"Ethical Hacking and Countermeasures"

• Креатор на темата Креатор на темата SkyDriver
  • Време на започнување Време на започнување
А што е толку чудна сумата не сте ми јасни?
Толку е.

Запишете пост-дипломски, 2 семестри, редовни работи, 1800 евра, државен универзитет.
Фала, молим, пријатно.

Хакер се станувало со завршување на курс?

Што ќе ти е курс.. доволно е да ја прочиташ книгата...
( насловот од темава ми асоцира на наслов од книга со која што се имам сретнато.. )

Хакер се станувало со завршување на курс?
Не можеш да одредиш една апсолутна дефиниција за "хакер". По завршување на курсов "официјално" се добива диплома со што ти добиваш титула "сертификуван етички хакер" што не е ист поим со "хакер" како што дефинира мнозинството.

Ало Етикал не да станеш хакер те учат да ги тестираш системите на напади кој се најчестите напади.

Искрено курсот не е наменет за деца туку за луѓе кој се дел од таа проблематика со работно искуство.

Цената е сосем нормална за ИТ курс, но жалното е што нема напишано кој се предавачи и колку искуство имат.

Што ќе ти е курс.. доволно е да ја прочиташ книгата...
( насловот од темава ми асоцира на наслов од книга со која што се имам сретнато.. )

На крајот имаш треба да имаш тест и добиваш оценкат сигурно дават сертфикат меѓународно признат

Ало Етикал не да станеш хакер те учат да ги тестираш системите на напади кој се најчестите напади.

Искрено курсот не е наменет за деца туку за луѓе кој се дел од таа проблематика со работно искуство.

Цената е сосем нормална за ИТ курс, но жалното е што нема напишано кој се предавачи и колку искуство имат.

На крајот имаш треба да имаш тест и добиваш оценкат сигурно дават сертфикат меѓународно признат

Ако добро ме држи сеќавањето мислам дека главниот професор се викаше Зоран (не ми текнува презиме) и истиот беше од хрватска.

И сеа малце да изфилозофирам... хакер не е лочност која прави бељи по сајбер водите... тој што прави бељи е какер.

Хакер - Личност која работи легално со веќе постоечка технологија.
Кракер - Личност која работи легално и која открива нови технологии.

Сето она што е нелегално не е хакерство во прав смисол на зборот... мислам дека поубаво би звучело таквите да се нарекуваат какери, нели ? :wink:

И курсов е наменет за Anti hacking, не за hacking.

Едит: Dr ViRuS еве за предавачот на наставата:

Роберт Петруниќ – Загреб

Microsoft MVP for Enterprise Security
CEH, ECSA, CISSP, MCSE, MCT

Инструктор на курсот Ethical Hacking and Countermeasures – Роберт Петруниќ, кој работи како врвен консултант за безбедност на IT системи во фирмата “Алгебра” од Загреб. Воедно е еден од најпознатите Microsoft сертифицирани тренери, а од минатата година ја има и престижната титулата "MVP for enterprise security". Носител е на следните светски признати сертификати: CEH, ECSA, CISSP, MCSE, MCT. Во последните 4 години интензивно работи на полето на IT безбедност, посебно обука на сертифицирани етички хакери , обука на професионалци за тестирање на системи од несакани упади, како и заштита на истите.

Извињавам се за првичното грешно инфо (Дека професорот се вика Зоран).

Кога знаењата би ти биле најважни.. не би ти требал курсов.

Курсов е за оние што собираат.. колектираат сертификати и такви глупости..

Да споделам одлична споредба на следниве сертификати:
CEH ,OSCP и GPEN

http://pwndizzle.blogspot.ro/2012/09/ceh-vs-oscp-vs-gpen.html

Дали некој од кај нас ги полагал некои од горе наведените сертификати?
Јас моментално се спремам за CEH па штом имам 5 години искуство би одел на CISSP.

Да споделам одлична споредба на следниве сертификати:
CEH ,OSCP и GPEN

http://pwndizzle.blogspot.ro/2012/09/ceh-vs-oscp-vs-gpen.html

Дали некој од кај нас ги полагал некои од горе наведените сертификати?
Јас моментално се спремам за CEH па штом имам 5 години искуство би одел на CISSP.
Од овие OSCP дефинитивно најмногу вреди. Планирам во скоро време да го полагам. :)
Од другиве CEH го имам положено, сертификатот според мене е смешки ама ај... го вреднуваат и даваат бонус платиче. :D

Од овие OSCP дефинитивно најмногу вреди. Планирам во скоро време да го полагам. :)
Од другиве CEH го имам положено, сертификатот според мене е смешки ама ај... го вреднуваат и даваат бонус платиче. :D

Според тоа што гледав во материјалите за v8 нешто многу лесен ми изгледа, од прва тестот го поминав со 68 % без да читам, сега се спремам , се надевам 90 % ќе извадам. Инаку да ептен се бара, ти Македонија работиш нешто во врска со IT Security, затоа што незнам никој што работи во оваа област кај нас, па ме интересираше што можности има? Колку е средна плата за еден IT Security/ инжинер, аналист, офисер?

Според тоа што гледав во материјалите за v8 нешто многу лесен ми изгледа, од прва тестот го поминав со 68 % без да читам, сега се спремам , се надевам 90 % ќе извадам. Инаку да ептен се бара, ти Македонија работиш нешто во врска со IT Security, затоа што незнам никој што работи во оваа област кај нас, па ме интересираше што можности има? Колку е средна плата за еден IT Security/ инжинер, аналист, офисер?
Моментално не работам зошто сум заглавена со испити и не би знаела да ти одговорам од искуство. :)
Проблемот е што тука нема многу фирми што се бават со тоа (со оглед на тоа колку се обрнува внимание на безбедност во МК...), ама се наоѓа по нешто. Се надевам дека наскоро ќе се развие професијава како што треба. :)

Моментално не работам зошто сум заглавена со испити и не би знаела да ти одговорам од искуство. :)
Проблемот е што тука нема многу фирми што се бават со тоа (со оглед на тоа колку се обрнува внимание на безбедност во МК...), ама се наоѓа по нешто. Се надевам дека наскоро ќе се развие професијава како што треба. :)

Фала за инфото, а за CEH не ти побараја доказ дека имаш работено 2 години на позиција како IT Security? јас и затоа не го полагав досега затоа што пред две години кога сакав да го полагам ми рекоја дека без релевантно искуство не сум квалификуван за тестот :(.

Фала за инфото, а за CEH не ти побараја доказ дека имаш работено 2 години на позиција како IT Security? јас и затоа не го полагав досега затоа што пред две години кога сакав да го полагам ми рекоја дека без релевантно искуство не сум квалификуван за тестот :(.
Не, прв пат слушам дека бараат 2 години искуство. Јас го земав со стипендија за студенти, така да може поради тоа не ми побарале...
Каде го полагаш?

Не, прв пат слушам дека бараат 2 години искуство. Јас го земав со стипендија за студенти, така да може поради тоа не ми побарале...
Каде го полагаш?

Прв пат кога прашав беше Софија , сега ќе го полагам Букурешт тука едни што се авторизирани за EC-Council сертификати.
Моментално имам повеќе од 3 години искуство во IT Security областа така да нема проблем, исто така додека работев Софија никој од колегите неможеше да полага додека не направивме 2 години искуство. Најверојатно за студенски програми има некој исклучок.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom