Вадење на пари преку moneybookers

• Креатор на темата Креатор на темата nako
  • Време на започнување Време на започнување

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Веб-сајт
www.facebook.com
Имам некои пари префрлено на moneybookers, си отворив девизна сметка преку стопанска банка и кога сакам да си ги префрлам парите на сметка ми бара Identity verification through a bank account, од банкатакако по обичај појма немаат што е тоа monybookers а камо ли ова што им зборам. Знае ли некој како е најбрзиот и најбезбедниот начин да си ги извадам парите бидејки прилив на monybookers имам скоро секој месец.

треба да направиш потврда на идентитет, ама не по банкарска сметка туку по пошта.

Ке ти стигне едно писмо по 2 недели од ко ќе го порачаш, и го внесуваш кодот и тераш.

За преку банка нема да можеш, оти ќе ти пратат некоја си рандом сума до 2 долари, и треба да ја потврдиш, да внесеш точно, ама не сум сигурен мислам дека не може. Најдобро ти е втората варијанта.

Како што ти објасни колегата погоре... Значи писмото ти доаѓа од moneybookers на домашна адреса во кој имаш код кој треба да го внесиш на он-лајн сметката. Потоа, слободно можеш да влечиш пари на девизната, се наплаќа рандом, но ми се чини дека треба да повлечиш над 50 евра за да може да ти се оствари трансфер. Нормално на тоа имаш провизија од евро-евро и пол.

мозно е да те зафркнат мани букерс ќе бараат некои си кодови па лични карти и за да се увериш дека мн пари имаат украдено разбарај на интернет
ќе се увериш колку луѓе се залаат од мани букерс.поубаво е да префлрлааш пари преку друго а не преку мани букерс

мозно е да те зафркнат мани букерс ќе бараат некои си кодови па лични карти и за да се увериш дека мн пари имаат украдено разбарај на интернет
ќе се увериш колку луѓе се залаат од мани букерс.поубаво е да префлрлааш пари преку друго а не преку мани букерс
На пример?

kolku pari se? daj prefrli gi na mene jas ke ti dadam kes

kolku pari se? daj prefrli gi na mene jas ke ti dadam kes
не се големи сега за сега ги зимам од агенциите за продаванје на видео ( месечно околу 100-тина еу ), но со тек на време ке бидат повеќе.
Впатем доагааат секој месец.

Имам некои пари префрлено на moneybookers, си отворив девизна сметка преку стопанска банка и кога сакам да си ги префрлам парите на сметка ми бара Identity verification through a bank account, од банкатакако по обичај појма немаат што е тоа monybookers а камо ли ова што им зборам. Знае ли некој како е најбрзиот и најбезбедниот начин да си ги извадам парите бидејки прилив на monybookers имам скоро секој месец.

Ако имаш виза дебитна картичка, пример виза електрон најпаметно ти е да ја верифицираш неа. Потоа ќе си ги вадиш парите од банкомат. Ако немаш најпаметно ти е да извадиш виза електррн картичка од уни банка(со нив имам добро искуство).

Картичката се верифицира на начин што они ти повлекуваат одредена сума пари од 1,00 до 2,00 евра и ти треба да погодиш колку ти земале. За да не се мачиш да рачунаш по некој си нивен курс ќе пратиш мејл со твое име и презиме и со број на сметка и ќе ги прашаш колку пари ти земале. Мене вака ми успеа со Уни банка и си повлеков пари од банкомат.

не се големи сега за сега ги зимам од агенциите за продаванје на видео ( месечно околу 100-тина еу ), но со тек на време ке бидат повеќе.
Впатем доагааат секој месец.
imas pp

Картичката се верифицира на начин што они ти повлекуваат одредена сума пари од 1,00 до 2,00 евра и ти треба да погодиш колку ти земале. За да не се мачиш да рачунаш по некој си нивен курс ќе пратиш мејл со твое име и презиме и со број на сметка и ќе ги прашаш колку пари ти земале. Мене вака ми успеа со Уни банка и си повлеков пари од банкомат.
Ова при секое подиганје на пари??? Да знаев поедноставно е да земам бугарски пасош и од таму ке си ги вадам ( они таму во еу се - демек )
Како ли да е чекам од нивна страна писмо сега па ке видиме на сметка дали може, ако и од сметка не може... тогаш да го е***м печалбата на нет, се селам во ЕУ и УСА.

Ова при секое подиганје на пари??? Да знаев поедноставно е да земам бугарски пасош и од таму ке си ги вадам ( они таму во еу се - демек )
Како ли да е чекам од нивна страна писмо сега па ке видиме на сметка дали може, ако и од сметка не може... тогаш да го е***м печалбата на нет, се селам во ЕУ и УСА.

Картичката само се верифицира еднаш, а потоа парите си ги префрлаш многу ленсо и едноставно. Читај ги таму упатствата и ќе ти стане јасно иста е процедурата и да си од ЕУ,УСА или Македонија.

Само еднаш ќе си верифицираш картичката и после ќе си повлекуваш пари коа сакаш, малце доцнат 2-3 работни дена ама доаѓаат без потреба да потпишуваш нешто. Проверено и функционира со денарска сметка и виза електрон на Уни Банка.

Не тресете зелени, мани букерс биле нестабилни.. ова ми звучи ко некој полуписмен американски unsatisfied customer...

Мани букерс е сериозна фирма, тие проблеми што ги имаш со повлекување се и најдоброто нешто што го има таа фирма - висока безбедност.

За да потврдиш идентитет и зголемиш лимити има неколку начини:
-Прв и најбрз е да ставиш 250 денари на твоја дебитна картичка со истата да пробаш да уплатиш пари на мани букерс. Тие ќе ти одземат рандом сума од 1.99-2.99 евра. По 2-3 дена оди во банка и побарај извод види ја точната сума внеси ја во МБ и готово. Имаш потврдена сметка
-Да порачаш верификација на адреса. Ти стигнува дома по недела-две код кој одкако ќе го внесиш ти се зголемува лимитиот итн.
-За повлекување најефтино е на девизна сметка во наша банка. Внимавај парите нема дирек да ти стигнат туку, поради тоа што се од правно на физичко лице без цел на дознака ќе легнат на сметка како "неослободени". После тоа ти одиш во банка 2-3 дена одкако ќе го порачаш трансферот и потипишуваш изјава за потекло на пари, начин на стеквнување со дејност/без дејност итн. (Најлесно е поклон). Одкако ќе ти ги ослободат (неколку сати до ден макс) највероватно ќе ти ги исплатат во денари.
- Уште еден начин на зголемување лимит и потврдување идентитиет е уплата од твоја девизна сметка (внесена на мб формуларот) на мани букерс сметката во странство. Ова е прилично скапа работа од кај нас да го прајш. Околу 1000+ денари ќе дајш за да ти стигнат 5 евра на мани букерс сметката. Ова е впрочем и најголемо зголемување на лимит и една од најсигурните потрвди.
-Некогаш може да ти побарат скениран пасош (мене ми побараа го грешив роденденот во формуларот кога се зачленував.. па после напрајв 3 погрешни обиди при исплата и морав да му пратам пасош)

Туку ако ги има читано некој клаузулите на дебитните ме интересира што правила важат. Хипотетичка ситуација: Денес уплаќам 1000 евра на дебитна, ноќеска ги трошам, сабајле одам на шалтер и барам исплата од сметката на дебитната(не ја носам дебитанта еве лична карата исплатете ми од сметката - така нема да знаат висинско салдо), евиденцијава во банкава не е 100% сложена со таа на картиците и така сумата од 1000 евра потрошена ноќта не ја јавува во сметките. Вадам 1000 евра. Сум потрошил 2к а сум имал 1к еура. Практично кога ќе ги сложат книгите ќе имам салдо -1000 евра.

Кој се правни последици? До кај гонат банките ? Дали само си со црн печат од таа банка и кој ќе отвориш таму сметка или кој ќе примиш пари ќе ти запрат, или пак има кривично гонење и слично ?

Кешарицата ја извадив, благодариме за помошта која сигурно од банката појма ке немаа.

Леле еј јас за тоа глупоста чекав еден месец да ми стигни писмо дома , за да ја валидизирам сметката , и на крај за да ми земат 600 денари провизија, никогаш нема да ми текни побвеќе да работам со moneybookers . Најдобро е ако можеш некако дирекно на сметка да си ги земеш без тоа moneybookers и слично . :smir:

Леле еј јас за тоа глупоста чекав еден месец да ми стигни писмо дома, за да ја валидизирам сметката,
Мене ми стигна не повеке од 10 дена.
и на крај за да ми земат 600 денари провизија,
250 денари или 1% над 500 еу
никогаш нема да ми текни побвеќе да работам со moneybookers . Најдобро е ако можеш некако дирекно на сметка да си ги земеш без тоа moneybookers и слично . :smir:
За жал пејпал не може во мкд а дирекно на сметка исто така не може

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom