Нема проблем братче,
мене лично Геро не ми се допаѓа, со некои делови од негови статии имам согласување, со многу НЕ. Неговата казна ќе си дојде со неговата глупост, или нечитањето на неговите билтени ќе си ја покаже правата економија.. - го бива или не..
Меѓутоа, мојата реакција е сосма друга; повикување на линч на новинар за еден натпис, а да се заборават и прескокнат многу личности за мене е смешно..
- Прво, има еден декларирамн предавник во ВМРО-ДПМНЕ. кој го излажа цел народ за довербата ги награди со Бугарски пасош. Поголем срам, и понижување нема,, да, тоа е Љубчо Г. ЕКС Премиер на Република Македонија, кој веднаш по смената на власта го промени државјанството. ДО сите Патриоти, и квази патриоти по форуми и журки, НЕгледам дека на типов му фали нешто, напротив си доаѓа си оди, гостува на Телевизиски Емисии, дели мислење.. Продава М*** за Бубрези.. И???
- Второ, имате еден расколен ПОП, кој сега отворено заговара поделба на МПЦ, и негира македонски народ, (значи, тој е лидер сакале ние или не), со отварање на Грчка црква - користејќи го светото име на Охридската архиепископија. И???
- ..... ќе продолжи ли некој со листава ???? може на нова тема Најголемите предавници на Македонскиот народ.
Муабетот ме беше, Македонија не е Ирак, или Авганистан, па да удара по новинарите, (тоа е смешно, фашизоидно и контрапродуктивно). Има мерки за новинарството, има судови, ако некој новинар напишал лага, ќе му се суди по закон, меѓутоа ЧИСТО и ИНТЕЛЕГЕНТНО.. не со Каубој Џими, или Dirty Harry акции.. - Тука лежи проблемот брат...
Мене главната поента ми е да укажам на лицемерието што го покажуваат повикувачувачите на Линч, со кратка меморија и амнезија .. Забораваат на Љубчо, Доста, Зоран, да не ги набројувам сега веке неактуелни ЕСК министри на македонската влада, Декларирани како Чисти бугари.
да, има листа, таа е долга, НЕ го ОПравдувам ГЕРО.. (тој е новинар, може е платен или не.. има служби нека ценат), за мене потврдено место од НАСА и категоризација на Кокино на 4то место по важност да се негира е ИДИОТИЗАМ..
НАСА не е летна школа на БОЈО University (ФОН), каде јачината на нивните дипломи е еднаква на хартија само пишана.. НАСА е институција, и не се истрчува лесно со категоризација.. НАСА го знае кокино уште пред да биде актуелно.. пОстои цел систем на умрежени централни точки VORTEX кои се поврзани меѓусебе низ цалта земјина топка.. И на крај, НАСА нема да дојде кај ГЕРО да му каже да ли и кога ќе оди на испитување.. КОКИНО е испитано многу д дамна.
ГЕРО со оваа тема има тотална УТКА. аматерски би рекол, (да ли намерно или не.. нека му е на чест), покажува знаци на финасиска немоќ, па сега од новинар се претвора во ловец на сензации.. можда ке заврши како ПАПАРАЦО.. - тоа е негов проблем.. мислам не треба да му се обрнува премногу внимание..