Груевски и Економијата-два различни поими

• Креатор на темата Креатор на темата blaster1
  • Време на започнување Време на започнување
Во ред, но зошто министерот ако не се сложува генерално со курсот на премиерот во соодветниот не даде оставка? Чисто да излезе со колку толку чист образ, да покаже некако на јавноста дека не се сложува... Или не е така едноставно технички, политички?

Во ред, но зошто министерот ако не се сложува генерално со курсот на премиерот во соодветниот не даде оставка? Чисто да излезе со колку толку чист образ, да покаже некако на јавноста дека не се сложува... Или не е така едноставно технички, политички?

Зошто би се бунел?! Добива пари да го научи текстот на памет, како прваче, зема пари големи и ако се откаже толку од кариерата како политичар. И тогаш ќе треба да се фати за работа на дебело, а не како сите политичари во Македонија што си седат во фотеља!

Министерот за економија е само wallpaper за кога има Гwујо конференции за печат на кои раскажува басни...така да...........
Да беше министерот од ВМРО ДПМНЕ може ќе беше така. Во услови ккога министерот е од ДУИ не сум сигурен дека би дозволил да биде само wallpaper.

Еве ја структурарата на токму тоа министерство:

Министер:Фатмир Бесими-ДУИ
Заменик Министер: Методи Хаџи Васков-независен експерт (непартиски)
Државен секретар: Катерина Костеска-независен експерт (непартиски)

Оваа структура не би го дозволила според мене баш ти што зборуваш тоа.

Со ова апсолутно се сложувам. Зошто не понесат политичка одговорност?

Зарем одговорноста во сите ресори треба да ја сноси Претседателот на Владата?

Ај момци... ај.
Без пробуење за вадење,молам. :)
Промашај до промашај...
години на ред.
И силни ветуења за глупи луѓе кои што се осеќаат моќно кога некој им `тепа`.

А дедо ми:
Ласкавци,најгора врста непријатеља.
Чувај им се! :wink:

Да беше министерот од ВМРО ДПМНЕ може ќе беше така. Во услови ккога министерот е од ДУИ не сум сигурен дека би дозволил да биде само wallpaper.

Еве ја структурарата на токму тоа министерство:

Министер:Фатмир Бесими-ДУИ
Заменик Министер: Методи Хаџи Васков-независен експерт (непартиски)
Државен секретар: Катерина Костеска-независен експерт (непартиски)

Оваа структура не би го дозволила според мене баш ти што зборуваш тоа.

Со ова апсолутно се сложувам. Зошто не понесат политичка одговорност?

Зарем одговорноста во сите ресори треба да ја сноси Претседателот на Владата?

Чекајте малце:)
Под Министерство за економија влегува секторот за туризам и странски директни инвестиции.Ова министерство нема допир со финансиите.Не викам дека нешто сработиле,напротив ова тако звани експерти(непартиски:pos2:) треба до крај на живот без пари да работат како награда за сработеното.
Се знае каде е одговорноста,каде се парите и конците.Сите пари влегуваат и излегуваат со потпис на Славески.
Деновиве добив една информација,што ме наведе на матни игри во државава.Впрочем се распрашував зошто во министерство за правда не им минат законите кај уставен.Добив информација од одговорно лице,дека иако знаеле дека законот ќе падне,добивале наредба да го изработат.После ми светна за дека сите тие пари што одат за плати и за изработка на закони (експертиза,ручеци, планирање,подготовка, семинари) се фрлаат со знаење на господинот кој ја управува власта,свесно што е најболно.Се тоа оди во ставката популизам.
Драги мои,ние немаме сол во очите да си фрлиме а се расфрламе како да сме милијардери.
Ајде нека ни дадат безвизен режим,прва ќе заминам:(

Добро де ...ги измешавме ова wallpaperive ама не многу СИТЕ СЕ ИСТИ К..АЦ !!
city се запали околу малиот Бесими, ДУИ ова-она, а јасно е ко бел ден дека батето работи во корист на нашата штета...и во нормални демократии би омастил јаженце...одма до Славевски...како украс на истото дрво...:)
Нема веза бе дечурлијо.....задачата и на ОВАА ВЛАДА е да допринесе во процесот на демонтирање на макёдонската држава и се што иде во тој пакет...:)
нормално , како и сите мангупи и овие при тоа се фатираат ...за времињата сушни кои идат....

Чекајте малце:)
Под Министерство за економија влегува секторот за туризам и странски директни инвестиции.Ова министерство нема допир со финансиите.Не викам дека нешто сработиле,напротив ова тако звани експерти(непартиски:pos2:) треба до крај на живот без пари да работат како награда за сработеното.
Се знае каде е одговорноста,каде се парите и конците.Сите пари влегуваат и излегуваат со потпис на Славески.
Деновиве добив една информација,што ме наведе на матни игри во државава.Впрочем се распрашував зошто во министерство за правда не им минат законите кај уставен.Добив информација од одговорно лице,дека иако знаеле дека законот ќе падне,добивале наредба да го изработат.После ми светна за дека сите тие пари што одат за плати и за изработка на закони (експертиза,ручеци, планирање,подготовка, семинари) се фрлаат со знаење на господинот кој ја управува власта,свесно што е најболно.Се тоа оди во ставката популизам.
Драги мои,ние немаме сол во очите да си фрлиме а се расфрламе како да сме милијардери.
Ајде нека ни дадат безвизен режим,прва ќе заминам:(

Па штосот е во тоа што за безвизен режим преостана уште само властите во оваа земја да си ги завршат сопствените обврски,според зборовите на Франко Фратини пред две години во Скопје.Кој уште додаде дека првиот ден штом властите на оваа земја ги исполнат своите обврски Македонија ќе има безвизен режим,зошто работата на ЕУ е завршена од поодамна.Македонската власт само делумно ги завршува своите обврски,ја праќа Шпреса Јусуфи и Агнеза Руси на “преговори“ за визна либерализација,оти секој друг може и да ја заврши работата како што треба,и укинувањето на визите се пролонгира до недоглед,представниците на владата одвреме навреме излегуваат во јавност со некакви оптимистички и песимистички варјанти за укинување на визите и при тоа ја дезинформираат Македонската јавност дека одлуката ќе била политичка,дека властите си ја “завршиле“ работата и разни други варијанти на кој мораме слепо да им веруваме.Иако со изјавата на Фратини стана очигледно кој најмногу ја кочи визната либерализација во земјава.:toe:

Додека сме кај Бесими,вчера како гревче го пратиле да објаснува за антикризната мерка (со поволните кредити) кои немаат допирни точки со неговиот ресор (на а2 тв).
Дечкото е паметен,паметен е и Ставрески,ама што им се случува одкога седнаа на фотеља не ми е јасно.

Па сите паметуваат ако не се во фотеља. Сега е паметна оваа опозиција, следното вртење на тркалото е другата опозиција. А штом седнат... Ја сум голем шахист ако гледам и коментирам, ама ако седнам одма ме матираат. Па така и ова :toe:

Па нели бе економиста е како може да се различни поими кога ке кажеш Грујо тоа e синоним за економија ха,ха,ха :)

Е па синоним е за неговите сопартици и обожаватели ама антоним е за оние кои не му се сопартици и обожаватели. оставам на вас како милувате. :)

Lurtz те молам " не се рабираш во економија" и не се мешај во државава има само еден што е експерт по економските прашања и еден електро инжињер

Океј, слушам и извршувам. не ме бива за полнење стомак и џепче :smir:. Разумем :salut:

Како што беше речено погоре, и ја сум ѕвер во шах од страна. Сега само критикуваме дека ако е Г(р)ујо економист каков што тврди дека е. Ќе имаше некоја идеа што немаше да не води само надоле! И додека од страна врвни економисти му велат дека е паметно да се изигра потегот ММФ(со или без последици) он не слуша. Тие во овој случај се посматрачите на шах партијата! А некој да се праи паметен може, нешто ќе држи вода, а нешто не. Г(р)уевски е тој што треба да се одлучи на потезите. Сепак ова е демократска држава, може но и немора да го искористи советот од другите. Ако не го користи може да ја каже својата идеа, а не да ми замачкува очи со некои без покритие фори.

Само кај нас се даваат полесно кредити, пошо дур се нема ќе се земаат у велико и после државата ќе ги исцеди банките и за тие пари никој нема да дознае колку се! Ем "волцитe" сити, ем овците истрижани!

Па сите паметуваат ако не се во фотеља. Сега е паметна оваа опозиција, следното вртење на тркалото е другата опозиција. А штом седнат... Ја сум голем шахист ако гледам и коментирам, ама ако седнам одма ме матираат. Па така и ова :toe:

А зошто не станат и да ја дадат власта на непартиски луѓе да видиме дали ќе ја изиграат партијата?
Или барем советничките места да ги отстапат на луѓе кои знаат што зборуваат?
Ме з*бол* мене дали е Грујо или Бранко на власт додека земјава ми е мизерна.Само од формов да земат деца по сите области ќе тргнеме чекор напред.Но тоа е политика,врти,лепи се само за свои интереси,затоа испаѓаме ние попаметни,оти они знаат како, но не сакаат.Кога ќе размислам уште подобро ни за политика не ги бива,еден визен режим немаме 19 години,камо ли еу и нато.Пу квази политика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom