Се бојкотира наставата поради името на училиштето во Гостивар

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
Македонски е градот не е Албански. Џабе летаат во облаци сите албанци на секоја тема.

objasni mi kako toa da e makedonski grad .. ?

точно,неможе во Македонски град Албански имиња да ни даваат на школи.

a kako ne moze koga tamu okolu 80 % se albanci ...
zarem ne mislite deka veke predolgo drzevme BJRM iminja na albanski grad ..

Твоите сонови бе кварки и на останатите 17% ........малцинство знаеш што значи така?

gledam ima problem so brojkite ili ne znaes dobo da gi transformiras vo proventi .. vo ovie 17% treba da dodades uste okolu tolku ...

Кој закон бе кварки????
Најди ми го делот од законот кај што пишува дека во држава МАКЕДОНИЈА може да се смени име на училиште само на вашиот јазик,а да не биде напишано и на МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК.
Duso, opstinata odlucuva za imeto na ucilisteto na nejzina teritorija.:toe:

И камо сите вака да се кревавме ко требаше Гостивар да си го зачуваме.

А кога сме го изгубиле Гостивар?

Duso, opstinata odlucuva za imeto na ucilisteto na nejzina teritorija.:toe:

Епа нели во закон стои бе кварки?
Најди го делот во законот и објави го тука.

Епа нели во закон стои бе кварки?
Најди го делот во законот и објави го тука.
Src, pomaci se be malku majku mu stara. Ne cini pasivna da bides, celulit ke ti stvori, i vo mozkot plus.
Baraj zakon za lokalna samouprava ili za obrazovanie.

Src, pomaci se be malku majku mu stara. Ne cini pasivna da bides, celulit ke ti stvori, i vo mozkot plus.
Baraj zakon za lokalna samouprava ili za obrazovanie.

Па не ти се мешам кварки,ти се фати за законот.
Не биди пасивен.Најди го законот и докажи со аргументи,а не со навреди.

objasni mi kako toa da e makedonski grad .. ?

a kako ne moze koga tamu okolu 80 % se albanci ...
zarem ne mislite deka veke predolgo drzevme BJRM iminja na albanski grad ..

gledam ima problem so brojkite ili ne znaes dobo da gi transformiras vo proventi .. vo ovie 17% treba da dodades uste okolu tolku ...

Секој град или село што се наога на територијата на Репубика Македонија автоматски е и Македонски град ...

Ако ти е тешко да ја разбереш , научи ја реченицата на памет...

Кога? Ко се исели пола и појќе од пола македонско население.

Значи сепак во Гостивар има МАКЕДОНСКО НАСЕЛЕНИЕ.
Е сеа дај објасни како сме го изгубиле Гостивар,кога таму живеат и МАКЕДОНЦИ.Гостивар е МАКЕДОНСКИ град и се наоѓа во МАКЕДОНИЈА.

Па не ти се мешам кварки,ти се фати за законот.
Не биди пасивен.Најди го законот и докажи со аргументи,а не со навреди.
Pa jas ti go navedov zakonot. Ako mi veruvas ubavo, ako ne mi veruvas najdi go i proveri. Tvoj izbor. :smir:

p.s. koga toa te navrediv jas tebe? Ako mislis na toa "majku mu stara", se izvinuvam, iako ne bese navreda kon tebe, tuku stil na izrazuvanje.

Секој град или село што се наога на територијата на Репубика Македонија автоматски е и Македонски град ...

mene ne mi e tesko nista da rabziram bidjeki znam kakov grad e .. no vas vi e tesko toa da prifakate deka Gostivar e ALBANSKI grad ..

mene ne mi e tesko nista da rabziram bidjeki znam kakov grad e .. no vas vi e tesko toa da prifakate deka Gostivar e ALBANSKI grad ..

Ако беше албански град, немаше да плаќате данок на Македонија :baeh:

А во град Гостивар само 42% се албанци по пописот од 2002 г. Остатокот се Македонци, торбеши, турци и цигани.

Многу летате со паметот. Ем дошљаци, ем ни солат памет.

Ај уште еднаш...

Значи сепак во Гостивар има МАКЕДОНСКО НАСЕЛЕНИЕ.
Е сеа дај објасни како сме го изгубиле Гостивар,кога таму живеат и МАКЕДОНЦИ.Гостивар е МАКЕДОНСКИ град и се наоѓа во МАКЕДОНИЈА.

Јаоо,напорни сте ебаго. Имат македонци,колку се? Помалце од албанци. Многу помалце. Мислиш 40:40 се? Епа не се. Оди Гостивар и види.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom