Неделникот на Геро ја започна анти-Македонската кампања

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
не е иронија сурова реалност е
Пола и повеќе од овие што се прават дека се патриоти, утре ќе заборават ако треба дека се македонци за бугарска регистрација или пасош или виза и тикет за одовде или плата (замисли кај соросоидите)

Инсинуираш, кратко кажано, никого не познаваш од овде за да си можела да знаеш кој и што правел и како бил ангажиран.

И кажи една добра причина поради која го оправдуваш Героски?

Љубчо за претседател
Објавено во: Дневник | 9.04.09 | 3 Коментари
(Објавено во „Шпиц“ од 10 април 2009 година)
Љубчо Георгиевски планира да стане претседател на наредните избори по пет години.
Ако. Не кријам, Љубчо секогаш ми бил симпатија. Само, ред би било да ни каже каква и чија ќе биде државата со која планира да шефува по пет години.
Симпатиите си се симпатии, ама сексов, во меѓувреме, поставува непријатни прашања. По три години онадуење, станавме депресивни како шимпанзото Коко. Да чекаме барем цицка да фатиме, или и ние виза за ресоцијализација во белиот свет да бараме?

http://geroski.mk/ljubcho-za-pretsedatel/

ГРУЕВСКИ ЈА ВОДИ МАКЕДОНИЈА ВО ЌОР-СОКАК

Интервју со Љупчо Георгиевски

http://www.globusmagazin.com.mk/?ItemID=A3812E109438644FA62D28E84D386656

И ВНИМАВАЈТЕ ЗАБОРАВИЛЕ ДЕКА Е ЉУБЧО

Море глупаа тема, на глупаа тема, сродни по вкус, боја, нијанса, обем... Ги збира глупштината...

Абе долг му живот на Геро, ако не му кур долг...

не ми е муабетот за Љубчо.. Муабетот ми е моралниот карактер на нашиве линчувачи..

Како што и кажав. Геро е ИДИОТ.. не е вреден ни да му се посветува толку внимание.. веројатно.. кариерата му плови кон ПАПАРАЦИ..

Двојниот Аршин на Квазипатриотчињава е патетичен. Затоа им го тријам Љубчо на нос, да ги видам Колкави Патриоти се, и колкав им е моралниот стандард при „пресудувањата и линчувањата на Предавниците„

само се праи бош муабет .... се разводнува тема ... се маваат оффтопици... се насочува тема у друга насока .... ништо друго ...
и преку куров (како што и таа обожава да каже) од марсовка и твоите поделби на патриоти ...
јас како граѓанин на МАКЕДОНИЈА, како МАКЕДОНЕЦ, ми се повраќа од такви како Герополус кој на секој начин гледа да напише некој текст кој оди вон прилог интересите на Македонија, и ги презирам сите што ги ставаат своите партиски и лични интереси пред интересите на Македонија, пред Културното наследство на Македонија, со тоа што поради економски личен интерес некој ги плука а тие ги бранат ...

Со кое право Герополус однапред суди за нешто за кое не е надлежен ни па некој досега пресудил ...
и покажете малце чувство гордост на она што е ваше ... Македонско ..

на темава .. Кокино (наспроти) Насловот на герополус кој вели Кокино е лага некои застанувате зад Герополус .. се само да се контрира и инает да се води ...
јас плукам по герополус за ова што го напишал, на начинот на кој сака да го наведе обичниот читател да го апсорбира тоа ...
најдете ми еден непартиски текст кој брани Македонска Култура, кој брани Македонски интереси па да го пофалиме ... но не нема да најдете ...
шо луѓе ќе имавме у Македонија у пм ...

Јамајка не заебвај било кој да прочита таков наслов ќе сака повеќе да дознае за што станува збор хеј дури и јас кога прв пат видов на тв сакав да прочитам за што зборуваат а сигурно не го голтнав дека тоа е вистина
А ниту ги бранам пишувачите на текстот (серпико)

Тоа се вика обид да се привлечат купувачи

Јас реков ве утре пак наслов ќе искочи во стилот како Мразиме се или пак дека сме вакви такви онакви

Инаку вие продолжувате да ја играте нивната игра, која иронија :pipi:

Марсовке, признавам дека е играта опасна, но еднаш мора да се стави линија. Методот го има опишано во секој учебник за специјална војна и не е толку софистициран, но мора да признам дека е пресметан, баш ради синтетизираниот текст. Никој нема да бара осуда ради фер текст. Но дали е текстот тој што ќе го опере влијанието.

Дали треба да ќутиме на анти-Македонски елементи, ма колку и да биле не-националисти. Зарем не е тоа удар на слободната воља на граѓанинот и силување на неговата подсвест. По истата линија тогаш можеме да го подржуваме и линчот, пошто ако е така многу сме поблиску до анархизмот отколку до демократијата.

Играта ќе ја продолжевме ако го стаевме насловот на пропагандата (кој BTW не е наслов на текстот), тука на форумов како наслов. А играта нивна ќе ја игравме, доколку продолжевме да ќутиме на таквите пропаганди (ова не е прв пропаганден обид на актерите на неделникот, слични имало и порано). Е сега викаш дека за среќа има интернет. Ама тоа е моја, твоја и на мал дел од населението среќа, не е среќа на многумина кои својата мисла и став ја креираат воглавном преку ТВ медиумите. Кои таа бомбастична најава ќе ја сватат како што е и ќе ја заврзат во крпче, и кога ќе дојде време нема да станат и да одат на други „референдуми“....зошто нивниот идентитет во нивните очи ќе биде под знак на прашање.

Затоа марсовке не си во право...

не ми е муабетот за Љубчо.. Муабетот ми е моралниот карактер на нашиве линчувачи..

Како што и кажав. Геро е ИДИОТ.. не е вреден ни да му се посветува толку внимание.. веројатно.. кариерата му плови кон ПАПАРАЦИ..

Двојниот Аршин на Квазипатриотчињава е патетичен. Затоа им го тријам Љубчо на нос, да ги видам Колкави Патриоти се, и колкав им е моралниот стандард при „пресудувањата и линчувањата на Предавниците„

КАКО НЕ ТИ Е МУАБЕТОТ ЗА ЉУБЧО ДЕСЕТ ПАТИ ГО СПОМЕНА.

Двоен аршин? Се се мота на тоа вмро-сдсм? Не ли може некој симпатизер на сдсм да го осуди Геро јасно и гласно? Типот е морон, предавник и бескичмењак. Или пошто е против власта, треба веднаш да си на негова страна? Кокино е лага, Александар е Албанец, Македонците се серунтави Хунзоиди, Македоноиди и не-знам-што-иди. Последниот пост на Геро вика ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ПРИЈАТЕЛСКОТО КОСОВО Г-ДИН СЕЈДИУ, А ПОТОА НА НАШИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ МУ СЕ ОБРАЌА СО ЕЈ, ЏОЛЕ.... 100% објективност

По се изгледа...само сакаш да оставиш таков впечаток, а на мала врата туркаш партиски интерес.

Те прашав претходно и ме избегна, па ќе се повторам:

Питерс Питерс... :helou:

Кој е твојот интерес да укажуваш на нечие лицемерие во контекст на Героски?

Што ти пречи воопшто јавната критика за него, доколку велиш не го оправдуваш.

Ајде да ја прифатам твојата забелешка за линчот, невкусно е на форум да се повикува линч на јавни личности пред се' го валка форумов, меѓутоа реакцијата произлегува од отворени провокации на Героски.

Ставање во служба на туѓи интереси, неможе да биде релативизирано со други такви примери.

Неможе да се оправдува со партиска тенденциозност, посочувајќи на Љубчо.

И двајцата се во ист кош, а доколку ти тежнееш кон еднаков третман на сите партии тогаш првин одговори си зошто СДСМ ништо не превзеде во својот мандат 2002-2006 за да го реши Љубчо?

За никого досега немало толку докази, доволни за да му се даде едно 20тина години престој во Идризово.

Значи доколку си ја префрламе топката, никогаш нема да си помогнеме..

Во врска со МВР, реално.. доколку превземе нешто против Героски, знаеш ли како ќе биде тоа окарактеризирано и искористено повторно против нив?

А секој правнички лаик знае, земајќи ги изјавите и делата на одредени луѓе и организации, има препознатливи кривични дела, а тужби и пријави нигде.

Фрчко наместо пред суд, станува кандидат за претседател, а Бранко со сиот криминал позади него бил претседател.

Циркус.

Е сега, олабави малце со бркањето “правда“ за Героски, освен ако не те најмил за да го застапуваш на форумов.

Секоја критика на темава му е одработена и заслужена.

П.С. И повторно ќе те опоменам да внимаваш со етикетирањето на членовите.

геро е идиот .. самиот кажуваш .. но неговата функција и неговиот неделник со кој протура пропаганда не е за потценување ... престани да се правиш паметен ... и да изиграваш судија ... без разлика тој што е идиот ... не смее да се дозволи такви како него да имаат јавна функција со која ќе манипулраат со чувствата на народот .... медиумот е моќна работа не е за потценување ...

Инсинуираш, кратко кажано, никого не познаваш од овде за да си можела да знаеш кој и што правел и како бил ангажиран.

И кажи една добра причина поради која го оправдуваш Героски?
кој рече дека го правдам?

јас го осудувам повикот за линч бидејќи се зголемува раздорот меѓу народов општо
сакаш да ти образложам ?
Океј ова иде вака ....
Провокативен наслов на некој жгљ весник искача
- почнуваат сите патриотченца да зборат дека имаме премнофгу демократија дека трееба линч дрд дрн веќе познато
-чита некој од страна и седи згрозен човек да биде линчуван поради искажување на негово мислење
-барање демократијата да биде укината(индиректно барање)
-барање да се укине на правото на јавно искажување на своето мислење
-поради тоа што има некој спротивни гледишта на нешто од другите

Тоа знаеш како изгледа на човек кој логично размислува?денес него,утре мене и почнува да се развива одбивност кон се што ќе кажете вие

Вие излагате банда напалени нацисти(неразумни животни) а некој друг тоа го користи за се што разумно ќе напишете да биде од старт дискредитирано, некој почнува да ја користи методата на вмро со етикетирање само овој пат остава читателот да ја залепи етикетата,а погодете која етикета ќе ви залепи ?

П.С. не инсиунирам знам, ако имавме навистина толку многу патриоти зар ќе бевме до ова дереџе?

Марсовке, признавам дека е играта опасна, но еднаш мора да се стави линија. Методот го има опишано во секој учебник за специјална војна и не е толку софистициран, но мора да признам дека е пресметан, баш ради синтетизираниот текст. Никој нема да бара осуда ради фер текст. Но дали е текстот тој што ќе го опере влијанието.

Дали треба да ќутиме на анти-Македонски елементи, ма колку и да биле не-националисти. Зарем не е тоа удар на слободната воља на граѓанинот и силување на неговата подсвест. По истата линија тогаш можеме да го подржуваме и линчот, пошто ако е така многу сме поблиску до анархизмот отколку до демократијата.

Играта ќе ја продолжевме ако го стаевме насловот на пропагандата (кој BTW не е наслов на текстот), тука на форумов како наслов. А играта нивна ќе ја игравме, доколку продолжевме да ќутиме на таквите пропаганди (ова не е прв пропаганден обид на актерите на неделникот, слични имало и порано). Е сега викаш дека за среќа има интернет. Ама тоа е моја, твоја и на мал дел од населението среќа, не е среќа на многумина кои својата мисла и став ја креираат воглавном преку ТВ медиумите. Кои таа бомбастична најава ќе ја сватат како што е и ќе ја заврзат во крпче, и кога ќе дојде време нема да станат и да одат на други „референдуми“....зошто нивниот идентитет во нивните очи ќе биде под знак на прашање.

Затоа марсовке не си во право...
читахј што зборам убаво иначе ако сакате да ги дискредитирате анти-македонските елементи не зборете за насилни методи

во свеста на обичниот човек а богами и јас е вградено дека демократијата е свето нешто
Ја подржувам осудата ,уствари треба да дискутира за легални начини да се заќути геровски мислам дека е најцивилизирано

КАКО НЕ ТИ Е МУАБЕТОТ ЗА ЉУБЧО ДЕСЕТ ПАТИ ГО СПОМЕНА.

Двоен аршин? Се се мота на тоа вмро-сдсм? Не ли може некој симпатизер на сдсм да го осуди Геро јасно и гласно? Типот е морон, предавник и бескичмењак. Или пошто е против власта, треба веднаш да си на негова страна? Кокино е лага, Александар е Албанец, Македонците се серунтави Хунзоиди, Македоноиди и не-знам-што-иди. Последниот пост на Геро вика ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ПРИЈАТЕЛСКОТО КОСОВО Г-ДИН СЕЈДИУ, А ПОТОА НА НАШИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ МУ СЕ ОБРАЌА СО ЕЈ, ЏОЛЕ.... 100% објективност

Јас моето мислење за Геро го кажав јасно и гласно.. не вреди да се коментира повеќе. ние овде сме хостирани на темава со поднаслов на тема Линч на новинари и предавници.. и моралните начела на предлог законот од група постери на Кајгана..

Љубчо како што кажав го споменувам за да се покаже правиот пулс на истите предлагачи и нивниот двоен аршин..

Не трзаат.. - одоворот е јасен.. патетично..

Ај сеа да си викнеме еден Админ да тури ова у КОШ. и да чекаме предлог законот да биде поднесен до парламентот..

јас го осудувам повикот за линч бидејќи се зголемува раздорот меѓу народов општо
сакаш да ти образложам ?
Океј ова иде вака ....
- почнуваат сите патриотченца да зборат дека имаме премнофгу демократија дека трееба линч дрд дрн веќе познато
-чита некој од страна и седи згрозен човек да биде линчуван поради искажување на негово мислење

Тоа знаеш како изгледа на човек кој логично размислува?денес него,утре мене и почнува да се развива одбивност кон се што ќе кажете вие

Вие излагате банда напалени нацисти(неразумни животни) а некој друг тоа го користи за се што разумно ќе напишете да биде од старт дискредитирано, некој почнува да ја користи методата на вмро со етикетирање само овој пат остава читателот да ја залепи етикетата,а погодете која етикета ќе ви залепи ?

П.С. не инсиунирам знам, ако имавме навистина толку многу патриоти зар ќе бевме до ова дереџе?

Навистина е критично со банда нацисти и животни во МКД. Бројот на линчови по плоштадите во Македонија се зголемува со рапидна брзина. Никој повеќе не е безбеден. Не-македонците живеат по гета и не смеат да излезат надвор.....

ПАК ЌЕ КАЖАМ - АБЕ АЈ, ЛИНЧОВИ НЕ СЕ ОРГАНИЗИРААТ ПО ФОРУМИ И БЛОГОВИ....

На страна од тоа што си тотално не поврзана и пола од постовите ни сама најверојатно не си ги разбираш, ама кога ќе почнете да изигравате некои европски експерти стварно ми се стемнува и ми е преку кур веќе.
Основни човекови права, право на говор и право на самоидентификација. Кретенов герошки го користи едното право за да го негира другото, односно правото на говор го користи за да го негира македонскиот идентитет и следствено на тоа истото не му важи.

сакаш да ти образложам ?
Океј ова иде вака ....

Марсовке, за да спомнеш демократија, мора да сватиш како таа функционира. Има слободно изразување, ама има и одговорност. Јас од државата ја барам таа одговорност и ако државата не е спремна да ја даде, значи сме далеку од демократија. Тогаш прејдуваме на линч.

Инсинуираш сепак.

Или да немавме толку многу предавници....кои се накотија преку криминализирање на македонските интереси.

Не е пресудна бројката всушност, туку кој каде е инсталиран.

Референдумот беше саботиран, оние кои повикаа на бојкот на истиот ги знаеш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom