Факултет за земјоделски науки и храна

• Креатор на темата Креатор на темата zoki_com
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Poranesen zemjodelski fakultet sega go prekstija moze li nekoj da mi kaze kolku godini e i sto predmeti se polagaat na ovoj fakultet probav da najdam web stranica ama nemaat barem taka mene mi se cini

Мислам дека е нормално 4 години како кај повеќето факултети. Имаш многу струки на факултетов па за предмети е тешко да знам. Страницата не им работи а и на Википедиа нема нешто повеќе. Ако се интересираш за упис на факултетот а имаш можност да го посетиш подобро дојди и сам види што како.

Slusnav deka e 3 godini studiranjeto na zemjodelski pa zatoa i prasuvam

Јас кога го упишував беше 10 семестри од кој последните два пракса. Па во текот на студиите ги скратија последните два и ги направија 8 семестри.

За факултетот да се заврши, треба огромна ажурност бидејќи мора со континуиран тек на учење да ги зимаш испитите додека ти е свежа меморијата затоа што во принцип, скоро сите предмети се поврзани меѓусебно во материјалот.

Да го следев јас досега ова што го напишав...ќе бев доктор на науки :)

Znaci me izlazale 2 semestra = 1 godina spored mene znaci cetiri godini do diplomska a mene mi rekoa tri godini i zavrsuvas fakultet a uste dve godini ako sakas da prodolzis za magistratura

Znaci me izlazale 2 semestra = 1 godina spored mene znaci cetiri godini do diplomska a mene mi rekoa tri godini i zavrsuvas fakultet a uste dve godini ako sakas da prodolzis za magistratura

Јави се и прашај. Можда точно ти кажале. Скоро сите факултети се по 3 години сега за прв степен.

Уште на времето ја кога се запишував на ФЗНХ ни викаа дека ке биде со три години и дека ке има и КТС еве поминаа 5 години ни се воведе 100% КТС ни пак тие 4 години станаа три години, а за тие што сакаат да се запишат таму ке им дадам совет дека факултетот не е ни најмалку лесен и ако не ви иде хемија многу добро или сега ке ја научите или ке си барате друг факултет :) бидејќи ако положиш хемија на ФЗНХ си завршил пола факултет.

Мислам дека сега го направија 5 години.

Ја сум на земјоделски факултет ама на штипскиот универзитет...и се учи 4години...со 3 си само инжинер агроном...и не е баш лесно..можеби така звучи дека е лесно ама не е баш ич...:)

a daLi znae nekoj za ekoloski fakultet dali ovoj fakulltet e vo zemjodelskiot ili ....
ako Znae nekoj neka kazua poise :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom