Тетовски албанци со ќутек сакале да протераат бизнисмен-Македонец

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
815
Тетовец, сопственик на обложувачница, во саботата нападнал и претепал сограѓанин затоа што тој сакал да отвори обложувачница во неговата околина.

Инцидентот се случил околу 12.30 часот, во обложувачницата „Бет 365“, која се наоѓа на улицата Видое Смилевски-Бато, сопственост на Здравко Паунковски (32). Во тоа време во обложувачницата дошол Фазлија З. (41), викан Зеко, со уште едно лице чиј идентитет засега не е познат. Тој, револтиран оти се појавила конкуренција, која може да му го загори вносниот бизнис, со викање почнал да го бара сопственикот и, откако Пауновски се појавил, почнал да му се заканува.

- Не го познавам, но сум го видел неколку пати низ Тетово. Со него немам ништо ниту пак сум се замерил. Само што влезе внатре, веднаш почна да ми се заканува викајќи оти ова било албанска држава, што барам јас и кој ми дозволил да отворам обложувачница - раскажува Паунковски.

Насилникот незадоволен од реакцијата и одговорот на Паунковски, му се нафрлил удирајќи го со клоци и тупаници по главата и телото. Тоа го искористил и неговиот пријател, кој му се приклучил во ќотекот. Од ударите Паунковски паднал на земја, а насилниците продолжиле да дивеат низ објектот. Тие почнале да го кршат инвентарот и на крајот со столчиња го искршиле стаклото на излогот од обложувачницата. Задоволни од постигнатото тие на заминување му порачале на Паунковски оти имал 10 минути да си замине и никогаш повеќе да не се врати, затоа што ќе го кренеле во воздух заедно со обложувачницата.

Откако си заминале, Паунковски повикал полиција и бил пренесен во локалната болница, каде што му биле санирани повредите и бил пуштен на домашно лекување.

Како што дознаваме Паунковски е близок роднина на поранешниот министер за внатрешни работи и претседателски кандидат Љубе Бошкоски, но инцидентот немал политичка позадина.

Од локалната полиција информираат дека против Фазлија биле поднесени кривични пријави за физички напад и закани за ликвидација и додаваат дека сè уште трагаат по вториот напаѓач.

http://www.novamakedonija.com.mk/De...=2&fCat=1&top=1&EditionID=390&ArticleID=24268

малце чудно ми е почнаа да искачаат се повеќе вакви натписи за етничка нетореланција годинава што ли значи ова?:raz:

малце чудно ми е почнаа да искачаат се повеќе вакви натписи за етничка нетореланција годинава што ли значи ова?:raz:

Промена на име, промена на име....

Брзо, друго што ти рекле од министерството на Дора да кажеш? :pos2::pos2::pos2::pos2:

Промена на име, промена на име....

Брзо, друго што ти рекле од министерството на Дора да кажеш? :pos2::pos2::pos2::pos2:
ја више би рекла задлабочување на раздорот меѓу двата етникума како резултат на пронационалистичката политика на груевски а можно е попутно можно исценирување на некаков конфликт у стилот као албанците бараат а дел од тие барања погоди што ќе биде ?:pipi:

Are there any civilized шиптарс on this planet?

Што и да значи не е случајно и не е на арно.

Za vakvi raboti se digat vostanija...

Are there any civilized шиптарс on this planet?
сакаш да го чуеш одговорот?
ма сакал нејќел ќе ти го кажам(немој лутиш)
Има ,исто и како кај Македонците што има интелектуалци професори има како кај секој народ

Ама исто така има запалени силеџии и кај Македонците и кај Албанците што едвај чекаат да истепаат некој.Ниеден народ не е имун на селјаци и силеџии....Насекаде и во тетово и во ск и во било кој град држава итн

Има полициja.Това е работа за нив.
Това се слочува на териториjaта на РМ и македонската полициja е дложна да реагира и да зачува граганите си.

ја више би рекла задлабочување на раздорот меѓу двата етникума како резултат на пронационалистичката политика на груевски а можно е попутно можно исценирување на некаков конфликт у стилот као албанците бараат а дел од тие барања погоди што ќе биде ?:pipi:

Ауф, да, да , да

Грујо беше виновен што во 1991 г. се формираше ИЛИРИДА, Грујо е виновен што 2001 г. се формира АНА, ОНА и што ти не, Грујо ги тераше косоварите да ја напаѓаат Македонија...

Така ли ве учат вас од новото Дорино малцинство да кажувате?

Многу сте паметни, нема што...:pos2::pos2::pos2: Какви издржани одговори само давате...

Има полициja.Това е работа за нив.

Ima policija ama RAMKOVNA e...
A spored ramkite nema zakon za vakvi nastani...
Zatoa izgleda na ovie luge ke im bide potrebna zastita od povisok rang...
ALFITE na primer...

Ova ne e vistina, ova e ruska i srpska propaganda i nivnite lsuzbi sakat da go rushat sozivotot, prijatelstvoto i napravt podelba protiv golemite sojuznici makedonci i albanci.:tv:

Opsednata si so Gruevski devojko...

Da izjavis deka ovoj nastan e poradi politikata na Gruevski mislam deka e premnogu...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom