Макрадули: купувањето македонски производи е фашизам?!

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
„Да изразам незадоволство затоа што министерот за финансии, по обичај како што знае да се изразува, зборуваше за фашизоидното и фашизмот“, изјави Јани Макрадули, СДСМ.
„Ќе ви објаснам министре зошто сте вие фашисти. Кога некој ќе каже дека со ’соц‘ почнуваат сите фашисти, јас ќе ви објаснам кои се политиките на Хитлер. Четврто дете, купувајте германски производи, се се тоа продукти коишто се номинирани од страна на Хитлер во почетокот на '30-тите години“, рече Макрадули.

Извор А1

============================================

Макродоулис збрлавел. Му пречело да се купуваат македонски производи и да се зголеми наталитетот на Македонците?! Демек, овие патриотски мерки на владата биле преземени од Хитлер?! Па вакви мерки имаат сите развиени земји во ЕУ, дури и многу попротекционистички се некои ЕУ држави и ја спречуваат слободната конкуренција на странски продукти, само за да се развива повеќе нивната домицилна економија. Секоја развиена ЕУ држава води и позитивна наталитетна програма, како што нашава Влада нешто се труди да ја води.

Во неговите зборови препознавам омраза кон нас Македонците, не кон Славески. За Славески не би ми пречело и лањо да го нарече, но таква омраза за позитивната политика на владата кон македонските домашни производи и македонскиот наталитет, не очекував барем јавно да се искаже! Знаев дека Макродоулис е каракачан (грчки чергар), но не бев свесен дека може да оди толку далеку во јавен говор на омраза против Македонците. Поттикнувањето на наталитетот кај Македонеците или пак купувањето на македонски производи да ги поистоветува со Хитлерови производи?! Не е само тој од новото малцинство на Дора Бакоујани во раководството на СДС, целото распаднато партииче го раководат такви Дорини пријатели, кои не му мислат арно на македонскиот народ и Македонија.
Ne ripaj...TS prvo rekol glupost...pa JM vratil...a sto e najglupo i dvajcata se vo pravo...

Ebati drzava...ebati narod...

Jas bi ti dala definicija sto e fashizam ,mada se si mislam da ja znaese i ti definicijata na istiot vednas ke demantirase kade ne se prepoznava fasizmot vo uslovi na vladeenje na Gvujo,megutoa sepak ke ti citiram oficijalna definicija za da ne bide deka toa e nasa sdsm-ovska (covek kaj vas na se mora da vnimava) . Znaci,(otvoren citat) " Fashizam e ime za ideologii i dvizenja koi smetaat deka drzavata e temel na coveckoto opstestvo, odnosno institucija koja treba vo celost da gi nadgleduva site aspekti na opstestveniot zivot.Stavanje na drzavata nad poedinecot i negovite prava,politicki sistem izgraden okolu edna partija i eden lider,kako i korporativen ekonomski sistem.
Pravata na poedinecot se ukinati,a nasilstvoto e institucionalizirano kako sredstvo vo vnatresnata pa i nadvoresnata politika. Vo povekeetnickite sredini,fashizmot cesto se manifestiral niz etnicka,rasna i verska netolerancija."- (zatvoren citat).
p.s. Fasistickite rezimi se razlikuvale od drzava vo drzava,znaci nasiov malku go prilagodil spored potrebite.
Znaci... kade ne se prepoznavate? :) dali se toa pravata na rabotnicite so noviot zakon za rabotni odnosi ili vo pravata za iskazuvanje na mislenje kako sto toa bese na plostadot (toa samo kako posleden i najekstremen primer) ili vo pravoto na pisuvanje na internet,koesto se poveke i od den na den primetuvam go naglasuvate,sto bi mozelo da znaci,deka se poveke razmisluvate i vo toj segment da kontrolirate :toe:
p.s.s. i ne mora sekogas so lici navredi da se obrakate,vo krvta li vi e toa?
Сега е екстремна ситуацијата-фашизам, секако. Порано не беше, никако. Па тие работници го кркаа кога штрајкуваа за да не им го земат лебот и ги остават на улица. Си беше едно време, не така одамна кога тие работници беа избркани како највошливи кучиња од своите работни места. Да ги набројуваме претпријатијата? Мислам дека нема потреба. И си беше едно време кога само што не ги запукаа тие работници од покривот на АРМ... има многу примери од многу блиската историја, ама кој да се сети, само последната година е фашизмот. Кажи еден пример кога имал работникот право и кога успеал, кога добил нешто од сите тие силни закони. Ни тогаш, ни сега, тоа е илузија. Едино успејаа работниците од Железара крајот на 80-тите години да влезат во собрание и да му се измократ на собраниските столици. Ако тоа се смета за успех и право. Дали се заборава времето на нашите родители (и наше истовремено)?
А тие што се расправале меѓу себе нивни проблем, какви се-за обичниот граѓанин нивните јадачки не се многу битни.

Боже, какви глупости се изнаслушав. Кои права на поединецот мори се укинати? Исцениерани тепачки на луѓе со специјални потреби, инструирани од СДС?

Таа ваша мизерна комуњарска пропаганда и ниските подли потези, без тронка креативност, македонски патриотизам и визија за развој на Македонија, ја уништија вашата партија.

СДСМ е во клиничка смрт без изгледи да се разбуди, а Бане дојде да ви ја погребе партијата...

Да имаше Бане углед кај гласачите, ќе се кандидираше за претседател, ама пропадна чоекот и партијата со него :toe::toe:

Sto da polemiziras so covek koj vo svojot recni koristi "mori". Kraj na muabetot:tapp:

Sto da polemiziras so covek koj vo svojot recni koristi "mori". Kraj na muabetot:tapp:
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Како да изразам огромна количина на хумор што членов ја предизвика кај мене?..

Човек кој на друг човек го нарекува ФАШИСТ, се лути на терминот "мори". :tv:

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Како да изразам огромна количина на хумор што членов ја предизвика кај мене?..

Човек кој на друг човек го нарекува ФАШИСТ, се лути на терминот "мори". :tv:

A tek jas kako da ja izrazam "kolicinata" na humor sto nekoj se smee sam na sebesi?
p.s. kolicinski kolku se nasmea.. 2 kila,3?:pos2:

Ааааа не он сака американизам убите си го второто дете и купувајте само странски производи за да пропадне Македонија и да не поделат.Ма за тој јавно стрелање треба бе на секоја телевизија тоа да се пренесува.

A што требаше да очекуваме од Влавчето Јани Макрадули?? Да заземе некој патриотски став? Да почне да купува Македонски производи? Нема шанси!! Такви работи може да направи само човек што е свесен дека со купување Македонски производи и приширување на фамилијата и помага и на државата и на народот. Јани Макродули не само што не е меѓу тие луѓе, туку е и против тоа. Зашто?? Затоа што купување Македонски производи било фашизам!!:tapp::tapp::tapp: Каков идиот.

Не мешај влавчиња(ако имаш нешо против нив) и питу бил влавче :) А овој го заслужува само епитетот сдсмовец.:helou:

Не мешај влавчиња(ако имаш нешо против нив) и питу бил влавче :) А овој го заслужува само епитетот сдсмовец.:helou:

Јас мислам дека Јани не е влав, туку каракачан :toe:

Точно, Питу бил влав, но и Тодор Парушев (Parushi подоцна прекрстен во Александров), Ванчо Михајлов и жена му Менча Крнчева.

aleksandroffvo1.png

Јас мислам дека Јани не е влав, туку каракачан :toe:

Точно, Питу бил влав, но и Тодор Парушев (Parushi подоцна прекрстен во Александров), Ванчо Михајлов и жена му Менча Крнчева.

aleksandroffvo1.png

Дај некој документи да прочетеме за влашкиа произход на Тодор и Ванчо.Не че имам нешто против власите.:toe:

Дај некој документи да прочетеме за влашкиа произход на Тодор и Ванчо.Не че имам нешто против власите.:toe:

Не е темата тука. Ќе има на историја.
Parushi :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom