критика на сите наоѓалишта...дали има збор тоа да се опише?

Ај еве кажи која му е целта со ова, дали е обична лага. Што сакал со тоа да постигне кога на многу референтни сајтови од стручни за таа област институции е ставено како што е ставено?

Jas poistovetuvam. Zatoa sto cela ovaa rabota so arheloskite iskopuvanja e del od kampanjata na Gruevski za dokazuvanje na nasiot identitet. Nema mene sto Gruevski da mi dokazuva deka sum Makedonka. Si go znam toa od kako sum rodena. I znam deka imam poteklo i od Aleksandar. Isto kako sto znaat moite roditeli i moite babi i dedovci. Gruevski izdvoi ne samo drzavni pari za spomenici tuku i za masovni iskopuvanja niz zemjava, pod zakrila na Pasko Kuzman i negovite 4 pogonski dzipovi. IZvini ama mene me nervira toa.

Дај бе Гоч биди приземен спушти на нивото на нивното размислување, имаш ли членска карта на СДСМ, немаш? Значи си ДПМНЕ, така иде тоа кај нив, зарем не виде последните 36 страни + избришани постови.

Башка го напаѓаш Геро, ма ти си гарант уште на време на СФРЈ некој си брадосан вмровец пијаница, кого го затворале Тито коа ќе доаѓал на посета.

А неќеш да се смени името, бог да чува, па ти си фашист, нацист, врховист, од тие најлошите....гарант имаш слика од Ванче под перница.

Kako prvo, toa so nacizmot nema vrska so smenuvanje na imeto. Vie ne znam kako gi razbirate tie raboti. Nacizmot proizleguva od nasilnoto promoviranje na Makedonstinata na Makedonci . Na eskimi sneg prodavanje. Promoviranje zakoni kako zabrana na abortus, danok za nezeneti/nemazeni, treto dete i pari za istoto. Toa e nasilno mesanje vo odlukite na poedinecot. Ako vas ne vi preci nekoj da vi kazuva koga ke se ozenite i kolku deca ke imate, mene mi smeta.

Eve ti primer za nacizam:

се согласувам, и уште би додал:

1. да се прогласи државен непријател за секој оној кој не мисли како Грујo
  2. да се укинат сите партии, ДПМНЕ ни е доволна, затоа што саму таму има патриотi
  3. Да се прогласи Македонија како УНИТАРНА ДРЖАВА со една единствена нација - МАКЕДОНОИДИ
  4. Да ја прогласиме Македонија како царство, а ГРУЈО како единствен наследник достоен на Александар Македонски
  5. Да го исфрлиме непоставениот споменинк на Александар, и да го замениме со истиот само со фаца на ГРУЈО - додека не е поставен, да спасиме на еден трошок
  6. Да не ги признаваме постојните граници, ниту еден мировен договор,
  7. Да го прогласиме Македонското царстство до Индија/Пакистан со втор административен центар во КАЛЕШ
  8. да се укинат сите радиа, и тв куќи, сем тие на Томиќ, Латас, Миленко,
  9. Да се укине Криволак како полион, и да се искористи како НОВА казнено Поправна Установа. за сите екс политичари, непатриоти, екс новинари, неистомисленици,
  10. Да се воведе Мулти Левел Маркетинг, за секој накодошен пријател, другар, брачен другар, кој не мисли како Царот Македонски ГРУЈО - и да се добиваат поени, со тоа и државничка положба во царството
  11. Секој што мисли обратно од овие 10точки, да се прогласи за државен непријател, и ако владата е зафатена со доделување на поени по МЛМ шемата, - тогаш НАРОДОТ може да линчува кого сака и каде сака и кога сака, ако НАРОДОТ утврди сека тие се ПРТИВДРЖАВНИ елементи
потпис,

Предлагач од народот !!!

Jas poistovetuvam. Zatoa sto cela ovaa rabota so arheloskite iskopuvanja e del od kampanjata na Gruevski za dokazuvanje na nasiot identitet. Nema mene sto Gruevski da mi dokazuva deka sum Makedonka. Si go znam toa od kako sum rodena. I znam deka imam poteklo i od Aleksandar. Isto kako sto znaat moite roditeli i moite babi i dedovci. Gruevski izdvoi ne samo drzavni pari za spomenici tuku i za masovni iskopuvanja niz zemjava, pod zakrila na Pasko Kuzman i negovite 4 pogonski dzipovi. IZvini ama mene me nervira toa.

Kako prvo, toa so nacizmot nema vrska so smenuvanje na imeto. Vie ne znam kako gi razbirate tie raboti. Nacizmot proizleguva od nasilnoto promoviranje na Makedonstinata na Makedonci . Na eskimi sneg prodavanje. Promoviranje zakoni kako zabrana na abortus, danok za nezeneti/nemazeni, treto dete i pari za istoto. Toa e nasilno mesanje vo odlukite na poedinecot. Ako vas ne vi preci nekoj da vi kazuva koga ke se ozenite i kolku deca ke imate, mene mi smeta.

Пак баби и жаби. Цел пасус како Грујо ни ја ископа татковината, после цел пасус како насилно се промовира Македонштината (плус примеси на нацизам/фашизам)....

Кај е тука Геро и одбраната на неговиот лик и дело?

да копале пред него ќе немало потреба тој да копа нели?

кажи ми за овој данок???? ц ц ц ц

а за трето дете да не ти се слоши ако добиеш пензија како родилка македонка???

не се фаќајте онаму каде пред време губите, зујајте за еконимија тамо картиве засега ви се наклонети, ама не заборавајте и решенија да нудите

ako go procitas tipov, se dobiva vpecatok deka gerizopulos e licno :pipi:

nema vrska toa dali e manipulacija vesta, ni na kraj pamet da se spomni nesto ko izvinuvanje, demant, ili nesto slicno.

vazno da se pluka po vmro i protiv onie koi nemaat podanicko-predavnicki menatalitet.

Za sto izvinuvanje ili demant? Za toa sto nekoj astronom dal izjava , treba Gerovski i Sega da se izvinat?

„ како првин неписмениот новинар кој ја украде таа статија од кајгана, не разбра дека не се работи за халкидики , туку за халки место во Турција. турците ја затвориле теолошката школа тамо раководена од грчката православна црква. грците повикуваат интернационална подршка за да ја стават под притисок турција, отвараат петиција за да теолошката школа се отвори повторна...на таа петиција Црвенковски се потпишува нит го терал некој нит му било некаква должност...него од ќејф и подршка и разбирање за маките на ГПЦ....сега јасно е
?

Epa istoto.. Sto K*r faktor e Branko da potpisuva peticii za otvaranje ili zatvarnje crkvi vo Turcija??

Пак баби и жаби. Цел пасус како Грујо ни ја ископа татковината, после цел пасус како насилно се промовира Македонштината (плус примеси на нацизам/фашизам)....

Кај е тука Геро и одбраната на неговиот лик и дело?

Soodvetno odgovarav na post koj bese napisan od drug. Jas ne go smeniv pravecot na temata.

Vie gledam ste si gi merele na 10 stranici.

да копале пред него ќе немало потреба тој да копа нели?

кажи ми за овој данок???? ц ц ц ц

а за трето дете да не ти се слоши ако добиеш пензија како родилка македонка???

не се фаќајте онаму каде пред време губите, зујајте за еконимија тамо картиве засега ви се наклонети, ама не заборавајте и решенија да нудите

Slusaj.. mene ne mi smeta toa kopanje i istrazuvanje samo po sebe. Mi smeta sto e samo i edinstveno za promocija i dokazuvanje na nesto sto vekje go znaeme (deka sme Makedonci) i seto toa samo i edinstveno kako politicka kampanja, a ne poradi nacionalni interesi.

Ne sakam nikoj da mi dade penzija ako imam tri deca. Dodeka stignam do penzija so sto ke gi hranam jas tie deca? Vo prosek po 5000 iljadi denari od dete e mesecen rashod. Sakam nekoj da me vraboti sega i da gi vraboti i drugite sega!! I ako imam 3 deca, sakam da imam 3 deca oti jas sakam, a ne za nekoj da mi plati. Toa e ku*rvarlok so familija a ne nacionalno cuvstvo.

Za sto izvinuvanje ili demant? Za toa sto nekoj astronom dal izjava , treba Gerovski i Sega da se izvinat?

Epa istoto.. Sto K*r faktor e Branko da potpisuva peticii za otvaranje ili zatvarnje crkvi vo Turcija??
ne mie jasno sto diskutiram so tebe..ti objasniv deka covekot ja podrzal gpc , a za proekti vrzani so mpc odi kontra... sto baras objasnuvanja koga ne se ni trudis da gi citas....alooo tepilo potpisal peticija svoevolno za GRCKO teolosko skolo vo turcija.

ne mie jasno sto diskutiram so tebe..ti objasniv deka covekot ja podrzal gpc , a za proekti vrzani so mpc odi kontra... sto baras objasnuvanja koga ne se ni trudis da gi citas....alooo tepilo potpisal peticija svoevolno za GRCKO teolosko skolo vo turcija.

A kako ne ja poddrzuva MPC? Kazi mi na koj nacin? So protivenjeto na crkvata na plostad? A koja vlast go izgradi Soborniot Hram vo centarot vo Skopje?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom