- Член од
- 7 октомври 2008
- Мислења
- 6.055
- Поени од реакции
- 6.443
не бе брат јасен си ми ...
само прашањето делува невкусно ... у секој случај ...
работата е шо имало и ќе има некултура ... секаде е така ...
само има проблем и треба да се најде начин такви работи да се решат ...
секогаш ќе има некој кој ќе продолжи да фрла ѓубре од секаков вид било каде ...
битно е да се крене свеста на култура и на зачувување на такви природни богаства ....
ни најмалку не треба да се прашаме или двоумиме дали го или не го заслужуваме ... тоа се подразбира .. чие е ако не наше ...
ѓ
генерализираш ...
дали тие кои го фрлиле сето тоа ѓубре во езерото заслужуваат да се третираат како совесни граѓани ... тоа се ѓубриња ... и нека се засрамат и јавно да им се каже по медиуми ... се да им се даде и да им се каже по список
а не да се генерализира
А вкусно е тоа што ни се случува (не само во Охрид)..
Секаде е така , ама има критична свест и закони кои мораат да се почитуват...а оние кои не ги почитуват се нонстоп подсетувани од оние совесните...
Инаку генерализирам затоа што ако ти не си фрлил и не те интересира за оние што фрлаат тогаш и ти си соучесник...
Инаку до скоро и јас мислев дека не се сите виновни , сега тврдам дека сите сме виновни...
Знаеш ли зошто затоа што иако секоја година се вади губре на никој не му текнало да превземе нешто...
Ти кекажеш не е твоја надлежност, а јас ке ти кажам дека треба КЛОЦИ од НАРОДОТ (од мене од тебе , од Васе од Стојко)...
Треба кога ќе видиш некој таков типац да го пријавиш...тоа не го правиме,...никогаш...затоа ти ТВРДАМ дека сите сме криви , ПАСИВНО или АКТИВНО сосема небитно...