Црквата на плоштадот ќе ја гради МПЦ наместо Министерството за култура

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
А зошто да не се изгради бордел на плоштад?
не дискримнира по пол,вера сексуална ориентација

сите ќе можат да го посетуваат што се 18+
Ем ќе излагаат од таму душевно мирни ,среќни и задоволни :pipi:
Жити се не пишувај колку да напишеш нешто...

Ми ги земаш зборовите од уста.Да размислуваа сите во ваков правец ќе цутевме,ама на повеќето во гз им се главите.
Мислам дека е втората варијанта,некој игра игри.Во спротивно испаѓа дека првооделенци не водат.

А поговорката е каква власт, таков народ..

Жити се не пишувај колку да напишеш нешто...
душиче не знаеш колку те сакам
уф .....бацки :pipi:

знаев дека ќе ме цитираш ти реков знам дека ме сакаш ама немој така да ми се пушташ :back:
поздрав4е од марс

Затоа што конзервативната ни влада не може да ги согледа позитивните страни на легализирањето на простируцијата.

А инаку, уште Климент бележи дека граѓаните на Охрид и околината, толку многу мака имале во негово време, што целиот свој имот го подариле на црквата, па останале без ништо. Уште тогаш Климент посочува од опасноста народот да остане без својата егзистенција и се’ што има да го подари во надеж дека “бог“ ќе им помогне.

Не е ли време легалната македонска мафија да врати се’ што зела од народот? Или црковните имоти се под хипотеки?

душиче не знаеш колку те сакам
уф .....бацки :pipi:

знаев дека ќе ме цитираш ти реков знам дека ме сакаш ама немој така да ми се пушташ :back:
поздрав4е од марс
Ти не си токму... :)

не дискримнира по пол,вера сексуална ориентација

сите ќе можат да го посетуваат што се 18+
Ем ќе излагаат од таму душевно мирни ,среќни и задоволни :pipi:

Sporeduvas Crkva so bordel???

Gospod neka ti e na pomos...

Sporeduvas Crkva so bordel???

Gospod neka ti e na pomos...
па се дига врева дискримација ово-оно будистички,џедаи храмови итн ....се бунат скаат се да стават кај ќе ги ставиме ?сите храмови

Вака сите ќе бидат среќни и задоволни не дискриминира никој и е профитабилно одозгора ,да не споменувам дека некаде е дел од психотерапија а богами на народов му треба масовна психотерапија

И што имаш против бордел?Кога сите излагаат среќни и весели од таму

Имаш нешто против некој да биде среќен?:pipi:
едит зарем бог не сака да бидеме среќни?
поздрав4иња и бацки од марс

После сите овие дивоградби на стариот плоштад..
скопјани остануваат без друго чајре освен да го дислоцираат плоштадот на некоја друга локација.
Се бара место каде што би можел да биде новиот плоштад!

Затоа што стариот стана...
религиозен центар.
:toe:
Црква,со сигурност и џамија,синагога од преку Вардар...
а бе ужас. :kesa:
п.с. А од околу деловни објекти и трговски центри. (хахаха,село мое весело).
Cool...
`Поданиците` искачаат на пауза од работа и идат на молитва.
А најгоре на кровот од црквата нема више да биде насликан Исус!
Не,не... сак`н!
Гујо тупавиот ќе си го насликаме,
и ќе се дивиме сите на неговата `генијалност`.
Бреј... (хахаха). :))))))))

Това е правилното.Црквите треба да се градат от МПЦ,а не от државата.

Значи параспур.
Промена на "инвеститор" ама останува ист проект.
Земјиштето не е на МПЦ, ама ќе се гради, не е важно како ќе се добие сопственост на тоа земјиште.

Ај нека ни е на здравје и џамија на плоштад на земјиштето на ИВЗ.

Нема никогаш да помине џамија во општина Центар.
За дозвола за изградба на било што на плоштат или било каде во Центар, потребна е промена на урбанистичкиот план и изгласување на истиот од советниците на општина Центар. Во општина центар нема ниту еден советник муслиман, ниту албанец, за што се виновни албанците, кои самите настојуваа Јаја Паша, Стар Чаир и Гази Баба да се изземат од општина Центар и сега да немаат ниту еден глас. И јас да го купам утре плоштадот, не ќе може ништо да направам без гласот на советниците од општина Центар.

Од друга страна, во општина Центар има само 4% муслимани и ќе биде дискриминирачко за христијанското население од Центар во нивниот “центар’ да има џамија. Згора на се`, во општина Центар има 5 православни цркви и 1 џамија, а бидејќи се залагаме за правична застапеност на се`, мора да се изградат уште 5 цркви и ниту една џамија во Центар, за да може прав. христијани да бидат правично процентуално застапени во Центар. Вака, без нови цркви, христијаните се “мајоризирани“ од минималното малцинство на муслимани во центар, кои имаат 15% од верските објекти, а христијаните православни само 70%, а се над 90% во општината :toe:

Да се спречи дискриминацијата на православните жители од Центар :toe:

После сите овие дивоградби на стариот плоштад..
скопјани остануваат без друго чајре освен да го дислоцираат плоштадот на некоја друга локација.
Се бара место каде што би можел да биде новиот плоштад!

Затоа што стариот стана...
религиозен центар.
:toe:
Црква,со сигурност и џамија,синагога од преку Вардар...
а бе ужас. :kesa:
п.с. А од околу деловни објекти и трговски центри. (хахаха,село мое весело).
Cool...
`. :))))))))

Ти да не си Ром Моравец штом влечеш и накај албанците и накај србите? :toe:

Ти да не си Ром Моравец штом влечеш и накај албанците и накај србите? :toe:
Ај ти,остај ги раат и ромите и србите и албанците.
И иди на поклонение у Свети Никола кај што главен `светец` е Гујо тупото и пробај овој пут малку поквалитетно да се молиш.
поука.
МПЦ делумно и заради вакви `дејанија` е еретистичка црква непризнаена од останатите православни цркви.
Молитвите искажани во непризнаени и еретистички цркви...
не стигаат до Господ. :)

Ај ти,остај ги раат и ромите и србите и албанците.
И иди на поклонение у Свети Никола кај што главен `светец` е Гујо тупото и пробај овој пут малку поквалитетно да се молиш.
поука.
МПЦ делумно и заради вакви `дејанија` е еретистичка црква непризнаена од останатите православни цркви.
Молитвите искажани во непризнаени и еретистички цркви...
не стигаат до Господ. :)

Da imase pedofili kako vo SPC sigurno ke bese priznaena.

За ова едноставно може да се каже: „НИЗОК УДАР“!!!!!

Јас бев на плоштад со студентите против изградба на црквата од естетско-визуелно-архитектонски причини.

Сега дечки нема више спротивставено мислење... одма искочивте атеисти, безбожници, еретици и банда невоспитана.

Мизерна е онаа „држава“ каде што светата црква е ќерка-фирма на владеачката партија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom