Сурогат мајка?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Никаде не се спомнаа пари.. Сурогатот ве мачи проблем да се оделите..ОК.. Зашто малку не размислуваме во друга насока од типот знаете ли статистички колку деца се буквално фрлени на улица после породување...?? Се прашувам како тогаш мајките се оделуваат од нив.. Не збориме за расизам нити за боја на кожа, збориме за здрави прави девојки со НИВНИ од дечкото деца?? Процедура на посвојување и двоумење здраво или со аномалии никогаш не би се нафатиле така?
Вака барем знаете дека е ваше лично доколку не дај боже се трефнете во таква ситуација.. Или пак вие да дарите..
Сепак секој си има свој став и принцип како и начин на размислување..
Не ми е цел да ве терам со сила чисто ме интересираше дали би го направиле тоа и малку да погледнеме од друг аспект..

natalija напиша:
Се зима јајце клетка од жената, која јајце клетка носи нејзини хромозоми, ДНК гени итн да не тупам со анатомија..
Се зима сперматозоид од мажот кој ги носи сите карактерни особини на мажот ДНК гени хромозоми итн..
Ги оплодуваат и сместуваат во матката на здрава права жена..
Во текот на тие 9 месеци со самото растење обликување и развивање на детето бебето си ги развива сите особини од мајката и таткото , а од сурогатот влече само минерали витамини калциум и вода.. Значи нема никаква допирна точка со жената која го носи, она му е само домакин да донесе здраво дете на свет..
Ретко кој се подлегнува на ваков подвиг, се ствара приврзаност нормално мрда живее во утроба, но се е до главата.. Доколку се договорите како еден хуман чин ке си го гледа после и ке го поклони со задоволство, не покони даде пошто не е воопшто нејзино пошто била домакин само..
јас лично би помогнала на секој што ми значи многу, без пардон..

Многу убаво образложено Наталија.
Гледам дека предрасудите делуваат и оневозможуваат согледување на фактите. Да се биде сурогат мајка е навистина тешка одлука за секоја жена.
Јас имав договор со мојата помала сестра (која многу сака деца) доколку не биде во можност да износи свое дете, да го сторам тоа јас за неа. Имам свои деца, ја сакам и сестра ми и воопшто не би се двоумела да му овозможам примарни услови за развивање на сопственото внуче. Цело време ќе бидам свесна дека го носам во себе детето на сестра ми. Не би го сторила тоа за друг. За ниедна цена.
За среќа, сестра ми си доби дете по природен пат и мене ми е многу мило.
Нема ништо лошо во желбата да се помогне на луѓето кои ги сакаш. Правиме и многу други, сосем неоправдани постапки(неоправдани од некакви квази-морални параметри) за луѓето кои ни значат. Битно е да се биде целосно свесен што и зошто го правиш тоа.
Мислам дека Дивине мислеше слично кога ја отвори темава и сосем се согласувам со неа.

:toe: ne bi mozela da bidam surogat majka mislam za nikoja cena

Toa sigurno e nesto grozno, nikogas ne bi prifatila. Poarno ne go ni ragam. A parovite sto sakaat deca da posvojuvaat ima domovi za deca bez roditeli, milioni gi ima.

Сурогат-мајка би била само во ситуација кога би им било потребно на блиски, ама ептен блиски луѓе од семејството и ниту во една друга ситуација и за никакви пари.

Во случај јас да не можам да имам дете би сакала сурогат-мајка повторно од близок човек од семејството.

Добивањето дете преку сурогат-мајка е последна можност пред посвојување, која доколку се има можност, би требало да се искористи бидејќи сепак станува збор за можност за добивање на твое дете.

Па ок ако некој неможе да има дете и се најде некоја жена што ќе сака да им помогне ок е... лично јас не би го направила ова никогаш, сепак 9 месеци го носиш во тебе сепак твое дете незнам несфатливо ми е како некој би можел да го направи ова само поради некоја голема сума на пари и сл...

Сурогат мајката мора да е психички стабилна личност инаку во спротивно таа не е спремна за да го предаде детето на неговите родители.Имам гледано еден филм со оваа тематика и беше вистинска драма.Сурогат мајката полуде скроз на скроз. Не можеше да се одели од бебенцето и го киднапира,а со тоа им зададе главоболки на луѓето кои се надеваа дека конечно ке добијат детенце.После сето тоа што го видов не би се одлучила за таква опција

Сурогат мајката мора да е психички стабилна личност инаку во спротивно таа не е спремна за да го предаде детето на неговите родители.Имам гледано еден филм со оваа тематика и беше вистинска драма.Сурогат мајката полуде скроз на скроз. Не можеше да се одели од бебенцето и го киднапира,а со тоа им зададе главоболки на луѓето кои се надеваа дека конечно ке добијат детенце.После сето тоа што го видов не би се одлучила за таква опција

Не би се одлучила да бидеш сурогат мајка ниту во ситуација кога тоа би му требало да твој близок (брат, сестра..)?

Кога ме прашуваш вака за близок навистина би ми било жал и би сакала да им помогнам,но незнам дали би можела да се одделам од детенцето што растело во мене и девет месеци сме биле едно

Еве сега прочитав дека Сара Џесика Паркер и Метју Бродерик ке добијат близначки по пат на мајка сурогат...

Он Топик
Тоа нема да биде нејзино дете... како мозе да мисли дека е нејзино...

Мислам дека никогаш не би побарала од некоја жена да биде сурогат, ниту пак би прифатила доколку некој побара од мене, без разлика колку да ми е значаен тој кој го бара тоа. Па постои посвојување ако веќе оплодување со сперма и забременување не можат да успеат.

Ух...во никој случај,не би можела такво нешто да направам,па и да не е мое детето сепак во мене растело и осеќаш дека е дел од тебе. И кученце да е да го дадиш на некому или па се загуби,а си го чувал и си се приврзал за него би полудела,а да не правиме муабет за бебенце.:pipi:

Јас со задоволство би бил сурогат мајка, за прилично добра сума на пари, али машко сум. Ништо од бизнисот.:) (мала шала)

Иначе шо знам, да се изразам јас од друг аспект, кога не би можел да имам деца (пу пу скраја да е) не би се одлучил на вакво нешто, некој да ми подари дете. Не би можел да гледам туѓо дете. Тоа сум јас.

Јас со задоволство би бил сурогат мајка, за прилично добра сума на пари, али машко сум. Ништо од бизнисот.:) (мала шала)

Иначе шо знам, да се изразам јас од друг аспект, кога не би можел да имам деца (пу пу скраја да е) не би се одлучил на вакво нешто, некој да ми подари дете. Не би можел да гледам туѓо дете. Тоа сум јас.

Сурогат мајка. Тоа е кога твојата жена не може да го носи детето поради здравствени причини (физички или психолошки), а вие двајцата сакате да имате свое дете. Се прави оплодување на ваше дете и ембрионот се префла кај сурогат мајката, Тоа бебе спрема ДНА е ваше. Само што го носи друга личност.

Друго едно прашање А дали би биле сурогат мајкакога вашата ќерка би гопобарала тоа од вас?

Сурогат-мајка би била само во ситуација кога би им било потребно на блиски, ама ептен блиски луѓе од семејството и ниту во една друга ситуација и за никакви пари.

Во случај јас да не можам да имам дете би сакала сурогат-мајка повторно од близок човек од семејството.

Добивањето дете преку сурогат-мајка е последна можност пред посвојување, која доколку се има можност, би требало да се искористи бидејќи сепак станува збор за можност за добивање на твое дете.

Морам да кажам дека со самото читање на насловот на темата првото шо ми прелета во глава беше "Нема шанси!!"
Ама кога ќе размислиш подобро, како шо објасни и Betty Boop, ако е за некоја блиска личност, дел од семејство, секој би се размислил.Не е се толку црно тука како шо изгледа.Значи помагаш, допринесуваш за нечија среќа, а посебно ако е во твои раце, ако зависи од тебе и ти е блиска личност, why not?
Исто ако и ја неможам да имам деца, сурогат-мајка не би сакала да биде било која особа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom