Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не можеш да си го смениш името на учителка од основно или средно. (добра или лоша да била)
Деловите од историјата не се бришат. Се прават нови улици и се даваат нови имиња!
Според мене менување на имиња на улици е чиста глупост. Разбирам Титов Велес да се трансформира во „Само Велес“, пошто имаше премногу Титови градчиња ама улиците се нешто друго.
Za koj delovi od istorija zborvime, treba da se gleda realno deka mnogu luge ne zasluzuvaat da bidat del od makedonskata istorija a mnogu luge se isfrleni nastrana ili dobile kvalifikacija na anti drzavni neprijateli samo zasto bile za Makedonija a ne za nekoja druga drzava.Не можеш да си го смениш името на учителка од основно или средно. (добра или лоша да била)
Деловите од историјата не се бришат. Се прават нови улици и се даваат нови имиња!
Според мене менување на имиња на улици е чиста глупост. Разбирам Титов Велес да се трансформира во „Само Велес“, пошто имаше премногу Титови градчиња ама улиците се нешто друго.
Има и премногу улици што го носат името на Тито...
За време на неговата диктатура така било , а кога пага диктатурата и стариот систем се менуват и имињата...
Дали мислиш дека Тито заслужил во секој град да има улица посветена на него..
Голем дел од тие улици биле улици и пред него...
Премногу херои имаме за да си дозволиме толку улици со негово име...
Замисли си само како реагират странците на тоа...
Во една германска туристичка книга за Македонија , авторката дури и се подсмева со тоа...
Не, се сложувам со тебе... На времето луѓето од улизувачки причини се живо нарекувале Тито-во.
Мислам дека улиците веќе се сменети затоа не ги ни спомнав.
Ама, не сметам дека треба да се брише и печат на некое друго време, па било комунистичко или не...
Култузин, не зборам за Тито. Зборувам за сите други. И мене лично многу поубаво ми звучи Јоаким Осоговски одколку Темпо или некој друг ...
Зборувам за печати на времето за некои идни генерации. Нашите родители живееле во тоа време (и немаат лоши спомени), не биле геноцидни, тоталитаристи или нешто од што било кој би требало да се срами.
Комунизам, социјализам, капиталилам што и да е се фази на развој на едно современо општество.
Знам колку грдо изгледало кога ќе дојде некој од страна и се се вика Тито-во; исто како сега во Кореа.
Тргни го на страна Тито, зборуваме за делови и етапи од историјата. Историјата не се менува. Направи ново, дај име ќе остане и по тебе печат.
![]()
Култузин, не зборам за Тито. Зборувам за сите други. И мене лично многу поубаво ми звучи Јоаким Осоговски одколку Темпо или некој друг ...
Зборувам за печати на времето за некои идни генерации. Нашите родители живееле во тоа време (и немаат лоши спомени), не биле геноцидни, тоталитаристи или нешто од што било кој би требало да се срами.
Комунизам, социјализам, капиталилам што и да е се фази на развој на едно современо општество.
Знам колку грдо изгледало кога ќе дојде некој од страна и се се вика Тито-во; исто како сега во Кореа.
Тргни го на страна Тито, зборуваме за делови и етапи од историјата. Историјата не се менува. Направи ново, дај име ќе остане и по тебе печат.
![]()
брашнаров, ченто, рацин, шарло, апостолски,карангелевски, асном
еве ти иминја за да се одбележи тој дел од историјата