Неделникот на Геро ја започна анти-Македонската кампања

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=32681

Koga i drugite kje se nauchat da ja narekuvaat SDSS ili SDSbjrm so SDSM togash imash pravo na DPMNE,do togash dpBne.Bidi soodveten i opomeni go aftorot na temata za logoto javno pred site ako vekje tvrdish deka postapuvash soodvetno a ne po PP.

Јас сум автор на темата и не те сваќам што сакаш да кажеш.

1. Кога сум ги нарекол СДСМ или ДПМНЕ во темава поинаку одкако што се викаат ?
2. Дали воопшто пред овој пост во темата сум ги спомнал СДСМ и ДПМНЕ ?
3. Кога било каде, во било која тема сум ги нарекол ДПМНЕ или СДСМ со подруго име ?
4. Кое лого е проблематично ?

Линкот што го даваш е за тие што зборат нешто оф топик. Тука не се праи муабет за партии, туку за човек и за пропагандата што тој ја фура, ако некој збори офтопик и меша партии, тоа си ти. Ако ја наоѓаш СДСМ засегната у темава, тогаш незнам што да ти кажам, освен дека сам си го пикаш.

Поздрав

Луѓе, има скоро 400?!?!?! поста на тема Геровски?!?!?!?!

Не вреди, дефинитивно!

јас велам ние заедно да побараме решение за геровски и тоа легално
мислам дека државав не се замара со геро многу одамна,сите ние да пуштиме петиција иили инцијативе да се затвори весникот
во најлош случај да раширриме дека весникот е само пропагандна машинерија и никој да не го чита
ако никој не го чита тогаш спонзорите ќе си заминат

Zatvaranje na vesnik ima samo vo kumunisticki ili nedajboze diktatorski rezimi.Pravoto na svoe mislenje e neprikosnoveno.Povikuvanje ili inicijativa za zatvaranje na vesnik e isto taka linc.Osuduvanje na nekoj sto ne misli kako site e linc.

1. Кога сум ги нарекол СДСМ или ДПМНЕ во темава поинаку одкако што се викаат ?

Ne ja vrti temata vo tvoja polza,ne mislev na tebe tuku na avtorot za logoto na SDSM koj ja narekuva SDSM so SDSbjrm,muabetot mi beshe ako mozhe toj da ja narekuva SDSbjrm zoshto jas da ne mozham so polno pravo DPMNE da ja narekuvam so dpBne i aj zavrshivme so off topici pa kje zamolam admin da izbrishi.

Ne ja vrti temata vo tvoja polza,ne mislev na tebe tuku na avtorot za logoto na SDSM koj ja narekuva SDSM ... SDSbjrm,muabetot mi beshe ako mozhe toj da ja narekuva SDSbjrm zoshto jas da ne mozham so polno pravo DPMNE da ja narekuvam so dpBne i aj zavrshivme so off topici pa kje zamolam admin da izbrishi.
по пак апчиња не се напи ти сабаљево???
темава да не ја згреше а?

Ne ja vrti temata vo tvoja polza,ne mislev na tebe tuku na avtorot za logoto na SDSM koj ja narekuva SDSM so SDSbjrm,muabetot mi beshe ako mozhe toj da ja narekuva SDSbjrm zoshto jas da ne mozham so polno pravo DPMNE da ja narekuvam so dpBne i aj zavrshivme so off topici pa kje zamolam admin da izbrishi.
Ти нарекувај си кого сакаш како сакаш, ама не ми ја гнаси темата со дневно политички глупости. Ако имаш да кажеш нешто за темава кажи, а ако сакаш да се жалиш жали се на друга тема.

Логика имаш како 2 годишно дете.

Zatvaranje na vesnik ima samo vo kumunisticki ili nedajboze diktatorski rezimi.Pravoto na svoe mislenje e neprikosnoveno.Povikuvanje ili inicijativa za zatvaranje na vesnik e isto taka linc.Osuduvanje na nekoj sto ne misli kako site e linc.

Kakov ni e premierot ,takvi ni se i razmisluvanjata, Ako nekoj vo drzavava ti stvori euforija na nacionalpatriotizam, graganinot kako edinka ima samo dve opcii. Ili da se slee vo tolpata i da bide na stranata na "pravite" ili da bide obelezan. Ili vo nekoj ( ne velam najlos,zasto najlosiot mislam deka seuste ne smi go ni iskusile) slucaj tepan,kako studentite na plostad.Pa taka i vo ovoj slucaj,namesto da ja branime slobodata na govorot i na izrazuvanjeto ke se priklucime kon lincot kon Gerovski. A dali razmisluvame,koj od nas e sledniot Gerovski? Zasto ne mora da si novinar neli za da imas sloboda na razmisluvanje i na izrazuvanje sekako. Zatoa najdobro bi bilo da sepak razmislime deka partijata na vlast vo opstestvoto ne e vecna,tuku nasite prava na edinki koi funkcioniraat vo ramkite na toa opstestvo ,da bidat zagarantirani i vecni. Zasto denes ke bide vcera, ama sto ke bide utre.

Kakov ni e premierot ,takvi ni se i razmisluvanjata, Ako nekoj vo drzavava ti stvori euforija na nacionalpatriotizam, graganinot kako edinka ima samo dve opcii. Ili da se slee vo tolpata i da bide na stranata na "pravite" ili da bide obelezan. Ili vo nekoj ( ne velam najlos,zasto najlosiot mislam deka seuste ne smi go ni iskusile) slucaj tepan,kako studentite na plostad.Pa taka i vo ovoj slucaj,namesto da ja branime slobodata na govorot i na izrazuvanjeto ke se priklucime kon lincot kon Gerovski. A dali razmisluvame,koj od nas e sledniot Gerovski? Zasto ne mora da si novinar neli za da imas sloboda na razmisluvanje i na izrazuvanje sekako. Zatoa najdobro bi bilo da sepak razmislime deka partijata na vlast vo opstestvoto ne e vecna,tuku nasite prava na edinki koi funkcioniraat vo ramkite na toa opstestvo ,da bidat zagarantirani i vecni. Zasto denes ke bide vcera, ama sto ke bide utre.

утре.

се андевам за утре дека нема да не учат поколенијата како генерација која била предавничка и која го обезличила своето поколение.

линч за предавниците ))))

Викате слобода на мислење и на изразување, така?

Дали ова е пример на слободно изразување:
-Не се убиени 6 милиони Евреи во нацистичка Германија (T.E. не постоел холокаустот

Искрен одговор - да или не? Дали смееш да го кажеш и напишеш тоа?

Аха значи според вас кој што сака може да каже без да превземе одговорност, а од друга страна се бара одговороност за повик на линч...Ако има слобода на мислење, тоа не треба да важи за националистите, туку само за интернационалистите. Секој што е националист(што е десна ориентација) е поврзан со фашист (што во суштина е лево ориентирана идеологија). Секој што се чувствува за загрозен од пропагадната и апатијата што ја шири Геровски е крив кога ја повикува државата да го брани. И на крај секој кој сака да се чувствува како Македонец во Македонија и се бори тоа така да опстане, тој мора да е од ДПМНЕ, пошто само тие така размислуваат нели.

Смешни сте.....

И да, пак ќе кажам.

Ја повикувам државата да најде начин да ги спречи ваквите пропаганди, да најде начин тие што ги шират да ги гони (пошто е кривично дело). Во спортивно ќе најдеме начин сами да се одбраниме.

Викате слобода на мислење и на изразување, така?

Дали ова е пример на слободно изразување:
-Не се убиени 6 милиони Евреи во нацистичка Германија (T.E. не постоел холокаустот

Искрен одговор - да или не? Дали смееш да го кажеш и напишеш тоа?

Pa filozofijata na vmro e sekogas protiv site .Mrzevte mnogu luge od razlicni veri i nacii .Nemojte denes da mi kazuvate deka ste se smenile .Zarem metodite na denesnive vlastodrsci ne se isti kako nacionalsocijalistite vo Germanija.Zarem ne gledas deka istepaa studenti so partiski vojnici,zarem vleguvanje na mlekarot vo kuka samo zaradi toa sto progovoril protiv vasiot firer .Znaci paralelite ne se isti

Pa filozofijata na vmro e sekogas protiv site .Mrzevte mnogu luge od razlicni veri i nacii .Nemojte denes da mi kazuvate deka ste se smenile .Zarem metodite na denesnive vlastodrsci ne se isti kako nacionalsocijalistite vo Germanija.Zarem ne gledas deka istepaa studenti so partiski vojnici,zarem vleguvanje na mlekarot vo kuka samo zaradi toa sto progovoril protiv vasiot firer .Znaci paralelite ne se isti

ДРН-ДРН. Не навлегувам во ситна политика....
Одговори ми на прашањето - дали мислиш дека е во ред да кажеш дека холокаустот не се случил. Дали тоа влегува во слободното изразување. Едноставен одговор.... ДА или НЕ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom