Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не можеш да одредиш една апсолутна дефиниција за "хакер". По завршување на курсов "официјално" се добива диплома со што ти добиваш титула "сертификуван етички хакер" што не е ист поим со "хакер" како што дефинира мнозинството.Хакер се станувало со завршување на курс?
Што ќе ти е курс.. доволно е да ја прочиташ книгата...
( насловот од темава ми асоцира на наслов од книга со која што се имам сретнато.. )
Ало Етикал не да станеш хакер те учат да ги тестираш системите на напади кој се најчестите напади.
Искрено курсот не е наменет за деца туку за луѓе кој се дел од таа проблематика со работно искуство.
Цената е сосем нормална за ИТ курс, но жалното е што нема напишано кој се предавачи и колку искуство имат.
На крајот имаш треба да имаш тест и добиваш оценкат сигурно дават сертфикат меѓународно признат
На крајот имаш треба да имаш тест и добиваш оценкат сигурно дават сертфикат меѓународно признат
Од овие OSCP дефинитивно најмногу вреди. Планирам во скоро време да го полагам.Да споделам одлична споредба на следниве сертификати:
CEH ,OSCP и GPEN
http://pwndizzle.blogspot.ro/2012/09/ceh-vs-oscp-vs-gpen.html
Дали некој од кај нас ги полагал некои од горе наведените сертификати?
Јас моментално се спремам за CEH па штом имам 5 години искуство би одел на CISSP.
Од овие OSCP дефинитивно најмногу вреди. Планирам во скоро време да го полагам.
Од другиве CEH го имам положено, сертификатот според мене е смешки ама ај... го вреднуваат и даваат бонус платиче.![]()
Моментално не работам зошто сум заглавена со испити и не би знаела да ти одговорам од искуство.Според тоа што гледав во материјалите за v8 нешто многу лесен ми изгледа, од прва тестот го поминав со 68 % без да читам, сега се спремам , се надевам 90 % ќе извадам. Инаку да ептен се бара, ти Македонија работиш нешто во врска со IT Security, затоа што незнам никој што работи во оваа област кај нас, па ме интересираше што можности има? Колку е средна плата за еден IT Security/ инжинер, аналист, офисер?
Моментално не работам зошто сум заглавена со испити и не би знаела да ти одговорам од искуство.
Проблемот е што тука нема многу фирми што се бават со тоа (со оглед на тоа колку се обрнува внимание на безбедност во МК...), ама се наоѓа по нешто. Се надевам дека наскоро ќе се развие професијава како што треба.![]()
Не, прв пат слушам дека бараат 2 години искуство. Јас го земав со стипендија за студенти, така да може поради тоа не ми побарале...Фала за инфото, а за CEH не ти побараја доказ дека имаш работено 2 години на позиција како IT Security? јас и затоа не го полагав досега затоа што пред две години кога сакав да го полагам ми рекоја дека без релевантно искуство не сум квалификуван за тестот.
Не, прв пат слушам дека бараат 2 години искуство. Јас го земав со стипендија за студенти, така да може поради тоа не ми побарале...
Каде го полагаш?