Институтот “Маргарет Тачер“ порачува Македонија во 2010г влезе во НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Golem stap sto kazal institutot Margaret Tacer i koj faktor vo svetskata politika e toj institut???

Da go kazele toa ovie od Kralskiot Institut Za Nadvoresna Politika pa i da se nadeva covek na nesto , a da prostite ova mi lici na novinarska izmislica samo za da se pokaze kako nesto nasive politicari srabotile kolku da zemat plata a povekje e od jasno deka za svirka ne gi biduva i deka e dosol momentot koga se fakjame za poslednata slamka na spasot.

Како бе,па синот на Маргарет Тачер,Марк,е познат махинатор и криминалец со оружје,инаку главна дејност му е организирање на воени удари,па сходно на тоа и институтот на неговата мајка е ептен “релевантен“ за случајот со Македонија.:

http://star.dnevnik.com.mk/default.aspx?pbroj=2543&stID=38821
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=36360

значи до стигање на власт сегашнава влада не беше ништо проблем од кога се потпиша резолуцијата за името како бре досегашниве влади немаа проблем наеднаш сегашнава има?
вмро на кого љупчо?или груевски

Грците имаат специјална обучена државна администрација каде појавата на било каков македонски идентитет треба одма да се спречи преку притисок почнувајќи од детето во градинка, школото, факултет, работно место, државни исправи, имот итн....
Тие имаат црни списоци на граница та секој Македонец кој е горд на своето потекло е враќан назад.
Проблем е идентитетот а тој влече од името на државата.
Една таква стратегија некој овде сака да не убеди дека зависела од тоа дали одредена македонска влада била фер или не фер.
Не е тоа мижи баба или некоја детска игра.
Се работи за опсатнок на една држава која 1913 направила зло и сака сега преку нашата слабост преку нас да си ги испере рацете.

Јас тоа неможам да го направам од почит кон мојата фамилија и мојот народ а ако вие тоа можете повелете соберете се 51% и направете го.

Golem stap sto kazal institutot Margaret Tacer i koj faktor vo svetskata politika e toj institut???

Da go kazele toa ovie od Kralskiot Institut Za Nadvoresna Politika pa i da se nadeva covek na nesto , a da prostite ova mi lici na novinarska izmislica samo za da se pokaze kako nesto nasive politicari srabotile kolku da zemat plata a povekje e od jasno deka za svirka ne gi biduva i deka e dosol momentot koga se fakjame za poslednata slamka na spasot.

неможам веќе да ве смислам ...
секоја подршка и пофалба кон Македонија за вас е кур се тресе ...
секоја плуканица по Македонија за вас е важна и и давате на значење ...

пу да ви ибам луѓето ...

пу да ви ибам луѓето ...

По ова Марк Тачер целосно се посвети на бизнис. Со своите зделки постојано предизвикуваше лавина од обвиненија од кои најчестото е дека го злоупотребува името и влијанието на неговата мајка. Најпрво беше обвинет дека соработувал со саудискиот дисидент Мухамед Кхилевиј и со британскиот парламентарец Тем Далиел, дека примил провизија од 20 милиони фунти за договорот за испорака на оружје во Саудиска Арабија. Овој договор во 1985 година го потпиша неговата мајка – британската премиерка. Сепак, за ваквите случувања Маргарет Тачер коментираше: “Јас се борам за Британија”.
Една анегдота вели дека во 1987 година Марк Тачер го прашал Бернард Ингхам, советникот на неговата мајка, што може да направи за да & помогне на својата мајка да го добие и третиот мандат. Советникот му одговорил: “Напушти ја оваа земја”.
Тачер токму тоа и го направи, се пресели во САД, односно во Далас, и се ожени со ќерката на богат тексашки трговец со автомобили. Потоа од овде тој се пресели во Јужна Африка, а во тој период во Британија повторно беше отворена истрагата за сомневањето за продавање оружје во Саудиска Арабија. Но, новиот премиер Џон Мејџор го запре понатамошното развивање на истрагата. Во Јужна Америка Тачер се занимаваше со уште поинтересни професии – лихварство. Главни клиенти му беа јужноафрикански полицајци, војници и државни службеници.
Во јуни 2003 година почина таткото на Марк Тачер, лордот Денис Тачер, од кого Марк ја наследи титулата. Во една прилика Марк ќе изјави: “Среќа што мојот татко е мртов и не може да го види овој срам”. Медиумите велат дека неговото богатство, кое се проценува на најмалку милион евра, не е загрозено со неговиот притвор во Јужна Африка. Му останаа хидроецентралите во Малезија, консултантската фирма во Хонг Конг, но и продажбата на оружје во Африка и на Средниот Исток.

http://www.kapital.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=11&tabid=65&EditionID=448&ArticleID=9002

пу да ви ибам луѓето ...

Aj sea koj pa rekol nesto loso za Makedonija jas samo rekov golem stap sto tamu nekoj nepoznat politicki institut rekol nesto za koe site nie znaeme deka nema nisto od toa se vozdignuva do neboto od strana na nasite politicari koi povekje pati dosega se pokaza i dokazaa kako krajno nesposobni vo resavanjeto na problemite okolu NATO i EU integraciite.
Pa vo Bukurst nie prakticno bevme clenka na NATO a nasive i toa go isposraa , a sega se fakjaat za sekoja ebena izjava na nekoi anonimusi od koi ne zavisi ama apsolutno nisto niti pak nekoj gi sfakja za ozbilno osven nasite politicari koi maka macat kako da mu dokazat na narodot deka ete tie bitki vodat za naseto dobro, a povekje e od jasno deka se iposraa do kraj i deka ako taka prodolzat ni nema spas pa koj sto saka neka kaze od ovie strancite koi samo ni se smejat i ne zaebavaat kade i da se pojavat nasite spasiteli politicarite.

Aj sea koj pa rekol nesto loso za Makedonija jas samo rekov golem stap sto tamu nekoj nepoznat politicki institut rekol nesto za koe site nie znaeme deka nema nisto od toa se vozdignuva do neboto od strana na nasite politicari koi povekje pati dosega se pokaza i dokazaa kako krajno nesposobni vo resavanjeto na problemite okolu NATO i EU integraciite.
Pa vo Bukurst nie prakticno bevme clenka na NATO a nasive i toa go isposraa , a sega se fakjaat za sekoja ebena izjava na nekoi anonimusi od koi ne zavisi ama apsolutno nisto niti pak nekoj gi sfakja za ozbilno osven nasite politicari koi maka macat kako da mu dokazat na narodot deka ete tie bitki vodat za naseto dobro, a povekje e od jasno deka se iposraa do kraj i deka ako taka prodolzat ni nema spas pa koj sto saka neka kaze od ovie strancite koi samo ni se smejat i ne zaebavaat kade i da se pojavat nasite spasiteli politicarite.

Поентата е што некој си небитен институт ја кажува вистината...
И тоа за мене е добра вест , не етам во небо туку мислам дека е позитивно да има повеќе вакви небтни институти што ќе не подржат...
А бидејки на вас ви е наложено да ширите негативна енергија сосема е оправдано тоа што ништо неможе да ве расположи...

пу да ви ибам луѓето ...

Прочитај ме уште еднаш и свати ме ..

СЕКОЈА ПОФАЛБА КОН МАКЕДОНИЈА БИЛО КАКВА ДА Е И ОД КАДЕ Е .... ЗА ВАС Е НЕЗНАЧИТЕЛНА И КУР СЕ ТРЕСЕ ,,,,,

СЕКОЈА КРИТИКА КОН МАКЕДОНИЈА ОД НАДВОР ЈА УВЕЛИЧУВАТЕ И И ДАВАТЕ НА ЗНАЧЕЊЕ ,...
.

ПА ГЕРОПОЛУС ЛИ Е ЗА ТЕБЕ РЕЛЕВАНТЕН БЕ ....

и пак

ПУ ДА ВИ ИБАМ ЛУЃЕТО ...

missing the point
Еве едно прашање за милион долари

Како е можно за време на сдсм да добијат кандидатски статус и тоа во време на истата грчка влада која стави вето?
Како не ставија вето?
Чисто ме интересира како може една влада да нема проблеми со грција да нема вето а друга наеднаш да има триста проблеми?и тоа со една иста влада?
нели гледаш дека е политички маркетинг и на крај што е најиронично ќе го сменат името .......

серипко чисто се сомневам ако бевме џамбази дека ќе не примеа....више би рекла ќе не бомбардираа

Zoshto bi imale problemi koga sds-to ne firomizira, smenija ustav,smenija zname,...
E sega ti shto se obiduvash toa da go prodadesh kako "uspeh" e tvoj licen (mentalen) problem koj ne vredi mrsul nadvor od bihacka.
Mnogu narod vo Makedonija nitu zivee, nitu e padnat od mars.
Kopiljacite od sds kolku pobrzo ke go svatat toa,tolku podobro za niv. Istoto vazi i za dpmne so ushte pogolema tezina zatoa shto se vo pozicija.

И тоа за мене е добра вест , не етам во небо туку мислам дека е позитивно да има повеќе вакви небтни институти што ќе не подржат...
А бидејки на вас ви е наложено да ширите негативна енергија сосема е оправдано тоа што ништо неможе да ве расположи...

A be covek koj nesto mi nalozil so drobite gluposti??
Pa treba li da vi crta covek deka seto toa e samo edna golema laga koja se koristi za prikrivanje na vistinskite problemi koi go macot ovoj Makedonski narod i ovaa drzava Makedonija i deka seto toa e samo za dnevno politicki celi.
Eve covekot jasno i citko vi napisal koj e vsusnost zad toj institut i so kakvi lugje si imame rabota pa zarem treba uste nesto da se dodade koga e se kristalno jasno sto i kako e rabotata.
Aj vi se molam prestanete vekje so tie vasi halucinacii deka sme site nie nekoi si komunjari koi ete pisuvaat za inat na ovaa si vlada na VMRO-DPMNE ednostavno realno gi sogleduvame rabotite za razlika od ispranite mozoci na vojnicite na VMRO i na SDSM.
I aj ne prefrlajte samo bez vrska tuku malce cuknete se vo glavite i krajno vreme e da uvidite deka gjavolot ja odnel segata odamna i deka mnogu teski iskusenija se pred ns vo Makedonija.

Секако дека има голем број на луѓе во светот кои ја распознаваат нашата положба, тоа се политичари и историчари и аналитичари кои знаат дека Македонија нема никаква територијална претензија кон јужниот сосед и се запознаени со геноцидот на Македонскиот народ.Но само дел од нив се трудат да поправат нешто.

За жал грчката лоби група низ светот и нивната моќ е преголема за некоја промена и притисок врз нив...

а бе со толку препораки до сега ќе влезевме во интергалктичката конфедерација на ванземаљците

А камоли во нато
Препораки се само тоа а чекори?

Се согласувам,на пр.условите за визната либерализација знаете ли од кога ги надминавме условите од Романија и Бугарија.Каде се тие денес,а каде сме ние.(некој очигледно си игра барбут со македонскиот народ и државата Македонија)

missing the point
Еве едно прашање за милион долари

Како е можно за време на сдсм да добијат кандидатски статус и тоа во време на истата грчка влада која стави вето?
Како не ставија вето?
Чисто ме интересира како може една влада да нема проблеми со грција да нема вето а друга наеднаш да има триста проблеми?и тоа со една иста влада?
нели гледаш дека е политички маркетинг и на крај што е најиронично ќе го сменат името .......

Марсовке, незнам дали некогаш во животот си фаќала риби.
Ако сакаш да ја фатиш рибата мора да фрлиш мамка, ама мамката треба да биде загризана - а не само да се мафта пред очи на жртвата.
Ете затоа Гејлада не стави вето за добивање на кандидатски статус, АМА стави вето кога да биде дефиниран датумот за отпочнување на преговорите. СВАЌАШ?

Да останеше владата на твоите СДСх, досега сигурно ќе бевме Централно Балканска Република (Македонија), или кој знае што, и ќе си бевме во НАТО.

За мене - фала богу што твоите од СДСх не се и како што стојат работите уште доооолги години нема да се на власт.

Не се согласувам дека Институтот Маргарет Тачер е небитен институт. Мислам дека ова е еден обид да и се помогне на центар-десно партијата на власт во Македонија ВМРО-ДПМНЕ, од страна на еден институт со блиска десничарска, конзервативна и народна политика.

Ова е всушност директен демант на соросоидите и мрзливците во Македонија кои ронат крокодилски солзи дека под раководство на Груевски Македонија одела во изолација. :uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom